• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Huawei G510 cannot connect to the camera

10 posts in this topic

Posted · Report post

Hi every

I've got a problem I'm hoping someone can help me with.

I've got a chinese Huawei G510-0010 phone. The one without Google apps and preinstalled with a bunch of chinese apps.

I unlocked the phone with the code supplied by Huawei and rooted the phone. I then uninstalled all the unwanted chinese apps

I then manually installed Google Apps (Play) but copying the required apk over to the system/apps folder, changing the permissions etc...

Google Play fired up, installed youtube, maps etc...

Everything works fine ................

.....except for the camera

When I try to run it I get an error message saying "cannot connect to camera"

I've googled possible fixes and some say I need to do this or that to the camera apk in the system/apps folder - the problem is there is no camera apk there

I tried installed a third party camera app - same error message

I tried copying into the system/apps folder the JB 4.2.1 camera apk and folders - I get a different type of error message when running the app

I'm about to resort to two final possible fixes but would like to avoid doing either if possible

1. Factory restore - not sure if I will have to reroot the phone and also if it will delete the apps I've installed in the system/apps folder

2. Reflash with an original chinese rom and start again

Any thoughts people?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Back up your apps AND data with Titanium back up as if you have to factory reset, all these will disappear. When you have fixed the problem, reinstall Titanium and restore your apps. A factory reset should not remove root.

Edited by Voxpop2011
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Back up your apps AND data with Titanium back up as if you have to factory reset, all these will disappear. When you have fixed the problem, reinstall Titanium and restore your apps. A factory reset should not remove root.

Thanks - how does a factory reset work? Does it just delete all apps and data? In which case if I've accidently deleted the camera apk in the system/apps folder or done some other modifications, it might not fix my problem. Worth a go anyway.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

A factory reset/restore will wipe all third party apps, which is why I suggest using Titanium back-up if resetting is your only option. The camera is part of the build, so doing a reset is should bring it back.

If you have data in your installed apps that you don't want to lose, it is vital that you back-up not just the app, but also the data. When you reinstall Titanium look for your apps and restore.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Did you try the front camera, is it working?

If the camera is not working after factory resets then you have a hardware issue so go to the service!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If there is no camera.apk in system a factory reset will most definitely not bring it back that's wrong. Factory reset wipes data partition etc it doesn't touch system at all.

I'd backup with titanium then reinstall the full rom you are on then restore data. The full rom install is what will restore the system partition/camera apk.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Example install a GPS tracking app to system partition. Phone is stolen and wiped, app still can track phone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

It's not camera apk its gallery2 apk and that's the default Google camera!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

It's not camera apk its gallery2 apk and that's the default Google camera!

Isn't gallery2.apk just the actual gallery app? Surely the camera isn't integrated into the gallery app? There must either be a camera.apk or Huawei-Camera.apk in there too usually.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Way don't you tray it your self be disabling it!

Bat this is not a problem in this case...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.