• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[ICS] [4.0.4] CyanogenMod 9.1 [ROM]

2443 posts in this topic

Posted

10 hours steady use, some browsing and calls. the battery level seems ok but i don't actually know how long you have used wifi, calls etc. all i have to say is that in my experience battery level from 100% to 99% drops faster than if it was on 50% - 40%. thats all i can say, don't know what else to say :(

calls prob 10mins.wifi 2hrs.these things are fine with battery its mobile data that drains

like i said 1%pm

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have similar problem to kaplanvr in post #981 above. Installed R3 in place of Vodafone ICS following excellent instructions for under 5s. Got everything how I wanted then switched off phone to change sim card ready for unlock procedure. Rebooted but screen froze on Cyanogen mod 9 animation. Used CWM to factory reset. Replaced Vodafone sim and rebooted into Cyanogen mod 9 ok, but before spending ages setting up again, I checked to see if I could reboot. Froze in the same place again. I'm stuck in a loop. Any idea how to get out of it?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

calls prob 10mins.wifi 2hrs.these things are fine with battery its mobile data that drains

like i said 1%pm

i have had mobile data for almost 5 hours and my battery level is at 70%, i use it to show when i receive emails. if you have roaming on then maybe that's why the data goes down so quickly apps using the internet in the background. i have roaming off by the way. it should not go down that quickly (1% pm) very odd :huh:
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have similar problem to kaplanvr in post #981 above. Installed R3 in place of Vodafone ICS following excellent instructions for under 5s. Got everything how I wanted then switched off phone to change sim card ready for unlock procedure. Rebooted but screen froze on Cyanogen mod 9 animation. Used CWM to factory reset. Replaced Vodafone sim and rebooted into Cyanogen mod 9 ok, but before spending ages setting up again, I checked to see if I could reboot. Froze in the same place again. I'm stuck in a loop. Any idea how to get out of it?

Yes, revert to a stock based rom and wait for CM9 to be fixed.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have the same problem. Battery is ok on browsing, games, streaming etc. on wifi or 2g for lite browsing on opera mini and gtalk. The battery drains 1% per minute on 3g even for lite use. My baseband is 2030, maybe this is a factor.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Anyone got a guaranteed way to reproduce this?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Anyone got a guaranteed way to reproduce this?

For me it happens every time i use 3g data. It's the same for r2. For r1 i guess i didn't have time to notice.

It doesn't matter if i download things or just browse or even gtalk with someone. As long as 3g data is active and in use, the battery drops like crazy.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i have had mobile data for almost 5 hours and my battery level is at 70%, i use it to show when i receive emails. if you have roaming on then maybe that's why the data goes down so quickly apps using the internet in the background. i have roaming off by the way. it should not go down that quickly (1% pm) very odd :huh:

roaming off still the same.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

roaming off still the same.

seems like your not the only one having this issue
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

seems like your not the only one having this issue

dazo this is major flaw for me .anyway to sort it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have similar problem to kaplanvr in post #981 above. Installed R3 in place of Vodafone ICS following excellent instructions for under 5s. Got everything how I wanted then switched off phone to change sim card ready for unlock procedure. Rebooted but screen froze on Cyanogen mod 9 animation. Used CWM to factory reset. Replaced Vodafone sim and rebooted into Cyanogen mod 9 ok, but before spending ages setting up again, I checked to see if I could reboot. Froze in the same place again. I'm stuck in a loop. Any idea how to get out of it?

I had the same problem freezing at the Cyanogen man, the only way I got round this was a TOTAL clean install, format SD card, copy ROM and Gapps to it afterwards, factory reset in CWM, wipe cache, in advanced wipe dalvik cache, in mounts format system

Then no problem at all

Andrew

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

dazo this is major flaw for me .anyway to sort it.

don't use the rom )))))))))))

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i like the rom just this issue leting things down.i will try infusion

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I don't really see much difference between wifi 3g as regards battery usage. Cm9 seems to use a bit more battery than stock based ICS but to me it's worth it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Click on the graph for more details on power use.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

if 3g signal is weak phone will drain battery faster. I don't really see how ROM can be blamed for 3G draining more battery then some other ROM?! It's either using it or it isn't.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yea its very colorful but don't think it as anything to do with battery usage. More like signal connection strength. Possibly

Green is good coverage. Yellow is next best coverage. Tan is getting iffy. Light brown/grayish is bad signal. Red is even worse. Black means you've completely lost signal.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have similar issue with battery whilst on mobile data, drops 1% PM. Stopped using data and battery % stabilized. Checked again after 30 minutes and it had gone back up by 4% ???

Have also noticed that after disconnecting USB cable the 'USB Connected' and 'USB debugging connected' icons remain in the status bar until the phone is rebooted. Does anyone else have this issue?

Neither of these issues really affect my usage though. Am staying with CM9 as this is by far the best rom i have used.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

It's not a problem with mobile data, it is a problem with the calculation. It shouldn't have an effect on your physical battery capacity.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

!!! Alert !!! Awesome rom !!!

This ROM simply can't be compared to any stock based ROMs,it's two separate worlds!

Very very satisfied so far!

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have similar issue with battery whilst on mobile data, drops 1% PM. Stopped using data and battery % stabilized. Checked again after 30 minutes and it had gone back up by 4% ???

Have also noticed that after disconnecting USB cable the 'USB Connected' and 'USB debugging connected' icons remain in the status bar until the phone is rebooted. Does anyone else have this issue?

Neither of these issues really affect my usage though. Am staying with CM9 as this is by far the best rom i have used.

Did yall calibrated your battery after flashing the rom??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Did yall calibrated your battery after flashing the rom??

Have flashed numerous times and have never had to calibrate. I agree with dazzo that this is going to be a calculation error hence not worried in the slightest about it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

'calibrating' battery is literally pointless, always.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

This is a result of adding the battery statistics. We have not changed mobile data at all in R3. The statistics simply weight mobile data much higher in battery usage than it actually is. The stats are there, but they're not necessarily right.

Yes, calibrating the battery is pointless, it has been removed officially from CWM and the process happens every time you fully charge the device anyway. You are not calibrating anything, you are just wiping harmless statistics for that session.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

To all those who have the battery drain, what happens if you boot into recovery, wipe cache, wipe dalvic cache and then fix permissions? That something I have had before on my old phone was needing to do the wipes and permissions fix which stopped the battery drain magically. May help, may not, you don't lose anything if you do it's worth a try.

My battery has been great on R3. 20% discharged and 5 hours usage, 3g always on and some phone calls and texts. Really happy with that.

Also might be worth letting the battery run right down at least once and then fully charging, .

Edited by PaulMilbank
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.