Jump to content


Photo

[ROM] [CUSTOM] PirateDroidV2 (P736E and P736V) **INT2EXTV2+ RUNNING -> 1GB INTERNAL MEMORY**

- - - - -

131 replies to this topic

#41
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

PirateDroid ROM with new boot.img for P736V devices.

 

I've replaced the boot.img kernel with the one present on latest AndroIum.

 

Can anyone test it?

 

Download from HERE

 

If it works, I'll add the link on the OP. Forget it, it didn't work.

 

Sorry for double post.


Edited by Typhus_, 12 March 2014 - 12:06 AM.

  • 0

#42
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire

Thanks a lot for the help Typhus_

 

I found the problem with this rom and the p736v.

It relates to using a too small system partition in the TPT.

 

Typhus, correct me if I am wrong, but this rom isn't bundled with CWM recovery is it? Every time I use CWM, it threatens to install its own recovery instead.

 

Anyway, I installed the original rom from my stock Orange UK version, but I had to do it a very long way around because for some reason the drivers for fastboot don't work with Windows 8/with USB 3.

 

This meant I had to install CWM recovery to install your rom from the unlocker tool instead. (I used this guide)

 

Using that CWM I installed Piratedroid. Initially the WiFI worked fine.

 

I then rebooted because I wanted to install a SuperSU.zip file I removed from the piratedroid.zip package by recovery.

 

When I rebooted, there was no longer CWM installed, but something along the lines of ???f3e recovery???. It was very basic and didn't have an option to install zip files.

 

Soooo, in order to install CWM, (since i cannot access fastboot) I installed this TPT (which includes CWM 6) from here: http://www.modaco.co...70-tpt-for-sf2/ I chose the 200mb system version and installed it from within android, the settings>about>system update menu.

 

After installing this and reinstalling Piratedroid, WiFI immediately stopped working again.

 

So I guess it was a simple matter of the system partition not being big enough. For P736V users this can be solved by installing a TPT with a larger system partition(like the ones in the link above). For P736E users (if any have this problem) I guess you have to go back to a stock ROM to install the default 220mb TPT (if you have since installed a different one since stock that is) that's unless someone manages to work out how to create different TPT's and posts larger ones for the P736E. The links on here to the stock roms are dead, so if you can't use fastboot/ZTE update tool like me, just install a stock Blade 1 rom, by doing that you will set your system partition to 220mb which is enough for the rom.

 

Long story short, the WiFi problem was caused by not having enough system space. I expect the same goes for the problem with the Stock SuperSU.

 

Now on to enjoying the roms functionality :D

 

Edit# Total system size for me is 203 mb after installation.


Edited by dodgetimmy, 26 January 2014 - 01:07 AM.

  • 0

#43
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

No, the ROM doesn't have any recovery bundled.

 

I guess the default system size does really matter.

 

Thank you for testing all that stuff.

 

By the way, have you flashed the ROM for P736V? The one I've changed boot.img?

 

If so, than I guess I could put the link for download on the OP.

 

Cya!


  • 0

#44
vhqck25

vhqck25

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:SF 2

Working well on Sanfrancisco II.Look Pretty.I need FLASH sfii-oc-kernel-060312-flip.zip


  • 0
I'm use San Francisco II and Vinaphone Network

#45
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire

I have been having bizarre problems with this rom.

 

First I used the P736E package, where I removed the system .apks: superbackup & superuser. I also replaced the boot.img with the P736V one, I already had a 220mb system partition installed.

 

The rom installed fine, it was working with 203mb system space used. Then suddenly it started to have weird slowdowns, pages not loading properly, apps not closing. On top of that, when I switched the phone off, it kept turning itself back on, despite android shutting down because of low battery.

 

So I then tried the package you posted recently for the P736V, now this doesn't even boot at all. Constantly stuck on green android Logo. I thought perhaps there wasn't enough space, so I removed again superuser and superbackup, still didn't boot. I thought perhaps the TPT wasn't installed correctly so I re-installed the TPT again, still no luck.

 

Reinstalled the new kernel, no luck.

 

Tried old kernel, no luck.

 

Not sure what it is about the version you posted for the P736V but it doesn't work for me.


  • 0

#46
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

:(

 

That's a shame.

 

I guess unpacking an repacking boot.img (just to change the kernel) isn't the way to go for P736V models. Or, at least, for the latest P736V kernel.

 

Best to stick with flashing P736E and afterwards flashing a compatible P736V kernel.


