Jump to content


Photo

[DEV][ROM][21.5.] Firefox OS - B2G

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#1
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,722 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

This is my build of Firefox OS for ZTE Blade III. This is not meant for daily use (or any use really), it's just something to play with.

 

Attached File  screenshot-20140521-15:56:53.png   330.68KB   23 downloads Attached File  screenshot-20140521-15:57:28.png   314.62KB   17 downloads Attached File  screenshot-20140521-15:57:52.png   207.06KB   14 downloads Attached File  screenshot-20140521-15:58:19.png   43.42KB   13 downloads

 

b2g-20140521-atlas40.zip
md5:380603759b700b99b7a575808725ffef
 
Working:
  • RIL (mobile network, data & SMS)
  • Wifi
  • Bluetooth
  • GPS
  • Audio (playback/input/routing/headphones/etc)
  • Camera (photos & camcorder)
  • Hardware acceleration and OpenGL rendering
  • Hardware video decoding & encoding
  • SD card
  • USB-storage (on external sdcard) & adb
  • USB-tethering
  • Wifi-tethering
  • Touchscreen/multi-touch
  • Sensors
  • LEDs
  • FM radio
Not working:
  • ???

Sources:

Thanks:

  • Mozilla/B2G/CAF

  • 7

#2
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,722 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

21.5. changelog:

  • Boot2Gecko 2.0.0.0-prerelease
  • fixed display scaling (finally - that didn't take long :P)

9.4 changelog:

  • build kernel from source
  • cleanup ramdisk
  • add busybox

5.4. changelog:

  • Boot2Gecko 1.5.0.0-prerelease
  • production build (userdebug, no test apps etc)

30.9. changelog:

  • fixed random reboots
  • fixed proximity sensor

28.9. changelog:

  • fixed all the things :P
  • based on ZTE Open (inari) official Mozilla developers sources
  • Boot2Gecko 1.3.0.0-prerelease

2.3. changelog:

  • some scaling fixes
  • fixed display backlight

24.2. changelog:

  • initial release

 

How to install:

  1. Copy b2g-xxxxxxxx-atlas40.zip to your phone's sdcard
  2. Boot into ClockWorkMod recovery
  3. Make a nandroid backup of your previous ROM: backup & restore -> backup
  4. wipe data & factory reset (It's very important that you do this before you flash the zip - it also writes to data partition)
  5. Install ROM: install .zip from sdcard -> choose .zip from sdcard -> b2g-xxxxxxxx-atlas40.zip
  6. reboot now

 

Previous builds:

 

b2g-20140409-atlas40.zip
md5:3e894c869c36015ed8281b7428e61046
 
b2g-20140405-atlas40.zip
md5:ce2b4f4340819eb77e0d778917c81002
 
b2g-20131011-atlas40.zip
md5:41030fef06d8f941e5b8a750a5217564

  • 3

#3
Walwon

Walwon

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Devices:ZTE Blade (OSF)
Wow! Amazing. You are really fast in developing new ROMs. Do you think Firefox OS would work on original ZTE Blade (OSF)?

  • 0

#4
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,722 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Do you think Firefox OS would work on original ZTE Blade (OSF)?

I doubt it. It's never been ported to an ARMv6 device.

It's open source though, so there's nothing stopping if someone wants to invest time/energy/sanity in porting it. It should run fine on the original Blade as Firefox OS is targeted to entry level devices and it doesn't require high-end specs from the device.

  • 0

#5
x6itru

x6itru

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:Game programming, C++ & OpenGL
  • Devices:ZTE Blade 3, ASUS Nexus 7
Really nice! Maybe a bit slow, but i like it :P Working great :)

  • 0

#6
Ty3uK

Ty3uK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:ZTE Blade
  • Twitter:@Ty3uK

I doubt it. It's never been ported to an ARMv6 device.

this's bullshit... :(

  • 0

#7
tilal6991

tilal6991

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate, Huawei U8150

this's bullshit... :(


How lol? If you care about it then you could port it...

  • 0
If you like my work or if I helped, click the Plus button.

#8
Ty3uK

Ty3uK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:ZTE Blade
  • Twitter:@Ty3uK
No, i can't port this stuff.
It makes me sad.

  • 0

#9
x6itru

x6itru

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:Game programming, C++ & OpenGL
  • Devices:ZTE Blade 3, ASUS Nexus 7
Of course it's possible to run it to ARMv6 but you should call it "rewriting" not "porting" xD

Edited by x6itru, 25 February 2013 - 06:29 PM.

