Jump to content

[DEV][ROM][20.10.] LineageOS 13 (Android 6.0.1) for Chuwi Vi10 Plus, Hi10 Plus, Hi10 Pro, Hibook, Hibook Pro & Hi12


Guest KonstaT
 Share

Recommended Posts

19 hours ago, KonstaT said:

New build.

http://konstakang.com/devices/chuwi_vi10plus/CM13

-fix issue with slow wakeup from deep sleep
-fix long press on capasitive home key (thanks to yener90)
-patch recently disclosed BlueBorne and KRACK vulnerabilities
-Android security patch level: 1 October 2017 (merged)

 

I got real happy when I saw this. You're the man! Thanks A LOT.

 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Hi12Guy said:

Is it possible to activate Deep Sleep in Chuwi Hi12 Tablet with external App like Deep Sleep Battery Saver?

It's not possible with any app or otherwise.

Chuwi hasn't released Linux kernel source for Hi12. Prebuilt binary kernel extracted from stock Lollipop firmware doesn't work with Marshmallow userspace proprietary binary drivers.

Edited by KonstaT
Link to comment
Share on other sites

On 20.10.2017 at 5:53 PM, KonstaT said:

New build.

http://konstakang.com/devices/chuwi_vi10plus/CM13

-fix issue with slow wakeup from deep sleep
-fix long press on capasitive home key (thanks to yener90)
-patch recently disclosed BlueBorne and KRACK vulnerabilities
-Android security patch level: 1 October 2017 (merged)

Unfortunately on my HI10 Pro still no difference. It still wakres slowly up from standby :(

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, yener90 said:

Unfortunately on my HI10 Pro still no difference. It still wakres slowly up from standby :(

Did you install the updated compatibility patch? You always need to use the one that matches the ROM version.

Edited by KonstaT
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, KonstaT said:

Did you install the updated compatibility patch? You always need to use the one that matches the ROM version.

of course, but I also realized that I have the same issue on CM12.1 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, yener90 said:

of course, but I also realized that I have the same issue on CM12.1 

Something else wrong in your end then. IIRC people with exFAT sdcards with large amount of individual files have also reported similar issues.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, KonstaT said:

Something else wrong in your end then. IIRC people with exFAT sdcards with large amount of individual files have also reported similar issues.

Hmm, I also have exfat sd card. I will check this out, thanks for your hint :)

 

EDIT: Didn't worked, formatted whole sd card to fat32, still slow wake up from standby

Edited by yener90
Link to comment
Share on other sites

On 20/10/2017 at 5:53 PM, KonstaT said:

New build.

http://konstakang.com/devices/chuwi_vi10plus/CM13

-fix issue with slow wakeup from deep sleep
-fix long press on capasitive home key (thanks to yener90)
-patch recently disclosed BlueBorne and KRACK vulnerabilities
-Android security patch level: 1 October 2017 (merged)

After installing your latest build I cannot get Titanium or ES File explorer to load. The "install" tab is greyed out. Is there some setting to fix this problem. Tried allow from unknown sources, but didn't help. Wake up is now magic.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, mattiesrag said:

After installing your latest build I cannot get Titanium or ES File explorer to load. The "install" tab is greyed out. Is there some setting to fix this problem. Tried allow from unknown sources, but didn't help. Wake up is now magic.

I can reproduce that with some .apk files. If you press multitasking button and return back from multitasking view to package installer, install button is not greyed out anymore. Or you can just install those apps from the Play Store...

Looks like a Lineage OS upstream issue with PackageInstaller and it was already fixed on the 22th (https://review.lineageos.org/#/c/194170/).

Edited by KonstaT
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, KonstaT said:

I can reproduce that with some .apk files. If you press multitasking button and return back from multitasking view to package installer, install button is not greyed out anymore. Or you can just install those apps from the Play Store...

Looks like a Lineage OS upstream issue with PackageInstaller and it was already fixed on the 22th (https://review.lineageos.org/#/c/194170/).

Thanks for your advice. Worked like a charm. Enjoying your ROM.

Link to comment
Share on other sites

Good Evening to everyone,

I have made a clean installation of w10, but i clear all partition of the disk, there were a lot.. 

Now windows 10 is much better, but i haven't android, i have deleted its partitions.

Is possible to create a new partition to install KonstaT cm13 or remix os?

Thanks for everything..

Edited by GinosCicci
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, GinosCicci said:

Good Evening to everyone,

I have made a clean installation of w10, but i clear all partition of the disk, there were a lot.. 

Now windows 10 is much better, but i haven't android, i have deleted its partitions.

Is possible to create a new partition to install KonstaT cm13 or remix os?

Thanks for everything..

No, if you want to keep your current Windows installation. You can start from clean, though. Install the correct stock Android from Chuwi forum (Hi10 Plus?) with Intel Platform Flash Tool (this will create Android partition structure). Then re-install Windows. Then proceed to installing TWRP and which ever custom ROM you like.

Link to comment
Share on other sites

On 30.10.2017 at 1:37 PM, KonstaT said:

I can reproduce that with some .apk files. If you press multitasking button and return back from multitasking view to package installer, install button is not greyed out anymore. Or you can just install those apps from the Play Store...

Looks like a Lineage OS upstream issue with PackageInstaller and it was already fixed on the 22th (https://review.lineageos.org/#/c/194170/).

I cant uninstall any apps. Tablet restarts. Do you habe the Problem too?

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, KonstaT said:

No, if you want to keep your current Windows installation. You can start from clean, though. Install the correct stock Android from Chuwi forum (Hi10 Plus?) with Intel Platform Flash Tool (this will create Android partition structure). Then re-install Windows. Then proceed to installing TWRP and which ever custom ROM you like.

My God.. All such work? 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, KonstaT said:

No, can't reproduce such issue. Logcat?

Solved it, was a wrong bios setting, which I tried days before to improve slow sleep awake issue.

Without sd card it is fast, but with sd card, its slow. Regardsless fat32 or exfat or even raw, without any format 

Link to comment
Share on other sites

Good Morning, 

Unfortunately I wasn't able to flash android by Intel Platform Flash Tool.. 

I believe my chuwi isn't recognized.. It don't appear on tool interface.. 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, GinosCicci said:

Good Morning, 

Unfortunately I wasn't able to flash android by Intel Platform Flash Tool.. 

I believe my chuwi isn't recognized.. It don't appear on tool interface.. 

Did you install Intel drivers linked in TWRP page? Did you boot your device to DX loader keeping both volume up and down keys pressed?

Edited by KonstaT
Link to comment
Share on other sites

Hi Konsta , 

I've installed latest edition of the Intel tool that automatically installed drivers. 

Yes I've booted mine h10 plus to DX fastboot...  

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, GinosCicci said:

Hi Konsta , 

I've installed latest edition of the Intel tool that automatically installed drivers. 

Yes I've booted mine h10 plus to DX fastboot...  

Which still doesn't mean it's not a driver issue.

You can boot to Android bootloader from DX loader with 'fastboot boot loader.efi' where loader.efi is extracted from stock Android firmware package. See if Intel Platform Flash Tool recognizes the device in Android bootloader.

Link to comment
Share on other sites

No Konsta, device isn't recognized in Intel Platform Flash Tool.. I think you are right when you say it's a driver issue but at this moment i can't resolve the problem.. 

 

Edit :

Great Konsta..

Solved.. 

I've installed drivers of Twrp and flashed successfully. 

Thanks a lot Master 

Edited by GinosCicci
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.