• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Flashing stalls on language setup

11 posts in this topic

Posted (edited)

Hey,

Sorry for the newbie question but I am kind of stuck

I got my phone through Optus Australia

I went to update it to 6.5 using the following guide:

http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-...q/#entry1092927

OCTANS Mini + IJ9 MST + IJ8 CSC

The first time I tried it, I only attempted to do the MST file. Once it got out of Download Mode, it never got into the Language Setup. I kept trying to turn the phone on but it wouldnt. Removed battery, put battery back in, refused to boot.

Tried it a second time using both the MST + CSC file. I selected the XEU option for UK English, since I couldn't see anything Australian from the following list

http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-...3/csc-decoding/

It got further than the first time, then after 10mins of the Language Setup screen, OCTANS reported it was successful but my device had not changed. I waited another 20mins and it was still on the same screen. I replaced the battery, turned it back on, back to the Language Setup screen. Still nothing happened for 10mins+

I tried a third time with another random CSC file with UK English. Same problem.

What am I doing wrong? Do I have to upgrade the eboot + phone too?

Thanks

Edited by taeren
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Okay... I was under the impression I could do a hard reset if the CSC + MST failed?

Referring to this

http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-...i/#entry1050372

Apparently I need to press Keylock + Volume Up + Dial + Power Button/Hang Up and it will do a hard restart?

Instead I just get the Language Setup screen again... wtf?!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thats normal ;-) After a hard reset you have to start configuring your device completely again, and, well the configuring stuff starts with the language setup. When you do a hard reset, the system, Windows Mobile, is installed completely new, like on a desktop pc, just without the CD, cause its on the deviceinternal memory. So thats all right, you have to configure it like you just upgraded it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

<br />Thats normal ;-) After a hard reset you have to start configuring your device completely again, and, well the configuring stuff starts with the language setup. When you do a hard reset, the system, Windows Mobile, is installed completely new, like on a desktop pc, just without the CD, cause its on the deviceinternal memory. So thats all right, you have to configure it like you just upgraded it.<br />

Sorry, I wasn't explicit enough. It doesn't actually do a hard reset is the problem.

I press the hard reset buttons, the phone turns on, language setup comes up and please wait 10mins. I wait 20mins, and it still hasnt moved from the wait 10mins screen.

I have not seen a "Are you sure you want to format?" type screen yet. It seems no matter what I do, it is always shows the language setup screen and stalls there

Edited by taeren
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sorry, I wasn't explicit enough. It doesn't actually do a hard reset is the problem.

I press the hard reset buttons, the phone turns on, language setup comes up and please wait 10mins. I wait 20mins, and it still hasnt moved from the wait 10mins screen.

I have not seen a "Are you sure you want to format?" type screen yet. It seems no matter what I do, it is always shows the language setup screen and stalls there

Tried for the last 30mins as much as I could to do variations on the hard reset and still no luck. Holding the buttons, slide the battery in, language setup stall.

Is the phone bricked?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Tried it again using the "i8000nxxij1_hw_40" for MST + CSC

Stalls again on the Language Setup screen

Edit>

WOOO, resolved

Turn off the preserve my storage content and it stopped stalling.

When it was successful, there was actually some sort of progress bar running down the bottom. I didn't get this earlier, so it was definitely stalling / crashing.

Edited by taeren
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Kinda strange^^ But grats it works again ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Tried it again using the "i8000nxxij1_hw_40" for MST + CSC

Stalls again on the Language Setup screen

Edit>

WOOO, resolved

Turn off the preserve my storage content and it stopped stalling.

When it was successful, there was actually some sort of progress bar running down the bottom. I didn't get this earlier, so it was definitely stalling / crashing.

Thanks for sharing, same happened to me. A white screen showed up and configured the device for english. i assume it is not a usual procedure for flashing but i hope it fixes.

>>Edit<<

it works again...

Edited by mtn
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Tried it again using the "i8000nxxij1_hw_40" for MST + CSC

Stalls again on the Language Setup screen

Edit>

WOOO, resolved

Turn off the preserve my storage content and it stopped stalling.

When it was successful, there was actually some sort of progress bar running down the bottom. I didn't get this earlier, so it was definitely stalling / crashing.

Whoops!! what a near miss, gotta my heartbeat increase rapidly. Thanks for share your experience. It just happened to me, I flash with JE3 MST and try to preserve the device content but it resulted the phone stuck on the language setup. Back to normal after re-flash and un-check the preserve device content option. Again, thank you for sharing.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

+1 for the fix same issue with JE3 ( GT-I8000_I8000NXXJE2_I8000XCSJE3_I8000XXJD1_I8000XCSJE3_XX_XCS )

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

+1 for the fix same issue with JE3 ( GT-I8000_I8000NXXJE2_I8000XCSJE3_I8000XXJD1_I8000XCSJE3_XX_XCS )

Same issue here too, Telstra phone though.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.