Jump to content


Photo

[help] Blade 2, CM9, DarkTremours install, won't restart

- - - - -

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
compact101

compact101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Hopefully i'm just making a basic error here.

I'm following the steps on this site for loading CM9
  • Boot in to Recovery by turning the phone off, and turning it on while holding the volume down key.
  • 'Wipe Data/Factory Reset'
  • 'Install zip from sdcard' -> 'Choose zip from sdcard' -> ROM
  • 'Install zip from sdcard' -> 'Choose zip from sdcard' -> Google app
At this point a reboot works fine and CM9 loads. However I then try to skip this below step and instead..
  • Optional: 'Install zip from sdcard' -> 'Choose zip from sdcard' -> A2SD
At this point I try to follow the steps to load DarkTremours A2SD as detailed here http://yagyagaire.bl...ml#.UTUaFqJdB8G
On a reboot I only see the android logo and get no further.

I guess it is see the wrong partition??

Any ideas
Thanks

  • 0

#2
robt77

robt77

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salford
  • Devices:ZTE Blade III
Hi,

Did you use cwm to partition your SD card? If not use that but remember to back up SD card first.

Sometimes after installing the ROM and Gapps there is not enough system space so delete a few unneeded system apps and then retry flashing the script and following the steps

  • 0

#3
compact101

compact101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Thanks for the quick reply.
I'll detail my steps below. So ZTE Cresent had CM9 on it, but wasn't going too well when I swapped in a different SD card used on an older Andriod.
SOOO

1) Using SDFormatter on my PC, I Format the SD card to remove all data, partitions etc.

2) I load onto SD card (all freshly downloaded):
CM9 for ZTE
Google Apps for ICS
DarkTremorApps2SD

3) Insert SD to phone, boot to CWM
Clear Data/Factory reset, wipe cache, Wipe Dalvik Cache

4) Install CM9, Install Google Apps
Reboot, All working fine

So it's when I come to looking at Dark Tremors.

Could you give me the steps for that.
From what I know they would be
5) Create Partition 2GB 0 Swap
6) Mount Data, Mount System
7) Install Dark Termors

But when I reboot it never works.

What would you suggest?

Thanks (as starting to pull my hair out...)

  • 0

#4
robt77

robt77

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salford
  • Devices:ZTE Blade III
No worries. Follow theses steps

Back up SD card
In clockwork mod partition SD card 0 swap and the amount you want on the partition
Copy ROM an Gapps and a2sd scripts on root of SD card.
Install ROM and then Gapps and reboot phone.
Install titanium back up and check how much system memory there is.
If less than 5mb delete some system apps like ROM manager and live wallpapers
Boot back into recovery and install a2sd script re boot phone
Install a2sf app from play and follow instructions and you should be sorted.
Any issues post back

  • 0

#5
compact101

compact101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Ah right, so partition first.

Since I'm not too bothered about saving any data (too late now anyway), no need to Back up the card.

How do you know you are copying to the root of the SD card, is that obvious in Windows?

Will give this a go this evening.

  • 0

#6
robt77

robt77

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salford
  • Devices:ZTE Blade III
When you connect to computer it is the main folder. It is not essential just easier to find than if you have saved it to a folder within the SD card.

Good luck

Edited by robt77, 05 March 2013 - 06:28 PM.

  • 0

#7
compact101

compact101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Ok after realising I had to be in Andriod not CWM to load the files, I have followed, except

"Boot back into recovery and install a2sd script re boot phone
Install a2sf app from play and follow instructions and you should be sorted."

What is the a2sd script?
and how is that different from the a2sd (i presume not a2sf) app?

Thanks

Edited by compact101, 05 March 2013 - 10:50 PM.

  • 0

#8
robt77

robt77

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salford
  • Devices:ZTE Blade III
That is weird. What version CWM do you have sure there as an issue with USB mass storage on the earlier ones. Can you install CM9 OK on your phone? Which version of the blade 2 do you have? If you can install cm9 do it then uninstall some apps to free memory then copy the a2sd to SD card then boot into recovery and flash zip, then reboot. Install the GUI from Google play

  • 0

#9
compact101

compact101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
It's 5.0.2.7
But everything else has installed,
In Settings / Storage it shows Total Space at 162MB, full bar, Apps 183MB Availabale 142MB
A2SD GUI, on startup shows the error "Exiting A2SDGUI Could not start for one of these reasons 1. Device not rooted, 2 Scripts could not be found, 3. No EXT Partition found.
However on the second time I open it, it gets superuser access.
It then shows Apps on SD! Internal memory 142MB (162MB) SD-EXT 1516MB(1830MB) cache 56mb(57mb)

So looks like things are working (slightly differently than before, but working)
Thanks for all the help

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users