  • 0

#47
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire

Its strange because I unpacked the boot.img and placed it in the zip file and it works fine. Wonder what it is that's preventing it to work with your rom.


  • 0

#48
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire

This rom has a working version of the Asus keyboard!! Its the best keyboard out there in my opinion, but how did you manage to port it?

 

I've tried installing it on other releases, ICS, JB etc and it just doesn't work.


  • 0

#49
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

Well, I didn't.

 

That's the default keyboard from the stock ROM, form which, I've based PirateDroid.


  • 0

#50
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire

Well, I didn't.

 

That's the default keyboard from the stock ROM, form which, I've based PirateDroid.

Any idea if there's a version compatible with ICS+? The apk shares there same name as the Asus keyboard and it looks the same, but the ones I've tried for later android versions haven't worked.

 

Had a bit of luck now just copying the apk and user/xt9 and lib/xt9 but although the keyboard swypes, it doesn't actually work.


Edited by dodgetimmy, 29 January 2014 - 07:19 PM.

  • 0

#51
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

Hello!

 

PirateDroid version 1.3 is now available.  emo_im_cool.png

 

Changelog:

 

 

- Visual modifications on framework-res.apk and Settings.apk (Globally, the phone, has been "JellyBean'ed")

- Visual modifications on SystemUI.apk (The statusbar has an even more ICS look)

- Background changed on phone and contacts

- NemusLauncher has been replaced by HoloLauncher (if you use this ROM and already installed HoloLauncher, I think it's better for you to remove it before applying the update, since this update only removes Nemus)

- Several icon changes

- Included a tweak on build.prop to fix the "black screen after call issue"

- Fixed a sting on the PT translation for the word "Back" on camera

- F-Droid has been included as a system app (this app allows you to download and update really cool apps that are not available on Play Store, eg.: AdAway; Terminal Emulator, etc.)

 

 

Extras included on the update (they will be stored directly on your SD card on a folder named "PirateExtras" an they can be deleted if you don't want to use them): 

 

- Chainfire3D app, plugins and shaders (With this, probably you will be able to play more games on your Crescent...just check out THIS and THIS over XDA)

- GoogleHome Launcher (This is an incredible smooth and fast launcher, probably the best launcher I've tried, so far, on the Crescent. It is a modded version of a Chinese launcher named "CoCoExLauncher" by a XDA member who made it look more like KitKat. Check it's work HERE. Anyway, I've translated it to PT and removed the icon replacement because I prefer the ones I've included on the update. Unfortunately I couldn't install this launcher as a system app, therefore I could not, nor will you be (unless you're a genius and you show me how to do it without getting the launcher to FC) to replace the default system Launcher by this one.)

 

- Google Hangouts with SMS support and video chat (It's a KitKat Hangouts version adapted to Gingerbread that I've found HEREYou cannot update Hangouts, after installing this apk, or you'll lose the SMS features)

 

- Root Explorer (this app is needed, if you do not have it already, and wish to install Hangouts)

 

- CM7 MMS (the name says it all...but it has been modded because of the icon replacement)

 

- CM7 MMS with "chat bubbles". This one works but as soon as you try to go to it's settings, it will FC. Don't know why. If you try to use this app, please backup your MMS.apk first in case you need to come back to it.

 

 

Ok, this is it, for now.

 

 

What's still left to do:

 

- Figure out how to change the text color to white on some dark backgrounds (and vice-versa...specially on SIM PIN unlock code screen)

- Revamp the statusbar to make it look like the JellyBean 4.2.2 statusbar

- Try to better the phone's performance (although GoogleHome Launcher gives it a significant boost, even though it consumes more RAM and it's quite "big")

- Figure out the best way to redistribute the internal memory occupation

- Correct the "activity_title_bar" (it's a title bar with the look of the activity_title_bar on JellyBean) bugs throughout some apps

 

 

Screens:
(They are all in Portuguese...sorry for that...)

 

New framework

Spoiler

 

Holo Launcher

Spoiler

 

StatusBar

Spoiler

 

Settings (before and after)

Spoiler

 

Phone/Camera

Spoiler

 

F-Droid

Spoiler
 

AdAway (How to replace the older version after updating it through F-Droid -> requires Link2SD)

Spoiler
 

 

On the next post I'll include the Extras images.

 

Cya!

 

 

 

IMPORTANT NOTE:

 

There is a chance that, with this update, you'll lose all your call records, messages and contacts. I recommend you to back them up first if you don't want to lose them.

