Jump to content


Photo

[ICS][4.0.4] Baidu Cloud ROM beta V49 English (2014-06-06)


  • Please log in to reply
1016 replies to this topic

#941
pOcHa

pOcHa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male

yes, I myself am using the latest TWRP (http://www.modaco.co...u8818-09122013/), and that exact version of gapps is already included in the rom (no need to flash it)...

 

if you are using CWM, make sure it's the version that is compatible with Android v4.3+ since baidu is now using some of KitKat memory optimizations - they did mention on their forum that it must be flashed with a new (chinese) recovery, so that may be it


Edited by pOcHa, 28 January 2014 - 05:42 PM.

  • 0

Baidu Cloud ROM stable V6 (finalized beta V47): http://www.modaco.co...lish-2014-04-24
Baidu Cloud ROM beta V49: http://www.modaco.co...glish-2014-06-06


#942
dinamo1975

dinamo1975

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest, Romania
  • Devices:Huawei Ascend G300

i have loop: "Home has stopped"... any suggestion??? the installing was "a la cart"


  • 0

#943
pOcHa

pOcHa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male

is your recovery Android v4.3+ compatible?

 

and take a look at this post, it might help (although it happened to me only on V41): http://www.modaco.co...45#entry2185798


Edited by pOcHa, 28 January 2014 - 08:02 PM.

  • 0

Baidu Cloud ROM stable V6 (finalized beta V47): http://www.modaco.co...lish-2014-04-24
Baidu Cloud ROM beta V49: http://www.modaco.co...glish-2014-06-06


#944
paddyponchero

paddyponchero

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:g300

Was using dazzozos latest kitkat cwm so thats probably the problem, always preferred twrp myself, will give it a go later. 


  • 0

#945
dinamo1975

dinamo1975

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest, Romania
  • Devices:Huawei Ascend G300

i have loop: "Home has stopped"... any suggestion??? the installing was "a la cart"

wrong post!


Edited by dinamo1975, 28 January 2014 - 08:35 PM.

  • 0

#946
dinamo1975

dinamo1975

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest, Romania
  • Devices:Huawei Ascend G300

is your recovery Android v4.3+ compatible?

 

and take a look at this post, it might help (although it happened to me only on V41): http://www.modaco.co...45#entry2185798

i tried your suggestions (i used CWM 6.0.4.4 R7)... not working! I have to install Nova Launcher!


  • 0

#947
pOcHa

pOcHa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male

maybe it's just CWM (any version) then, is there anyone with TWRP having crashes?


  • 0

Baidu Cloud ROM stable V6 (finalized beta V47): http://www.modaco.co...lish-2014-04-24
Baidu Cloud ROM beta V49: http://www.modaco.co...glish-2014-06-06


#948
paddyponchero

paddyponchero

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:g300

maybe it's just CWM (any version) then, is there anyone with TWRP having crashes?

 

Working great after full wiping and flashing third time with twrp, first flash wouldn't boot, second said successful then twrp told me there was no os .. very odd. Never had these kind of issue before.


  • 0

#949
pOcHa

pOcHa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male

odd indeed, maybe your sd card was corrupted (did you fromat it as well?)... anyway, glad it worked out for you - and just out of curiosity, since you were using KitKat before, do you have a Hynix or Samsung memory?


  • 0

Baidu Cloud ROM stable V6 (finalized beta V47): http://www.modaco.co...lish-2014-04-24
Baidu Cloud ROM beta V49: http://www.modaco.co...glish-2014-06-06


#950
paddyponchero

paddyponchero

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:g300

odd indeed, maybe your sd card was corrupted (did you fromat it as well?)... anyway, glad it worked out for you - and just out of curiosity, since you were using KitKat before, do you have a Hynix or Samsung memory?

 

Mine is samsung, I formatted internal sd with twrp external sd card was formatted on monday with cwm so maybe its cwms partitioning. Works great now though I think its a keeper thanks :)


  • 0

#951
Apacer

Apacer

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad,Srbija
  • Devices:Huawei g300

Is this safe for Hynix memory?


