Jump to content


Photo

[CM10][4.1.2] Unofficial builds (v7)

* * * * * 2 votes

280 replies to this topic

#1
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet
#include
/*
* Your warranty is now void.
*
* I am not responsible for bricked devices, dead SD cards,
* thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please
* do some research if you have any concerns about features included in this ROM
* before flashing it! YOU are choosing to make these modifications, and if
* you point the finger at me for messing up your device, I will laugh at you.
*/


Sources (device/vendor tree - kernel/ramdisk) : https://github.com/Vachounette

ROM (v7) : https://docs.google....OYnc/edit?pli=1
GApps : http://acer.shreps.f...S1zaWduZWQuemlw



How To :

Put ROM & GApps on your external SD
Reboot to recovery
Format data/factory reset
Flash ROM
Flash GApps
Reboot



Know Issues :
GPS
You tell us



Current Dev' :

davidevinavil
Vache
Shr3ps

If you want to help us to make it better, you're welcome :)


v7 :
New kernel maybe solved random reboots
Playstore fixed

v5 :
camera 7.7 mpixel
video camera 1080p
eco mode forced off at boot
better auto backlight values
torch avaiable now into notification toggle

v3 :
Fix boot

v2 :
Fix hardware playback
Fix NFC

Edited by vache, 26 June 2013 - 07:46 AM.

  • 3

#2
bonzi1994

bonzi1994

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Cloudmobile
the link of the rom doesn't work and if the rom is the cyano 10 (4.1.2) you have to use this gapps:
http://goo.im/gapps/...1011-signed.zip

  • 0

#3
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet
Link fixed.

  • 0

#4
johnny gadget

johnny gadget

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Awesome! Well done to you all for getting this far. I'm donwloading it now and will report back anything I find.

John

  • 0

#5
Shreps

Shreps

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung GT-i9100 & Acer S500
  • Twitter:@shr3ps
Some mirrors will be available on http://acer.shreps.fr/ :)

  • 0

#6
bbbb122

bbbb122

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Thank you very much for this great work.I have installed it in my cm and first impression is awesome.In which videos device crashes? I am playing for some hour now,mp4 videos with mx player and it work great.Thank you again,please continue to support device

  • 0

#7
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet
MX Player uses software decoder, if you try to play video with Galery app (that uses hardware decoder) it will not work.

  • 0

#8
Genchou

Genchou

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:Acer CM S500
Hi,

Looks nice !
Do you know if it is compatible with the cpu-1 Cloudmobiles (aka Belgian and Romanian ones) ?

  • 0

#9
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet
Cause you need an unlocked bootloader, no.

  • 0

#10
Genchou

Genchou

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:Acer CM S500
Are you sure ? :( There's nothing about unlocked bootloader in your howto.

  • 0

#11
Exoon

Exoon

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:Acer Cloudmobile S500
  • Twitter:@8LucasF

Hi,

Looks nice !
Do you know if it is compatible with the cpu-1 Cloudmobiles (aka Belgian and Romanian ones) ?


I got cpu-3 and bought my S500 from Belgium


Anyway, thank you Vache for all the great tutorials to root, unlock and install CWM on my S500
And the dev team working on this ROM Thank you guys :)

  • 0

#12
Genchou

Genchou

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:Acer CM S500

I got cpu-3 and bought my S500 from Belgium


Lucky you. I really wish I could have known about this cpu thing before buying my S500.

  • 0

#13
bbbb122

bbbb122

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

MX Player uses software decoder, if you try to play video with Galery app (that uses hardware decoder) it will not work.

i am playing with hw encoder and it doesnt reboot.My videos are mp4 360p downloaded from tubemate app

  • 0

#14
Shreps

Shreps

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung GT-i9100 & Acer S500
  • Twitter:@shr3ps

i am playing with hw encoder and it doesnt reboot.My videos are mp4 360p downloaded from tubemate app


MX Player doesn't handle hardware decoding in the same way compared to Google Gallery.
Anyway the new version (0603-v2) should fix this video/audio decoding

  • 0

#15
s0ci0

s0ci0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile s500
Awesome development for the cloudmobile !

  • 0

#16
simoneser

simoneser

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 548 posts
No Camera app in V2!

And Torch isn't working anymore

Edited by simoneser, 04 June 2013 - 11:06 AM.

  • 0

#17
bonzi1994

bonzi1994

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Cloudmobile
for me the kernel doesn't boot up... they show acer dmd 1.2 logo and then restart

  • 0

#18
BrtH

BrtH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:Acer S500

for me the kernel doesn't boot up... they show acer dmd 1.2 logo and then restart

I have the same problem.
I then compiled it myself, but I couldn't even get past the white acer logo. :(
Is this the correct local_manifests.xml?
<manifest>
  <project path="device/acer/swing" name="Vachounette/acer_s500_cm10_device_tree" revision="master" />
  <project path="vendor/acer/swing" name="Vachounette/acer_s500_cm10_vendor" revision="master" />
  <project path="kernel/acer/swing" name="Vachounette/kernel_s500_cm10" revision="master" />
  <project path="device/acer/swing/ramdisk" name="Vachounette/acer_s500_Cm10_ramdisk" revision="master" />
</manifest>
or should the paths be different?

  • 0

#19
bonzi1994

bonzi1994

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Cloudmobile
i have the baseband of official JB, is possible that is this the problem?

  • 0

#20
simoneser

simoneser

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 548 posts
I think it's due to the 1890mhz max default speed of the CPU.
Even the old Liquid S1 had the same problem: some models couldn't handle the custom kernel with the higher speed

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users