Jump to content
ErnstJanF

[GONE] Tutorials and known problems

Recommended Posts

I have sent a message to speedfrog asking if we can get a sub-forum for android :huh:

That would be a good idea.

Now android works on my Phone.

I'm going to "install" android on my classmates phones

Share this post


Link to post
Share on other sites

so android works quite well for an early beta and key mapping is kinda fine after a few fixes..

but how do you guys get the screen to turn after sliding the keyboard?

i know the sensors are not working but maybe there is a something that causes the screen to turn

by moving the keyboard under android?

Share this post


Link to post
Share on other sites
i can not follow you

i have the same setup - but winmobile will never see my ext4 partition :huh:

if you say ' when I use android it installs every market sw in SD_CARD0' you probably mean SD_CARD0/download ?!

this is just the download-folder ... they should be installed on /data/app/ - like mine do

I was saying that if I download some tools using market I found new folders (with the name of the program) in the root of the SD_CARD0. But I would like that all this folders should be created in SD_CARD1.

At the moment the second partition (SD_CARD1) created just to separate android folders and Windows Mobile folders remains empty :)

Is there the possibility to do so?

for example, I would like to have dual boot and I must insert

default.txt

haret.exe

zImage

in SD_CARD0 because if I use SD_CARD1 partition (as I would like to do) the program "Gen_Y_Dual_Boot" doesn't detect the presence of android installed.

so android works quite well for an early beta and key mapping is kinda fine after a few fixes..

but how do you guys get the screen to turn after sliding the keyboard?

i know the sensors are not working but maybe there is a something that causes the screen to turn

by moving the keyboard under android?

to rotate keyboard you can use RotateD downloading it by Market

Two Icons:

- RotateL (for landscape)

- RotateP (for Portrait)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a way to use your SD Card in Android. When I format in Android nothing happens. When I format in Windows 7 I lost Android.

And my GPS isn't working while it's on.

Could someone help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is there a way to use your SD Card in Android. When I format in Android nothing happens. When I format in Windows 7 I lost Android.

And my GPS isn't working while it's on.

Could someone help me?

The SD-card should work.. Maybe you have a 1GB card?

Mine is like:

partition 0: 1GB FAT

partition 1: 1GB ext2 (android)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need help. I'm trying to install android but i always have the same problem and i tried a lot of ways but no luck.

When i click run on o2beta and start the installation process i get this message:

mount: mounting /dev/block/mmcblk0p5 on /sd card failed no such device or address

"cant mount internal flash!!!!!

i tried to change the default.txt and i formated the sd on ext2, but no luck. I also tried to format on fat32, but always the same message.

Anyone knows how to fix this problem?

Thanks a lot!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I need help. I'm trying to install android but i always have the same problem and i tried a lot of ways but no luck.

When i click run on o2beta and start the installation process i get this message:

mount: mounting /dev/block/mmcblk0p5 on /sd card failed no such device or address

"cant mount internal flash!!!!!

i tried to change the default.txt and i formated the sd on ext2, but no luck. I also tried to format on fat32, but always the same message.

Anyone knows how to fix this problem?

Thanks a lot!!!

i guess you are installing on mystorage????

if yes

then when you create partitions...always make fat32 partition first then ext2.....that is important.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
i guess you are installing on mystorage????

if yes

then when you create partitions...always make fat32 partition first then ext2.....that is important.....

well actually iam installing it on sd card , but i have lost the 512 mb partion on the mystoage any way to get it back ,

i have already flashed

nbo,csc and eboot, but that didnt helped

Share this post


Link to post
Share on other sites
well actually iam installing it on sd card , but i have lost the 512 mb partion on the mystoage any way to get it back ,

i have already flashed

nbo,csc and eboot, but that didnt helped

flash full mst..it will be back....dont worry.......i have more problems than you...as my lock key is not working....so in winmo is doesnt sleep and in android whenever i open a app it makes back command automatically......:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi all ,,,

well i have strange problem now,

when i install the android on the sd card with ext2

install goes fine , no errors,

after i run haret in mystorage to run android , it goes fine till

IPC transfer start ,

after that it doesnt show the android screen , but reboots the phone ,

i have tried many times

but no help .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry but I never tried to install on SD card so I don't know :(

But is only mine the problem of NO wake up sometimes with new o2b2update.tar.gz with sensor???

This problem was solved when I used CPUboost, Advanced Taskmanager and autokiller memory optimizer

But now using them the preoblem continue to be present in random way. :( :) ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
well the restart problem was solved by installing 3d drivers at first boot

ops...it was so simple that i thought you made it already!

For everyone :

first ext2.tar.gz

second o2bupdate (2D/3D driver...necessary absolutely for B7610)

launch android the first time

restart android after first procedure

switch off again android with switch off command (using keys)

install o2b2update and (change zImage with the new one)

Share this post


Link to post
Share on other sites
the 2d/3d driver update doesnt work for me on beta2... it still gives the reboot after a couple of seconds after ok!ipc transfer start!

even i hav the same problem ...!!! m struk over it...!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
even i hav the same problem ...!!! m struk over it...!!

Did you rename o2bupdate to o2b2update? Had the same prob and this fixed it.

GL

Share this post


Link to post
Share on other sites

so uhm.. evrything worked.. it installed properly on my storage.. it even rebooted properly but when i tried runnning haret.exe. from my storage it shows all that writing bt it reaches a certain point and just stops,.. how long is it supposed to take??

any thoughts?

did this happen to anyone else?? please help :D :D

Edited by harsheen

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the o2beta running, got the 2d/3d drivers from Ernst (many thankx) and i downloaded the Kernel-B7610-GC-REV29.zip

I followed the steps of installation ( untar, 2d/3d, boot, GC rev29.zip ) But i get many 'force close' Cam doens't open. Anybody encouter something like this and found a solution?

Oh and i get allot of chinees signs when T9 is on :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok so now the android logo comes but it just stays there.. then after around 5 mins it says not responding and shows 2 options.. force close and wait.. both the options turn of the phone :/ :/

please help :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi all ,,,

well i have strange problem now,

when i install the android on the sd card with ext2

install goes fine , no errors,

after i run haret in mystorage to run android , it goes fine till

IPC transfer start ,

after that it doesnt show the android screen , but reboots the phone ,

i have tried many times

but no help .

thats happening to me but after IPC transfer start.. i waited fr a bit the andriod screen comes but it doesnt moove on from there?? ?

any thought?

how did you make your work???

Share this post


Link to post
Share on other sites
thats happening to me but after IPC transfer start.. i waited fr a bit the andriod screen comes but it doesnt moove on from there?? ?

any thought?

how did you make your work???

Install 2D/3D drivers? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.