Jump to content


Photo

No media audio (+ring,alarm,sms..) but in-call sound ok


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
PeterPandroid

PeterPandroid

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol, UK
  • Devices:ZTE Blade V

ZTE Blade VVirgin 4.1.2

 

Has anyone else experienced failure of the media audio through the internal speaker on this mobile?

I lose all ring, alarm,sms,media but the in-call phone audio is ok

Rooted as-per the instructions over at XDA.

The media audio sometimes 'heals' itself and works normally.

At all times it works when bypassing the internal speaker, routed to headphones and over Bluetooth A2DP.

 

 

Root method used. from XDA

http://forum.xda-dev...d.php?t=2403230


Edited by PeterPandroid, 03 October 2013 - 01:02 PM.

  • 0

#2
targetbsp

targetbsp

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,017 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Hudl 2, Blade V

I haven't personally though I saw someone else mention something similar after doing the XDA root over at HUKD unless that was you?  I'm not sure what the XDA method is.  I used the method here.

 

I'm not sure how rooting could intermittently affect the speaker?  Sounds more like a hardware fault?


  • 0
My Blade site - includes vanilla KANGS's of CM7. Also available: modified GB Gapps with various market versions, mini ICS Gapps for 160mb system partitions and Flash for ARMv6
CM7 Blade changelog

#3
PeterPandroid

PeterPandroid

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol, UK
  • Devices:ZTE Blade V

Sounds more like a hardware fault?

 

As I described it. it does sound like a hardware fault but I am certain it isn't because along with the speaker failure YouTube throws an error ("Unfortunately YouTube has stopped"). I can fix the latter by reinstalling You Tube from the PlayStore

 

I also recall seeing that comment re sound loss, post root, on HUKD but couldn't find it again after a long trawl though the ZTE Blade V thread. Thanks for reminding me that I wasn't imagining things.


Edited by PeterPandroid, 03 October 2013 - 01:10 PM.

  • 0

#4
targetbsp

targetbsp

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,017 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Hudl 2, Blade V

Ah the reason I thought it was you is they also used the terminology that it 'healed' itself which seemed an unusual way of describing it.

 

[edit]

Actually, I just found the post I was referring to and it also mentions thinking it had seen someone else with the problem so I'm guessing this one was you? http://www.hotukdeal...42#post19194633

 

I'm afraid i didn't see the earlier comment. Only that one.


Edited by targetbsp, 03 October 2013 - 01:28 PM.

  • 0
My Blade site - includes vanilla KANGS's of CM7. Also available: modified GB Gapps with various market versions, mini ICS Gapps for 160mb system partitions and Flash for ARMv6
CM7 Blade changelog

#5
PeterPandroid

PeterPandroid

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol, UK
  • Devices:ZTE Blade V

Ah the reason I thought it was you is they also used the terminology that it 'healed' itself which seemed an unusual way of describing it.

 

Yes, that was me TimDE, I'd thought there was a prior post, soon after the first reported root operation, where someone  mentioned the sound issue. I'll browse HUKD again, see if I can find it this time.

 

aha...here:

 

http://www.hotukdeal...6234?p=19037552

 

...but no reference to it relating to the root. Waiting now to see if that contributor found a remedy.

 

Re the 'healing' comment - just wondering if Android devices run any kind of health-check watchdog code. Something I read some dull business servers claim to do.


Edited by PeterPandroid, 03 October 2013 - 02:31 PM.

  • 0

#6
targetbsp

targetbsp

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,017 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Hudl 2, Blade V

That reads more like an issue in that one app rather than a general speaker issue?


  • 0
My Blade site - includes vanilla KANGS's of CM7. Also available: modified GB Gapps with various market versions, mini ICS Gapps for 160mb system partitions and Flash for ARMv6
CM7 Blade changelog

#7
PeterPandroid

PeterPandroid

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol, UK
  • Devices:ZTE Blade V

I restored the stock virgin code - the sound seems to have reliably recovered.

So I am suspicious of the root method thread. It was immediately after that I lost the media-sound, alarms & ringer, through the the mobile's speaker


Edited by PeterPandroid, 08 October 2013 - 11:38 AM.

  • 0

#8
targetbsp

targetbsp

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,017 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Hudl 2, Blade V

Yeah it was me you were talking to over at hukd :) I screwed up my hukd username somehow lol :D


  • 0
My Blade site - includes vanilla KANGS's of CM7. Also available: modified GB Gapps with various market versions, mini ICS Gapps for 160mb system partitions and Flash for ARMv6
CM7 Blade changelog




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users