Jump to content


Photo

gellmar's StockMergE400 (gSME400) Custom ROM (Stock + merged memory)

- - - - -

  • Please log in to reply
142 replies to this topic

#1
gellmar

gellmar

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 posts
  • Devices:LG Optimus L3 E400
Today the first build of gSME400 is released, It is a release candidate yet, so bugs can be present.

Features:

1. Based on stock V10F CIS ROM
2. Rooted / deodexed / debloated
3. Created as a step3 for SDMergE400 mod (works with 1.15 GB system memory)
4. The internal SD card is made emulated (128 MB), and you can further adjust its size.
5. Flashable zip ready for CWM.

further improvements:

1. OC Kernel 1Ghz with tun/swap
2. Long tap to kill app hack like CM9

How to install:

1. If SDMergE400 mod is installed. do a wipe of data + cache and install zip. No step4 required!
2. If stock layout, install SDMErgE400 step1 / step2 then flash zip

How to revert:

1. KDZ reflash to stock stock :D

Download:


RC2 with 1Ghz kernel / tun / swap / blur fix / SD card and USB mass storage:
http://sendfile.su/803923

Changelog for RC2:

1. 128 MB card removed, now dull external SD is considered as internal
2. USB mass storage speed fix

Attached Files


Edited by gellmar, 30 April 2013 - 05:36 PM.

  • 3

#2
gellmar

gellmar

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 posts
  • Devices:LG Optimus L3 E400
Updated package - now root access is given correctly with Superuser popping up...

  • 0

#3
diego88it

diego88it

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
  • Devices:Lg Optimus L3
  • Twitter:@diego88it
how i can put the apps in my 16gb sd card?

  • 0

#4
diego88it

diego88it

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
  • Devices:Lg Optimus L3
  • Twitter:@diego88it
and there is not italian language :(
how can i put it?

  • 0

#5
Limio

Limio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:lg l3 e400
thanks but it doesn't work correctly :(
the following messages appear constantly:
'The application Google-Services-Framework(process com.google.process.gapps) has stopped unexpectedly. Please try again.'
Same thing for com.android.phone ... i can't access the call settings and of course i can't call anyone...
fix would be nice

  • 0

#6
muitenphale

muitenphale

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:LG L3 E400
Yeah...this version is beta and this rom is for Russian only. We can change language in setting menu :)

  • 0

#7
muitenphale

muitenphale

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:LG L3 E400
Good job Gellmar! :) but it will be better and more stable if you use United State T-mobile stockrom V10P or V10N because it is the most stable rom I have ever used!

  • 0

#8
Limio

Limio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:lg l3 e400

thanks but it doesn't work correctly :(
the following messages appear constantly:
'The application Google-Services-Framework(process com.google.process.gapps) has stopped unexpectedly. Please try again.'
Same thing for com.android.phone ... i can't access the call settings and of course i can't call anyone...
fix would be nice

fixed the problem (full wipe again, then reinstall rc1.zip)
all datas are gone but it works..
as diego said, only english language but thats okay for me

  • 0

#9
muitenphale

muitenphale

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:LG L3 E400
why don't you remove completely the internal SD, Gellmar? We still have to put game data in internal SD but it is too small for big game data such as Alphast 7

  • 0

#10
gellmar

gellmar

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 posts
  • Devices:LG Optimus L3 E400
Well, thanks for testing and a couple of answers:

1. Yes, some languages are missing but I will check EU and US stock ROMS for additional ones.
2. LG has hardcoded the paths for cards in a bunch of system and user jars. I will eliminate the second card at all, but for the first RC it was vital to make everything as non-invasive as I could do.
3. Transfer to SD card. I noticed that bug too. So I will try fixing it. Also dexopt / iinstalld does not use /cache/ at all, so I will replace them from CM7.

  • 0

#11
diego88it

diego88it

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
  • Devices:Lg Optimus L3
  • Twitter:@diego88it
Thanks :)
waiting for the update :)

  • 0

#12
yayakuya

yayakuya

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Location:Indonesia
  • Devices:Sony Xperia E, HTC Desire VC
@gellmar: just asking... not mean for ETA
are you can built CM7 for us?
just answer yes or not, it's enough for me...

thanks for all your great works

Regards

  • 0

#13
gellmar

gellmar

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 posts
  • Devices:LG Optimus L3 E400
I can try. That is why because LG stock Dalvik does not use /cache partition at all... I will try using CM7's one for that.

  • 0

#14
yayakuya

yayakuya

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Location:Indonesia
  • Devices:Sony Xperia E, HTC Desire VC
it's would be awesome...!!!
DeathArrow with CM10...
Gellmar with CM7...
and Me, will port many ROMs when both are booted.... :)

don't be hurry, take your times as well...
i'll be here for expansion....

  • 0

#15
muitenphale

muitenphale

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:LG L3 E400
Gellmar: I have an idea! why don"t you convert Internal SD to Extend SD and Extend SD to Internal SD? :) I have seen this on AOPK rom and it works perfectly.

  • 0

#16
Limio

Limio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:lg l3 e400

Gellmar: I have an idea! why don"t you convert Internal SD to Extend SD and Extend SD to Internal SD? :) I have seen this on AOPK rom and it works perfectly.

why would you want to do that? soo many apps?

why don't you remove completely the internal SD, Gellmar?

that's the better solution in my opinion.


why don't you remove completely the internal SD, Gellmar? We still have to put game data in internal SD but it is too small for big game data such as Alphast 7

by the way, how to play games like asphalt 7 with this device?
if i want to get it from the play store, it says: Your device isn't compatible with this version.

Well, thanks for testing

there's a bug with the usb connection if you want to use usb storage... very slow and it randomly disconnects



greets

Edited by Limio, 26 April 2013 - 01:13 PM.

  • 0

#17
gellmar

gellmar

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 posts
  • Devices:LG Optimus L3 E400
Limio, let me check it myself. The kernel is the same as stock, so I don't think it is a kernel issue.

Well, I cannot use it at all... Really weird. Maybe it is some way interacted with filesystem on sdcard?

Edited by gellmar, 26 April 2013 - 02:37 PM.

  • 0

#18
muitenphale

muitenphale

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:LG L3 E400
Limio: what version of AP 7 do you install? I play AP7 normally on CM9.
The problem is not many apps but the data of the application. I use Diodict and it has over 250mb of data...so how can I use it in this mod rom? may be stockrom does not allow gellmar to.convert internal sd into extend sd...so let's wait for his CM7

  • 0

#19
muitenphale

muitenphale

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:LG L3 E400
Gellmar: this mod rom does not support overclock and swap file. Do you still use stock kernel?

  • 0

#20
gellmar

gellmar

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 posts
  • Devices:LG Optimus L3 E400
Now I reverted to full stock to check why USB is unusable. The kernel is the same, vold isn't, partition table isn't... and we get a fail

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users