Guest MichalN Posted April 10, 2005 Report Posted April 10, 2005 Zdravím! Nedoporučíte někdo nějaký dobrý SW na práci s maily pro ET Smartphone II ? To co je v mobilu mi připadá, např. ve srovnání s dříve používanou N7650 (symbian), dost chudé (nebo to nedovedu používat :D ). U instalovaného nedovedu vložit více jak 1 přílohu (obrázky, texty), přivítal bych funkci "odeslat", ne kombinovanou "odeslat/přijmout" atd. Našel jsem ve fóru odkaz na jakýsi ProfiMail (prý na Handango), ale tam jsem to nenašel. Díky.
Guest lukash Posted April 10, 2005 Report Posted April 10, 2005 Zdravím! Nedoporučíte někdo nějaký dobrý SW na práci s maily pro ET Smartphone II ? To co je v mobilu mi připadá, např. ve srovnání s dříve používanou N7650 (symbian), dost chudé (nebo to nedovedu používat :D ). U instalovaného nedovedu vložit více jak 1 přílohu (obrázky, texty), přivítal bych funkci "odeslat", ne kombinovanou "odeslat/přijmout" atd. Našel jsem ve fóru odkaz na jakýsi ProfiMail (prý na Handango), ale tam jsem to nenašel. Díky. <{POST_SNAPBACK}> Ja pouzivam ProfiMail podle me je nejlepsi http://www.lonelycatgames.com/. Umi jak vice priloh, tak odeslat/prijmout. Jinak zkus hledat treba pres nejaky P2P program :D , najdes tam spoustu programu a hlavne i nejaky .... :D
Guest MichalN Posted April 11, 2005 Report Posted April 11, 2005 Ja pouzivam ProfiMail podle me je nejlepsi http://www.lonelycatgames.com/. Umi jak vice priloh, tak odeslat/prijmout. Jinak zkus hledat treba pres nejaky P2P program :D , najdes tam spoustu programu a hlavne i nejaky .... :D <{POST_SNAPBACK}> Díky! To je přesně to co jsem potřeboval :D . Během pár minut nainstalováno a zprovozněno. Má to jen, z mého pohledu, 2 nevýhody: dost malé fonty (a to i při nastavení normální. A to si o sobě myslím, že vidím docela dobře) a nejde nastavit, nebo jsem nenašel, stahování mailů jen třeba za poslední 1 den. A není nejlevnější. Ale to nějak přežiji. Každopádně proti tomu, který je v mobilu nainstalovaný je to o třídu lepší.
Guest lukash Posted April 11, 2005 Report Posted April 11, 2005 Díky! To je přesně to co jsem potřeboval :D . Během pár minut nainstalováno a zprovozněno. Má to jen, z mého pohledu, 2 nevýhody: dost malé fonty (a to i při nastavení normální. A to si o sobě myslím, že vidím docela dobře) a nejde nastavit, nebo jsem nenašel, stahování mailů jen třeba za poslední 1 den. A není nejlevnější. Ale to nějak přežiji. Každopádně proti tomu, který je v mobilu nainstalovaný je to o třídu lepší. <{POST_SNAPBACK}> Ty fonty jsou opravdu male, ale uz jsem si zvykl. To ze lze stahovat maily jen za posledni den jsem si uz zvykl, nastavil jsem jsem si stahovani mailu na rano, takze to uz neresim (tohle resit budu az budu nekde v zahranici :D ), a cenu jsem neresil :D, na netu ten klic vzdy najdes :D. Kdyby jsi nekde nasel nejaky lepsi, tak pisni.