  • 0

#10
H3nS

H3nS

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:Zte Acqua aka tmn a15

This is my port of Firefox OS for ZTE Blade III. Firefox OS won't be commercially available until sometime later this year and it is still very much work in progress. This is not meant for daily use (or any use really), it's just something to play with.

There's really not much point in developing this further at this point, but I might as well share the test build I made. Most core functions should be working but there are few issues.

  • Firefox OS is developed for devices with 320x480 resolution so everything seems small/doesn't scale correctly for higher resolution.
  • Wifi doesn't seem to connect to networks (this is something device specific and could be fixed if I cared enough ;))
  • Hardware video decoding/encoding - video playback/camcorder issue (don't know if this is specific to our device)


b2g-20130221-atlas40.zip
http://www.mediafire...l43opo06n1d80dt
md5:bd921786a3d46af9f141afc72fde5470

How to install:
  • Copy b2g-xxxxxxxx-atlas40.zip to your phone's sdcard
  • Boot into ClockWorkMod recovery
  • Make a nandroid backup of your previous ROM: backup & restore -> backup
  • wipe data & factory reset (It's very important that you do this before you flash the zip - it also writes to data partition)
  • Install ROM: install .zip from sdcard -> choose .zip from sdcard -> b2g-xxxxxxxx-atlas40.zip
  • reboot now
Sources:Thanks:
  • Mozilla/B2G
  • CyanogenMod team
  • Dazzozo

I already try in acqua the touch screen doesn't work

Edited by H3nS, 01 March 2013 - 11:08 PM.

  • 0

#11
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,722 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

I already try in acqua the touch screen doesn't work

Yeah, I used some old sources when I built the initial release. This post would have helped you.

But like it says in the first post - it's for Blade III. I've made a decision I'll only support Blade III from now on. You should only flash ROMs that you find in Acqua section of this forum. ;)

  • 0

#12
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,722 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio
I saw some scaling fixes got merged into B2G so I did a new build. Almost everything is now scaled to right size but it still doesn't feel quite right. :P

b2g-20130302-atlas40.zip
http://www.mediafire...7vs48dowqi0d2o0
md5:e0c31449a8e7eb6b7a20a3247c233b03

  • 1

#13
peetu20

peetu20

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 927 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Zte Blade, Zte Blade III
Hmm, you released update 3.2 ? :D

  • 0

#14
GizmoTheGreen

GizmoTheGreen

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:ZTE Blade, HTC Sensation
this actually works to call with?

  • 0

#15
H3nS

H3nS

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:Zte Acqua aka tmn a15

Yeah, I used some old sources when I built the initial release. This post would have helped you.

But like it says in the first post - it's for Blade III. I've made a decision I'll only support Blade III from now on. You should only flash ROMs that you find in Acqua section of this forum. ;)

I already get into that fix and it worked pretty good... but i already find moore issues with sim card contact reading and sms you can't open then.... the wifi worked pretty well... the diference between blade 3 and acqua are too much???? And good job you are a good develepor thanks again.... :)

  • 0

#16
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,722 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

this actually works to call with?

Yeah, RIL works and audio works (routing, mic, etc), you can makes calls or browse the web with mobile data. There's really not much point in maintaining working/non-working lists. It's for testing purposes only (and I really mean it ;)) and Firefox OS in general is still heavily under development.

I already get into that fix and it worked pretty good... but i already find moore issues with sim card contact reading and sms you can't open then.... the wifi worked pretty well... the diference between blade 3 and acqua are too much???? And good job you are a good develepor thanks again.... :)

You're saying that wifi works? Because it shouldn't connect afaik.

  • 0

#17
H3nS

H3nS

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:Zte Acqua aka tmn a15
yes it work on my house the wifi did connect to the router it was throught wps

  • 0

#18
GarryHD

GarryHD

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:ZTE Blade III
What market we can use? This - https://marketplace.firefox.com/?

And, how this system works, compared to the CM10?

  • 0

#19
hejinqiu

hejinqiu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Gender:Male
  • Devices:v880

How lol? If you care about it then you could port it...

can you help us ,runing ubuntu or firefox in blade

  • 0
love android only

#20
x6itru

x6itru

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:Game programming, C++ & OpenGL
  • Devices:ZTE Blade 3, ASUS Nexus 7

can you help us ,runing ubuntu or firefox in blade

It wont be easy :P Firefox & Ubuntu is for ARMv7 not ARMv6

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users