Jump to content


Photo

Official code request to Unlock the Bootloader [Final Post]

- - - - -

  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#1
alkalinorap

alkalinorap

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Official code request to Unlock the Bootloader [Final Post]



Finally Huawei has deigned to put the G300 (all variants except the U8818) in the list of supported models for official code request.

Now is not necessary to use alternative methods, as sending the request to [email protected] or similar, from now any method other than it is obsolete, now this is the Official method.


We just need to enter the data that are required in the following web:

http://www.huaweidev...ethod=preUnlock



ELEMENTS NEEDED:

PRODUCT MODEL: You must select yours between all variants.

S/N (Serial Number): You must turn off the phone, remove the battery and then have your S/N on a white sticker.

IMEI: On the phone dial (numeric keys) you must input *#06# and we will get it.

PRODUCT ID: On the phone dial (numeric keys) you must input *#*#1357946#*#* and we will get it. (Only works in Stock ROMS or Stock-based).






ONCE WE HAVE OUR CODE:

We go to this post which explains exactly how to unlock the Bootloader: http://www.modaco.co...code-of-huawei/


NOTE: If you have the Bootloader unlocked with the unofficial method (unlockbootloader.exe or similar) you must relock the Bootloader before of the Official Unlock, to do this you must install an UPDATE.APP

Edited by alkalinorap, 22 May 2013 - 02:47 PM.

  • 3

#2
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,319 posts
  • Gender:Male
  • Location:York, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
Finally!

  • 0
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#3
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male
Cool, I might as well request for an unlock code. I'm sick of bootloader reboots :P

Edited by kyan31, 21 May 2013 - 04:10 PM.

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#4
Curlie

Curlie

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 posts
I should start reading the OPs..

Edited by Curlie, 21 May 2013 - 04:31 PM.

  • 0

#5
plewis1981

plewis1981

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 398 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham
  • Interests:Technoligy, F1 and Cycling
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@plewis1981
Dose it matter that my S/N in about phone is different to the one under the battery, I believe is due to me hacking my IMEI to unlock my phone? As I have received two codes from huawei and both were invalid. Or could this be because I did not send them my product ID?

  • 0
Nobody is perfect, I am nobody, therefore I am perfect :)

If I have helped you PLEASE Press the +1 button
and don't forget to push the Dev's +1 buttons to.

#6
hippy dave

hippy dave

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 464 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, Hudl
Yeah I think the serial number being different is a problem. I'm going to experiment.

I think these days we should advise people not to zero their IMEI any more, there should be enough alternative options now to make it not worth the risk.

  • 0

#7
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,319 posts
  • Gender:Male
  • Location:York, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
Just use the serial number and IMEI printed under your battery and use an update.app and restore your original oeminfo before unlocking.

  • 0
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#8
Curlie

Curlie

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 posts
When do I have to restore oeminfo? I think i didnt do anything to it

  • 0

#9
hippy dave

hippy dave

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 464 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, Hudl

Just use the serial number and IMEI printed under your battery and use an update.app and restore your original oeminfo before unlocking.

I don't have my original oemifo, as when I first took a backup it was missing 5.img and I didn't find out until much too late. I restored the IMEI with dfstool previously, but I'm going to see if it can restore the serial number as well.

  • 0

#10
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,319 posts
  • Gender:Male
  • Location:York, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
Ouch, I still have mine from B885 which is what it shipped on. I just use that for doing downgrades/upgrades as I can install pretty much anything.

  • 0
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#11
alkalinorap

alkalinorap

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

I don't have my original oemifo, as when I first took a backup it was missing 5.img and I didn't find out until much too late. I restored the IMEI with dfstool previously, but I'm going to see if it can restore the serial number as well.


Excuse me but... You're screwed.

OEMINFO never be what it was although you use DFS, QPST and other dangerous tools.

Sorry.

Edited by alkalinorap, 21 May 2013 - 05:05 PM.

  • 0

#12
hippy dave

hippy dave

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 464 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, Hudl
I know it'll never be the same as it was originally, but if it contains the right IMEI and serial number, will that be enough to let the unlock work? One way to find out I guess.