Guest Tomas Kocanda Posted April 11, 2005 Report Posted April 11, 2005 Já používám (už z ze starého Smartphone) Sunnysoft Mailcenter. není to žádný zázrak ale lepší než vestavěný to je určitě. Mě svým způsobem docela vyhovuje a stačí. Rozhodně to stojí za zkoušku. Za 400Kč bez daně mi to přišlo docela přijatelné řešení. Vyhovuje mi vlastně skoro všechno až na to, že mazání stovek zpráv (i hlaviček) trvá nějakou chvíli. Jinak to je fakt dobrý a demo stojí za stažení: http://www.sunnysoft.cz/clanek.php?clanekid=135
Guest MichalN Posted April 12, 2005 Report Posted April 12, 2005 Já používám (už z ze starého Smartphone) Sunnysoft Mailcenter. není to žádný zázrak ale lepší než vestavěný to je určitě. Mě svým způsobem docela vyhovuje a stačí. Rozhodně to stojí za zkoušku. Za 400Kč bez daně mi to přišlo docela přijatelné řešení. Vyhovuje mi vlastně skoro všechno až na to, že mazání stovek zpráv (i hlaviček) trvá nějakou chvíli. Jinak to je fakt dobrý a demo stojí za stažení: http://www.sunnysoft.cz/clanek.php?clanekid=135 <{POST_SNAPBACK}> Díky. Vyzkouším. ProfiMail mě na první přiblížení nadchnul, ale během dne jsem trochu vystřízlivěl: - update účtu (jen hlavičky, bez těla zpráv) trvá neskutečně dlouho (problém trial verze ?). Na "služebním" účtu jsem měl cca 170 zpráv (mažu po 3 dnech), a trvalo to skoro 1 1/2 hodiny než to stáhnul. A stahuje od nejstarší, tudíž když potřebuji stáhnout to co mi někdo právě poslal, tak bych se nedočkal. - nenašel jsem vollbu na stáhnutí zpráv jen z určitého časového období (např. 1 den staré), ani ve filtrech (jako podmínka to tam je, ale není k tomu volba "nestahovat"). - po smazání zprávy v mobilu je smaže i na servru. Tak snad bude SunnySoft lepší. Mimochodem: když jsem si to stáhnul z toho uvedeného odkazu, bylo tam uvedeno, že je to pro Windows 2002. Zatím nenám čas to vyzkoušet, ale bude to chodit i na ET Smartphone II ?
Guest Tomas Kocanda Posted April 12, 2005 Report Posted April 12, 2005 Díky. Vyzkouším. ProfiMail mě na první přiblížení nadchnul, ale během dne jsem trochu vystřízlivěl: - update účtu (jen hlavičky, bez těla zpráv) trvá neskutečně dlouho (problém trial verze ?). Na "služebním" účtu jsem měl cca 170 zpráv (mažu po 3 dnech), a trvalo to skoro 1 1/2 hodiny než to stáhnul. A stahuje od nejstarší, tudíž když potřebuji stáhnout to co mi někdo právě poslal, tak bych se nedočkal. - nenašel jsem vollbu na stáhnutí zpráv jen z určitého časového období (např. 1 den staré), ani ve filtrech (jako podmínka to tam je, ale není k tomu volba "nestahovat"). - po smazání zprávy v mobilu je smaže i na servru. Tak snad bude SunnySoft lepší. Mimochodem: když jsem si to stáhnul z toho uvedeného odkazu, bylo tam uvedeno, že je to pro Windows 2002. Zatím nenám čas to vyzkoušet, ale bude to chodit i na ET Smartphone II ? <{POST_SNAPBACK}> No mě to na ETII funguje, takže to je kompatibilní i s 2003. Jinak jedinou chybu jsem našel že to píše dvojmo ty čísla v nabídce menu. Což není tragédie.
Guest MichalN Posted April 12, 2005 Report Posted April 12, 2005 No mě to na ETII funguje, takže to je kompatibilní i s 2003. Jinak jedinou chybu jsem našel že to píše dvojmo ty čísla v nabídce menu. Což není tragédie. <{POST_SNAPBACK}> Tak jsem to vyzkoušel. Funguje to OK, i s tím zdvojením. Škoda, že neumožňuje přednastavení podpisu a stahování mailů jen za určité dny zpět, jako integrovaný email klient. Ale už jsem se smířil s tím, že nic asi (bohužel) není dokonalé, a asi do SunnySoftu investuji.
