• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

ADB Fastboot Windows drivers for ZTE Crescent

18 posts in this topic

Posted · Report post

Hello, I have been struggling to install Clockwork on OSF2.

Windows recognized the phone and "adb-windows.exe reboot bootloader" executed successfully

but after phone restart ADB just says "waiting for device".

I believe I have Fastboot drivers missing don't I? (there is a device in Device Manager called "Android" which is not installed properly)

Drivers from ZTE website does not seem to work either.

Any ideas?

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi i also have the same problem as this guy can anyone help many thanks ian.rolleyes.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

suggest you try the same drivers as recommended for the Blade

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for reply. I get an error (pic attached) instantly after I double click SETUP.exe

I can't figure out what's wrong..

post-490590-0-67901500-1322682145_thumb.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

64 bit windows 7 ? I think I might know what the problem is.

If the usbid's are different to the ones in the signed cat file you cannot just add them doesn't work.

You have to force it to load going through update driver software -> browse my computer -> Let me pick -> have disk

Then go to the android_winusb.inf file and force it to load.

then you have to prefix all the fastboot commands with what ever is in

Details -> Hardware Ids.

To get the vendor id if its changed

i.e

fastboot -i 0x18d1 flash recovery recovery.img (or something similar).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Think you might need to run the exe as admin.

You can run the driver installer prior to download.exe as well if you want.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Im stuck at the same point,im using Windows Vista

ive loaded ADB and got to "adb reboot bootloader" phone goes into Green Droid mode

It then ask for drivers and ive gone to the ZTE folder but they dont load

I then tried to run the cmd line "fastboot flash recovery recovery-clockwork-4.0.1.5-blade2.img and get the message "Fastboot is not recognised as an internal or external command.

Any idea's

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Im stuck at the same point,im using Windows Vista

ive loaded ADB and got to "adb reboot bootloader" phone goes into Green Droid mode

It then ask for drivers and ive gone to the ZTE folder but they dont load

I then tried to run the cmd line "fastboot flash recovery recovery-clockwork-4.0.1.5-blade2.img and get the message "Fastboot is not recognised as an internal or external command.

Any idea's

fastboot-windows.exe ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

64 bit windows 7 ? I think I might know what the problem is.

If the usbid's are different to the ones in the signed cat file you cannot just add them doesn't work.

You have to force it to load going through update driver software -> browse my computer -> Let me pick -> have disk

Then go to the android_winusb.inf file and force it to load.

then you have to prefix all the fastboot commands with what ever is in

Details -> Hardware Ids.

To get the vendor id if its changed

i.e

fastboot -i 0x18d1 flash recovery recovery.img (or something similar).

Tried forcing android_winusb.inf file that I've got. Did not work, windows won't accept it and got the following error. Android_winusb.inf has been lying on my desktop for some time and I don't even know where I got it from.. Maybe it's the wrong file?

P.S. My system is x86 and not x64.

post-490590-0-99074500-1322694927_thumb.

Edited by gujis
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The pictures is not the right thing (Thats the adb one not the fastboot driver).

Try the generic google fastboot drivers.(From latest SDK).

usb_driver.zip (8.28 MB)http://www.multiupload.com/1CZD8UK88O

(Install it to the android incorrect installed device (when its in adb reboot bootloader).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

fastboot-windows.exe ?

Hi ,

Ive tried that as well and still no go, ive tried it on a windows 7 laptop and it cant find the phone !

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi Guys, need some help here

Ive installed ADB , when i run the cmd line "Reboot bootloader "it puts the OSF2 into green droid mode, windows then as for driver details, i have browsed to the zte folder, android install folder and downloaded the drivers mentioned on this post and none load.

<BR itxtNodeId="50">I then tried to run the cmd line "fastboot flash recovery recovery-clockwork-4.0.1.5-blade2.img and get the message "Fastboot is not recognised as an internal or external command.

I tried the fastboot-windows.exe as well and get the same message.<BR itxtNodeId="49">Any idea's<BR itxtNodeId="48"><BR itxtNodeId="43"><BR itxtNodeId="42">

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The pictures is not the right thing (Thats the adb one not the fastboot driver).

Try the generic google fastboot drivers.(From latest SDK).

usb_driver.zip (8.28 MB)http://www.multiupload.com/1CZD8UK88O

(Install it to the android incorrect installed device (when its in adb reboot bootloader).

Apparently it looks like my laptop has some USB hardware issues. I tried on other laptop and everything went silky smooth. Thanks for all the help though.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

anybody had any luck with the drivers on win7 x 64? if so please share (pulling my hair out)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

anybody had any luck with the drivers on win7 x 64? if so please share (pulling my hair out)

It will always work if you just force the stock (from the sdk) driver to install and use the right

-i option

(It is annoying though because you need to remember a string of hex).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

It will always work if you just force the stock (from the sdk) driver to install and use the right

-i option

(It is annoying though because you need to remember a string of hex).

ok thanks :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nvm

Edited by raverrr
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.