Anyway as I was saying, I think seeing as we now have flashable ways to upgrade/downgrade, I think we should stop advising people to zero the IMEI, so other people don't have to have these problems.

Edited by hippy dave, 21 May 2013 - 05:08 PM.

  • 0

#13
alkalinorap

alkalinorap

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

I know it'll never be the same as it was originally, but if it contains the right IMEI and serial number, will that be enough to let the unlock work? One way to find out I guess.

Anyway as I was saying, I think seeing as we now have flashable ways to upgrade/downgrade, I think we should stop advising people to zero the IMEI, so other people don't have to have these problems.


I tried this for test it but the code doesn't work..

  • 0

#14
hippy dave

hippy dave

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 464 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, Hudl
Bugger.

  • 0

#15
plewis1981

plewis1981

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 398 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham
  • Interests:Technoligy, F1 and Cycling
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@plewis1981

Just use the serial number and IMEI printed under your battery and use an update.app and restore your original oeminfo before unlocking.


Sucsess :) Thanks daz.

I did a firce update to b952 zeroing my IMEI, so i rooted using ROOTG300.exe installed 5irom and restored my ORIGINAL IMEI backup, relocking my phone to Vodafone. Then i did update from SD card with the same b952 ( this didn't zero my IMEI :) ) So then i used alklinorap's method to unlock my bootloader MY UNLOCK CODE WAS JUST NUMBERS the first code they sent me with letters and numbers was invalid.

I just have one question Dose CWM backup the bootloader as when i came to restore my backup in CWM 6.0.2.7 the first command was - Erasing boot before restore..

EDIT - Forgot to mention i forgot to restore my HACKED IMEI befor restoring my backup of AOKP and my GiffGaff sim is working :)

EDIT 2 - No CWM backup dose not contain bootloader.

Edited by plewis1981, 22 May 2013 - 07:16 PM.

  • 0
Nobody is perfect, I am nobody, therefore I am perfect :)

If I have helped you PLEASE Press the +1 button
and don't forget to push the Dev's +1 buttons to.

#16
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male
Stupid question, will my SIM re-lock after restoring an update.app and unlocking the bootloader etc.?

Thanks :P

  • 1

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#17
plewis1981

plewis1981

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 398 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham
  • Interests:Technoligy, F1 and Cycling
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@plewis1981

Stupid question, will my SIM re-lock after restoring an update.app and unlocking the bootloader etc.?

Thanks :P


If you hacked your IMEI restoring the original 5irom backup you made relocks the phone.

There this someone on the giffgaff community offering free unlock codes he posted today in the thread about how to unlock for free.

EDIT - sorry lol, update.app through force update ZEROS IMEI ( not locked to network ). not sure if you do update from SD card, you do need to restore your origional IMEI ( locked to network ) to unlock after restoring my IMEI i did an update from sd to remove root just to be sure

I forgot to restore my hacked imei and i am unlocked running 4.2.2.

Edited by plewis1981, 21 May 2013 - 10:05 PM.

  • 0
Nobody is perfect, I am nobody, therefore I am perfect :)

If I have helped you PLEASE Press the +1 button
and don't forget to push the Dev's +1 buttons to.

#18
Redflake

Redflake

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 414 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300

Stupid question, will my SIM re-lock after restoring an update.app and unlocking the bootloader etc.?

Thanks :P


I never used an official update app when I unlocked the bootloader with the code from Huawei. I used B952 repack then relocked the boot loader. Then used the code from Huawei. All that happened was it did some kind of factory reset that caused some apps to force close after reboot. Restored a backup and all OK.

  • 0

#19
denzele

denzele

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 306 posts
  • Gender:Male
  • Location:Down Under
  • Devices:Huawei Ascend G300- Ascend P1
Nice news this morning..:)

  • 0

#20
spider4

spider4

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

Stupid question, will my SIM re-lock after restoring an update.app and unlocking the bootloader etc.?

Thanks :P


If you use gb or isc rom your phone will be locked to the network, but if you use 4.2.2 (maybe any cm) rom your phone will be unlocked from the network. So no need for network unlock code.
Thank Dazzozo for this feature :-)

I used this to relock bootloader.

http://www.modaco.co...tock bootloader

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users