Guest Tomas Kocanda Posted April 12, 2005 Report Posted April 12, 2005 Tak jsem to vyzkoušel. Funguje to OK, i s tím zdvojením. Škoda, že neumožňuje přednastavení podpisu a stahování mailů jen za určité dny zpět, jako integrovaný email klient. Ale už jsem se smířil s tím, že nic asi (bohužel) není dokonalé, a asi do SunnySoftu investuji. <{POST_SNAPBACK}> Já neznám ten profimail. Přijde ti to v něčem lepší?
Guest Lord Mystic Posted April 13, 2005 Report Posted April 13, 2005 - update účtu (jen hlavičky, bez těla zpráv) trvá neskutečně dlouho (problém trial verze ?). Na "služebním" účtu jsem měl cca 170 zpráv (mažu po 3 dnech), a trvalo to skoro 1 1/2 hodiny než to stáhnul. - po smazání zprávy v mobilu je smaže i na servru. <{POST_SNAPBACK}> Nezdá se mi ta rychlost, mě to tahá relativně rychle. Prostě je to jen GPRS, nemůžem od toho čekat zázraky a 170 mailů také není málo, ale hodina a půl, to bude spíš nějaký problém. A to mazání zpráv i na serveru je fajn ne? Jinak se mi ten PrifiMail ( http://shadowork.net/index.php?sekce=clanek&clanek_id=135 ) moc líbí, i to malé písmo - je to alespoň přehlednější.
Guest MichalN Posted April 13, 2005 Report Posted April 13, 2005 Já neznám ten profimail. Přijde ti to v něčem lepší? <{POST_SNAPBACK}> Odpovídal jsem, ale nezobrazilo se to. Takže to zkusím znovu: když srovnám email klient integrovaný v ETII, ProfiMail a Mail Center vychází mi pro mé potřeby nejlépe Mail Center. Přivítal bych jen 2 věci: předdefinování podpisů (umí integrovaný klient i ProfiMail) a zobrazování hlaviček zpráv okamžitě v průběhu stahování (ProfiMail také neumí). Jinak samozřejmě všechny výše zmíněné jsou pro práci použitelné. A mobil přeci jen není počítač připojený na rychlou linku.
Guest MichalN Posted April 13, 2005 Report Posted April 13, 2005 Nezdá se mi ta rychlost, mě to tahá relativně rychle. Prostě je to jen GPRS, nemůžem od toho čekat zázraky a 170 mailů také není málo, ale hodina a půl, to bude spíš nějaký problém. A to mazání zpráv i na serveru je fajn ne? Jinak se mi ten PrifiMail ( http://shadowork.net/index.php?sekce=clanek&clanek_id=135 ) moc líbí, i to malé písmo - je to alespoň přehlednější. <{POST_SNAPBACK}> Nevím kde byl problém v rychlosti stahování. Ale koukal jsem na nedávno vynulované počítadlo, a spojení GPRS bylo celkem 2 1/2 hod, z toho naprostá většina padla na stažení těch 170 hlaviček prostřednictvím ProfiMailu. Nevím zda nemohl být problém v nějakém zabezpečení servru, na kterém máme poštu. Spíš bych tipl na nějaké omezení trial verze (?). Jinak pomocí integrovaného klienta nebo Mail Centera to stáhnu za chvilku. A to smazání na servru je asi věc názoru a zvyku. Pro mě je základ pro mailování Outlook v NB. Mobil používám když nejsem v kanceláři nebo doma a chci se podívat, zda přišla nějaká konkrétní, očekávaná zpráva. A v tom okamžiku současně stáhnu třeba 60 hlaviček. Něco jsou kraviny, ale něco potřebuji. A když si účet v mobilu pročistím (= všechno smažu), příjdu i o to důležité. Ale to je opravdu jen věc přístupu, každému vyhovuje něco jiného.
Guest Lord Mystic Posted April 13, 2005 Report Posted April 13, 2005 Jo to je pravda, každý pracuje s mailem trochu jinak a má jiné potřeby a nároky.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now