  • 0

#952
pOcHa

pOcHa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male

well it should be, but since no one still knows what exactly causes them to fail on android V4.3+ (baidu started using some KitKat memory optimizations) - I simply can't absolutely guarantee that for certain, but a lot of people would be complaining by now on baidu forum if it did


  • 1

Baidu Cloud ROM stable V6 (finalized beta V47): http://www.modaco.co...lish-2014-04-24
Baidu Cloud ROM beta V49: http://www.modaco.co...glish-2014-06-06


#953
Apacer

Apacer

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad,Srbija
  • Devices:Huawei g300

Ok thanks for response but I'll kept for now on stock + R6, until someone confirms. I have already sent a phone to the service and would not again.  :)


  • 0

#954
predragiPredrag

predragiPredrag

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 197 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
  • Devices:Huawei G300

Ok thanks for response but I'll kept for now on stock + R6, until someone confirms. I have already sent a phone to the service and would not again.  :)

 

You will not have problem with hynix memory, mine g300 is from that series. Also hynix problem is present only in 4.4 rom, because of new kernel.

I was using all baidu roms before V43, and I will try it over weekend.


  • 0

#955
paddyponchero

paddyponchero

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:g300

Working great after full wiping and flashing third time with twrp, first flash wouldn't boot, second said successful then twrp told me there was no os .. very odd. Never had these kind of issue before.

 

Might have got to the bottom of this, just installed on another g300, first time twrp said the rom wansn't rooted and offered to install super su I accepted, phone didn't boot. Then reinstalled without formatting and it boots perfectly.


  • 0

#956
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

Is this safe for Hynix memory?

 

http://www.modaco.co...0813/?p=2194531


  • 0

#957
pOcHa

pOcHa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male

Is this safe for Hynix memory?

nobody complained so far, but be aware that newer versions of CWM are supposedly not Hynix safe...

 

Might have got to the bottom of this, just installed on another g300, first time twrp said the rom wansn't rooted and offered to install super su I accepted, phone didn't boot. Then reinstalled without formatting and it boots perfectly.

the rom is already rooted, no need for a third party app, but native root permissions are disabled by default - enable them in settings -> security -> root permission settings

 

first post updated with the latest beta V44...


  • 0

Baidu Cloud ROM stable V6 (finalized beta V47): http://www.modaco.co...lish-2014-04-24
Baidu Cloud ROM beta V49: http://www.modaco.co...glish-2014-06-06


#958
cjcandrei

cjcandrei

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Ascend G300

My impressions so far: Very good rom. It works better with the kernel from slimrom V13 (I think this kernel is compiled with linaro tools and it is more optimized, also oc works with it and also gps). Root access is very fishy (it doesn't popup for every app that requests it, for link2sd it doesnt work). Graphics are slow for lockscreen (if you set it after you boot first time, if you leave it like it is and never touch it then it works ok) and when you slide from notifications to tiles (very choppy animation)...

Worst thing is I cannot get root for some applications, sometimes it works sometimes it doesn't. And another thing. I tried to restore backed up applications with titanium and also with GoBackup. Again restoration is a hit and miss. Sometimes it does work, sometimes it doesn't. I don't know what triggers them to function properly ... I'm waiting for the next version, maybe these will be solved ...

Thanks for your work.


Edited by cjcandrei, 28 February 2014 - 12:30 PM.

  • 0

#959
paddyponchero

paddyponchero

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:g300

My impressions so far: Very good rom. It works better with the kernel from slimrom V13 (I think this kernel is compiled with linaro tools and it is more optimized, also oc works with it and also gps). Root access is very fishy (it doesn't popup for every app that requests it, for link2sd it doesnt work). Graphics are slow for lockscreen (if you set it after you boot first time, if you leave it like it is and never touch it then it works ok) and when you slide from notifications to tiles (very choppy animation)...

Worst thing is I cannot get root for some applications, sometimes it works sometimes it doesn't. And another thing. I tried to restore backed up applications with titanium and also with GoBackup. Again restoration is a hit and miss. Sometimes it does work, sometimes it doesn't. I don't know what triggers them to function properly ... I'm waiting for the next version, maybe these will be solved ...

Thanks for your work.

 

Same issue with root here but I've stuck with the rom as its still the best one available. The lockscreen thing I think was the chinese crap on it trying to update from the internet and the laucher is slow.

Change the lockscreen to pattern and the launcher to nova and no problems now. 


  • 0

#960
cjcandrei

cjcandrei

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Ascend G300

Also I've seen a file in the zip named wormhole.conf. I don't know what it does but with the chinese you never know. I've changed all the addreses there to 127.0.0.1. We should be able to block the lockscreen to update over the internet just by putting an address into hosts to point to 127.0.0.1, but I don't know what address. Probably baidu something ...

Oh yeah and forgot to mention. With the kernel from slimrom V13 it works much smoother, but bluetooth does not function with it. Maybe someone can compile bruno's kernel with linaro tools, it will produce a much smoother experience ...


Edited by cjcandrei, 06 March 2014 - 12:53 PM.

  • 1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users