 

 

If you recovery does not install this update directly, use recovery 6.0.3.7 that I've released HERE or, after the reboot, access to your current recovery and flash the zip manually.

 

Since this update his quite large, after you successfully apply it, you may delete it from your SD card.


Edited by Typhus_, 06 March 2014 - 02:06 AM.

  • 1

#52
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E
EXTRAS -
 

Install Root Explorer

Spoiler

 

Install Hangouts (use Root Explorer)

Spoiler

 

Chainfire3D

Spoiler

 

GoogleHome Launcher

Spoiler

 

Other SMS/MMS apps

Spoiler
 

Edited by Typhus_, 06 March 2014 - 02:07 AM.

  • 1

#53
Pedro_Brito

Pedro_Brito

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Optimus Barcelona

Boas , antes de mais muito obrigada pela tua rom , estou a utilizar no meu optimus barcelona e é bastante útil , no entanto gostaria que me dissesses algumas dicas de como ficar com algum espaço disponivel na memória do telemovel visto que depois que instalei a rom , ele está-me sempre a mostrar uma mensagem que tenho pouco espaço disponivel e ficou um bocado lento o dispositivo , além disso tenho o cartão de memória quase vazio

 

abraço


  • 0

#54
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

Hello!

 

Pedro, on this forum please "talk" in English so that others may understand what we're saying.

 

I have a "replica" of this thread at AndroidPT, a Portuguese forum.

 

Please go there by clicking HERE.

 

We can talk about this, in our native language, there. Besides, there's a new version comin' up that will solve that issue, once and for all.

 

:)


Edited by Typhus_, 11 March 2014 - 12:43 PM.

  • 0

#55
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

PirateDroid V2.0

 

33bg2rs.jpg

 

Spoiler

 

Changelog:

 

 

- INT2EXTV2+ script initialized on boot (your phone's internal memory will be almost 1GB)

- Some of the text color bugs were corrected (other still remain...but I'm working on it)

- New SetupWizard

- Modded services.jar in order to disable signature checks for system apps

- Youtube, flashlight and Hangouts removed from system apps

- Filer replaced by ESFileExplorer

- GroupRingtones added as a System app

- Busybox updated to version 1.22.1-Stericson

 

New extra:

 

Noozy player has been included as another "PirateExtra" -> This is an EXCELENT app for music lovers. It has a "Noozxoide Psychoacoustic Processor" that gives an incredible warm bass boost. It almost seems like we have a sub-woofer on our ears. This feature, working along with the "MEGA-BASS" mod, previously included on PirateDroid, is simply fantastic. Try it out for yourselves, you'll see (or better yet... hear) what I'm talking about.

 

As for everything else, it's the same as I've released on V1.3 (check it for more info and screens).

 

Download link and instructions are on the OP (which has been "revamped").

 

 

Hope you enjoy this.

 

Cya soon!


Edited by Typhus_, 12 March 2014 - 01:19 PM.

  • 0

#56
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire
Anyone with p736v using this? :)

  • 0

#57
ninatik13

ninatik13

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:ZTE CRESCENT/SF2/BLADE S/P736V

Anyone with p736v using this? :)

Hi

 

I use it since the release and it's perfect.

With all the other ROMs i had troubles with int2ext, my sdcard unmounted sometimes. But not anymore :)

The only thing I would like to do is to custom the boot animation but yours isn't in system/media so I don't know how to.


  • 0

#58
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

If you want a custom bootanimation, all you have to do is to put a bootanimation.zip in /system/media.

 

The one present on PirateDroid is a modded version of the original Android logo present in framework-res.apk.

 

Glad to see people using this, specially P736V users (you may thank dodgetimmy for that).

 

Cya soon!


  • 0

#59
ninatik13

ninatik13

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:ZTE CRESCENT/SF2/BLADE S/P736V

If you want a custom bootanimation, all you have to do is to put a bootanimation.zip in /system/media.

 

Indeed it worked.

 

Thank both of you !! :D For the ROM and the P736V version.

The only issues I met is ES Explorer which writes my system is not rooted, but it's OK with Root Explorer.

And sometimes background and text have the same color but you know it.

 

If I can help in any way, just please ask.


  • 0

#60
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire
Good to hear it's working. The only problem I have with this rom is an odd one, my p736 switches itself on after I power off lol.

I was interested to see if others have the same problem!:)

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users