Site Notice - We are currently investigating an issue with missing download links. Apologies for any inconvenience caused. PaulOBrien

  • Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Problems since update!!

14 posts in this topic

Posted · Report post

Hi all,

I updated my OSD last week using the Orange OTA update and although mostly impressed im having a few issues. Firstly not all my messages come through with contact names! I can get the name to show by going onto the contacts picture in messages menu and then pressing the icon in the lower right hand side of the box. This works for a while then the name goes back to just the contacts number. Also I'm having problems with facebook only loading the first half a dozen or so posts, after which I just get a white screen! This happens almost everytime I go on and happens with both data and wifi.

Any help on these matters would be very much appreciated

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi all,

I updated my OSD last week using the Orange OTA update and although mostly impressed im having a few issues. Firstly not all my messages come through with contact names! I can get the name to show by going onto the contacts picture in messages menu and then pressing the icon in the lower right hand side of the box. This works for a while then the name goes back to just the contacts number. Also I'm having problems with facebook only loading the first half a dozen or so posts, after which I just get a white screen! This happens almost everytime I go on and happens with both data and wifi.

Any help on these matters would be very much appreciated

The Facebook problem is a problem with the app. If you rotate the screen then rotate back the app will redraw and display properly. Facebook app has always been quite bad.

First issue though.. not seen it myself. Maybe somebody else has the issue.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I did wonder if it was an app issue but cant say i've had it before when i had my htc and it doesnt happen with my gf's Galaxy S2! As for the message contacts, guessing theres a setting to change but i cant find it anywhere.

Thanks for your reply though

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I get the message issue sometimes, no contact name or picture, I think it happens if you have two numbers set for a contact. I set one number as a default and haven't seen it since. I'm on the Xolo ICS.

Edited by Gibson.1
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I suspect the Facebook app doesn't quite like the odd screen resolution of the phone. 600x1024 isn't normal in the world of Android.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I get the message issue sometimes, no contact name or picture, I think it happens if you have two numbers set for a contact. I set one number as a default and haven't seen it since.

That sounds awfully familiar to me right now. Could be the same bug we had on the ZTE Blade back in the day if I am remembering right.

Check that you don't have two numbers set for a contact.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

That sounds awfully familiar to me right now. Could be the same bug we had on the ZTE Blade back in the day if I am remembering right.

Check that you don't have two numbers set for a contact.

It just happened again, I deleted the old number for my friend, he text back and it still only showed the number.

I have a sneaking suspicion that its the facebook contact sync that's causing it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I only just did the update.

Looks good and I like the new keyboard.

However I got the message app on bottom of home screen but I do not get a number on the icon like I did before the update.

Only get notification on status bar.

OK so not end of world so when I go to messages the last message from my girlfriend is NOT THERE!

Its also upset my message as they not in right order, its like dates are wrong.

I reset them after the update as it WAS wrong then but not now.

Will see if it settles down after a few reboots.

Also my contact photos are not syncing with google :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I only just did the update.

Looks good and I like the new keyboard.

However I got the message app on bottom of home screen but I do not get a number on the icon like I did before the update.

Only get notification on status bar.

OK so not end of world so when I go to messages the last message from my girlfriend is NOT THERE!

Its also upset my message as they not in right order, its like dates are wrong.

I reset them after the update as it WAS wrong then but not now.

Will see if it settles down after a few reboots.

Also my contact photos are not syncing with google :(

Are you using the Orange ICS update or did you install the Xolo update?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Im using the Orange ISC update did it over the wifi at work.

Most the issues are now gone after ten reboots :)

Time is now working as it used to stop in top corner but go to set date and time it was correct :( but thats all ok.

Google contacts all syncing now fine WITH photos :)

But my problem thats annoying is the message icon on the dock at bottom of screen no longer has a number on it say there is a message.

Not end of world but in 2.3 it had a number to say how many texts unread. Now its only in the status bar and I have missed a few txts from my partner who then rings me to see if everything is ok (im disabled so she worries)

Also all message ARE now showing up too!

I think it needed a few reboots to get itself sorted.

Any ideas on this?

or another app that WILL show clearly a text incoming?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Go SMS pops up the message mid screen as well as the notification bar although there's no count on the icon itself(unless it's buried in the app somewhere).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Im using the Orange ISC update did it over the wifi at work.

Most the issues are now gone after ten reboots :)

Time is now working as it used to stop in top corner but go to set date and time it was correct :( but thats all ok.

Google contacts all syncing now fine WITH photos :)

But my problem thats annoying is the message icon on the dock at bottom of screen no longer has a number on it say there is a message.

Not end of world but in 2.3 it had a number to say how many texts unread. Now its only in the status bar and I have missed a few txts from my partner who then rings me to see if everything is ok (im disabled so she worries)

Also all message ARE now showing up too!

I think it needed a few reboots to get itself sorted.

Any ideas on this?

or another app that WILL show clearly a text incoming?

Use Novalauncher. Looks just like the original launcher but it lets you do much more. And it lets you have unread counts on the launcher.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Anyone else having problems with screen capture? On xolo ics not rooted, not working at all tried vol- and vol+

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hold power button then volume down. It works for me

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.