Jump to content

Macedonian Lounge

Recommended Posts

Posted (edited)

Ја имам уште од промоцијата, туку само 1 проблемче. Кога пишувам со македонска подршка, ми вади хиероглифи. :S

Edited by D-D-
Guest igor_anta
Posted (edited)
Ја имам уште од промоцијата, туку само 1 проблемче. Кога пишувам со македонска подршка, ми вади хиероглифи. :S

Uste ne sum videl sto e toa makedonska poddrska na Android, ko so gleas nemam navika da pisuvam taka :P Na TouchPal ima poddrska ili samo na default tastaturata?

Inace gi vide na OnNet i novite 5 aplikacii sto izlegle?

Edited by igor_anta
Posted

Епа будно ги следев апликациите од ВИП натпреварот и сите тие се од тогаш излезени.

Ги имав инсталирано тотално сите и ги тестирав, но на крајот ми останаа само оние што ги користам почесто.

А еве ти две кирилични-македонски тастатури:

Macedonian Android Keyboard

Мacedonian keyboard

Guest igor_anta
Posted
Super se :P Uste marketot da mi rabotese... :)

@D-D- : Fala za linkovite ke gi probam, a inace od site vaka najkorisni mi izgledaat ovaa SpotMe i na JSP. Taksimetarot e dobra idea ama nekako ne mi izglea mudro vrz osnov na toa da se raspravam so taksisti :(

@flip360: Ni Access ni Enabler ne ti rabotat? Proba so US setting da namesits, na taa mreza se se naogja. I mislam deka samo flibble uspesno marketot go sredi. Ako ne so AppBrain i Fast Web Installer.

Posted

Освен за ЈСП има и за возовите низ целава држава. Има уште апликации што и не се толку рекламирани.

Пробај на некој сајт со клучни зборови mk или macedonia и ќе ти излезат неколку апликации.

Поздрав.

Guest flip360
Posted (edited)
Ni Access ni Enabler ne ti rabotat? Proba so US setting da namesits, na taa mreza se se naogja. I mislam deka samo flibble uspesno marketot go sredi. Ako ne so AppBrain i Fast Web Installer.

Rabotat, ama nema Digital Clock Widget, iStat, ova ona a i appbrain ne mi naodja nisto na market :P znam za flibble ama mislam deka e na T-MOB UK mreza, btw na telefonot imam froyo 2.2

Edited by flip360
Posted
Rabotat, ama nema Digital Clock Widget, iStat, ova ona a i appbrain ne mi naodja nisto na market :P znam za flibble ama mislam deka e na T-MOB UK mreza

Стој, не ти ја наоѓа appbrain или...?

Оти со инсталирање на апликацијата appbrain и fastwebinstaller, и со давање enable, со логирање на самата веб страна appbrain, си имаш инсталирање на сите апликации без маркетот. Така ја инсталирав popraviMK што ја нема на никој маркет (не знам ни како е можно тоа).

Така и гугл гоглс ги инсталирав, пред да го пробам ова што ти го препорачија во другата тема.

Guest igor_anta
Posted (edited)
Rabotat, ama nema Digital Clock Widget, iStat, ova ona a i appbrain ne mi naodja nisto na market :( znam za flibble ama mislam deka e na T-MOB UK mreza, btw na telefonot imam froyo 2.2

Znam deka si na 2.2 :P A Fast Web Installer uste ne proba, toa ti dava direktno od link od browser na sajtot na AppBrain da si siminjas. Ne sum go probal ubavo bidejki go izbrisav default browserot a na Opera ne mi raboti ko so treba.

^ Toa de :)

Edited by igor_anta
Guest flip360
Posted

imam fast web installer i appbrain, ovozmozeno mu e da instalira preku web ama na stranata appbrain nemam send to phone i koga surfam preku android web browser fast web installer mi otvara market koga sakam da instaliram nesto direktno :P

Posted

Епа преку appbrain страната директно со инстал ако си најавен и имаш enable ставено на fastwebinstaller, со инстал автоматски ти прави send2phone.

Guest igor_anta
Posted
Napravi rename na topikov vo Macedonian Lounge :P

Haha, pa da znaes i ke go :)

Posted (edited)
Haha, pa da znaes i ke go :)

:(

Македонската тастатура е добра за барање улици во NavDroid :(

BTW Happy Independence Day :P

Edited by ogiogi
Posted

Абе не знам колку ќе ви е глупо прашањево, ама ајде...

Има ли начин да се регистрирам на гугл и со сметка некако и да си ги плаќам апликациите од маркетот?

Guest igor_anta
Posted

Има ли начин да се регистрирам на гугл и со сметка некако и да си ги плаќам апликациите од маркетот?

Pa mislam deka imase nekoj so Google Checkout sto si plati Modaco Adfree tuka. Ne sum probal, taka da neam pojma :P

I ajde sreken 8 Septemvri

Guest whackster
Posted

Можеш да се регистрираш на гугл, само не ми текнува дали се регирстрирав со PayPal или со картичка директ (ама мислам дека само со картичка). После со MarketEnabler или Market Access, емулираш друг провајдер, и така можеш што сакаш да си купиш од маркет. :P

Posted (edited)

A може со дебитна или мора да е кредитна картичка?

edit: Само шо видов, не може.

Edited by D-D-
Guest flip360
Posted

ja demek plativ preku paypal za ad-free ama me skinaa so obrazlozenie deka ne nema na paypal kako drzava :)

aj neka e sreken :P

Guest igor_anta
Posted
A може со дебитна или мора да е кредитна картичка?

edit: Само шо видов, не може.

Google Checkout nemoze ?!?! So debitna ili so kreditna proba. I ako ne se lazam Maestro skoro nigde ne ja primaat, moze so Visa Electron ke saka.

A flip360, ti go skinaa PayPal accountot? Ja taman se nameraciv na eBay shopping da se stavam :P Nekoj mi spomna deka praat frki samo ako ima golemi transkacii, ili onaka od obicen shopping te primetija i te blokiraa?

Posted

На PayPal Македонија е избришана од мапата. На црна листа сме.

На гугл чекаут не може со дебитна картичка, а кредитна немам и не планирам да земам во скоро време.

Слушнав дека има начин преку некоја словенска банка да отвориш сметка за да можеш преку PayPal да плаќаш и слично.

Само уште немам доволно информации што/како за да си отворам 1на.

Guest flip360
Posted (edited)

ne be, probav modaco ad free da si platam, se bese ok duri bev i ad free eden den dodeka ne ja zaprea i vratija pay pal transakcijata (koja mi bese preku slovenija registrirana NLB) so objasnuvanje deka nemaat so niedna banka vo Makedonija dogovor i ne nema na drop down listata :P Cuv deka ima nekoja kartica za web payment preku bankive ama ne sum se informiral, znam deka moi drugari kupuvaat od amazon i od drugi mesta samo da ne se pod paypal

Edited by flip360
Posted
Постапката за PayPal account е: Вадите Visa Electron од тутунска банка, на сајтот на PayPal при регистрација прво избирате Slovenia како земја, а потоа во сите останати полиња пополнувате со Македонска адреса, поточно таа што ќе ви биде shipping address.

Сега за сега тоа ќе е...

Guest flip360
Posted
Сега за сега тоа ќе е...

been there done that, ne raboti :P

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.