• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[DEV][ROM] [25.1] CyanogenMod 11.0 (Android 4.4.4)

1513 posts in this topic

Posted

- cLock accounts for a whopping 80% of my battery use! I think it's due to me mistakenly enabling location access during initial CM setup, but I don't see any settings to disable it now. Location access is off in the regular settings.

Good observation.  I'll watch out for that when installing 11/1 today.

 

I'm enjoying these regular KitKat updates.  Takes me back to the days of the nightlies.

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

does it now support lock screen widgets..

chek if there is a option in settings> security to enable widgets

Can't see it there. Sorry.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Trying out the latest build. Some observations and questions:

 

- all transition animations between apps are off, even when using other launchers. Is this on purpose?

- cLock accounts for a whopping 80% of my battery use! I think it's due to me mistakenly enabling location access during initial CM setup, but I don't see any settings to disable it now. Location access is off in the regular settings.

- it's hard to tell without animations, but the phone feels much, MUCH snappier with KitKat, and multitasking seems more robust, as well as app installation and updates. Everything feels far more usable, with less waiting between operations: Hangouts, Facebook messenger, other apps...

- typing is much smoother, there's almost no lag even without popups.

Regarding animations, after installing the latest update i also face the same issue. Later on i noticed that all animations were turned off from developer settings. I then, turned all of them on and now they are running smoothly. :)

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Guys is int2ext script working for u guys...

 

for some reasons sd-ext is not getting mounted

works fine in cm10.2

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

does it now support lock screen widgets..

chek if there is a option in settings> security to enable widgets

for lock screen widgets you have to edit ro.config.low_ram property in build.prop to false & reboot

 

 

 

- all transition animations between apps are off, even when using other launchers. Is this on purpose?

 

no real purpose, it's just a matter of personal preference - personally i hate it so much that i have disabled all animations by default  :)  you can always enable them if you like

Edited by zeelog
2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

hey guys, i've a question:
i got a Gen2 ZTE Blade with 160mb of internal partition, of course i need 180mb partition to install KitKat, so my question is the next:"To install a 180mb TPT do i need to do either something different from what is reported in this page http://amphoras.co.uk/index.php/downloads/blade-tpts, or i can just run the installation process putting the files in the SD card? Thx in advance

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

hey guys, i've a question:

i got a Gen2 ZTE Blade with 160mb of internal partition, of course i need 180mb partition to install KitKat, so my question is the next:"To install a 180mb TPT do i need to do either something different from what is reported in this page http://amphoras.co.uk/index.php/downloads/blade-tpts, or i can just run the installation process putting the files in the SD card? Thx in advance

 

yeah, unzip the 180mb system tpt to your sd card. Then reboot holding the buttons as stated.

 

Delete the "image" folder on the sd card afterwards to avoid accidentally tpting again.

 

don't forget to backup your current installation!

Edited by Roeloff
1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

for lock screen widgets you have to edit ro.config.low_ram property in build.prop to false & reboot

 

 

no real purpose, it's just a matter of personal preference - personally i hate it so much that i have disabled all animations by default  :)  you can always enable them if you like

 

Zeelog, would it be best to disable the on-screen buttons by default for the Blade builds? Does anyone use them?

3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

yeah, unzip the 180mb system tpt to your sd card. Then reboot holding the buttons as stated.

 

Delete the "image" folder on the sd card afterwards to avoid accidentally tpting again.

 

don't forget to backup your current installation!

thanks mate :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Many thanks for work on KitKat for blade! :)

I have one very very newbie question. 

When i try to install ROM i get that symlinks failed (Status 7) error.
Now I've had this error once before and I've solved it by installing newer clockwerk recovery. Now im running on "recovery-clockwork-5.0.2.0-blade-gen2-update_signed". Is it sufficient for CM 11 or am I making some other mistake?
Thanks in advance :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Many thanks for work on KitKat for blade! :)

I have one very very newbie question.

When i try to install ROM i get that symlinks failed (Status 7) error.

Now I've had this error once before and I've solved it by installing newer clockwerk recovery. Now im running on "recovery-clockwork-5.0.2.0-blade-gen2-update_signed". Is it sufficient for CM 11 or am I making some other mistake?

Thanks in advance :)

update to cwm 6.0.1.1 or 6.0.2.7
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm using cwm 5.5.0.4 - working ok.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I've updated cwm to 6.0.2.7. It seems that cwm version is not the problem.
When i list logs in advanced menu i get : symlink: failed to symlink  out of memory for few paths: "/system/xbin/xzcat" to busybox and similar.

I've partitioned SD to 1024M (total size is 2GB i believ). 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

It's not a SD card space problem but /system partition witch is needed 180mb as said in first post. You will have to do TPT.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Have anyone problems with favorite contacts? don't keep them to me

Great work btw !

Edited by sdrakopo
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi i have problem I do a full wipe and cache partition and when the phone screen is not working me what is? I'm doing something wrong? the phone is in gen 2 original rom is 2.2.2 phone RBM ONE
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Anyone able to reproduce the cLock problem? I have disabled it and the battery issues seem to be gone.

And what happened with the CM account settings, zeelog?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sorry man but I can´t understand anything of what you have wrote...  Can you explain your problem more carefully?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

sorry for the poor English but I use google translator
 
RBM have ONE (ZTE BLADE) 2 gene have now swedish snow by installing the rom (full vipe etc) does not work my screen just can not unlock in the swedish snow is normally while not here
Edited by xxtrakerxx
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

 

Hi i have problem I do a full wipe and cache partition and when the phone screen is not working me what is? I'm doing something wrong? the phone is in gen 2 original rom is 2.2.2 phone RBM ONE

 

I had a similar problem. Usually the display light turns off when I'm installing applications. If I lock the screen I can hear the lock sound and I can unlock but the screen is dark. Also the launcher crashed many times when I was trying to change the wallpaper. 

Edited by sergiuv
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

but the problem is that I can not unlock the phone because the screen does not work, not only on this ROM but on each of a series of CM have CWM version v6.0.2.7 so I do not know what is wrong

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Anyone able to reproduce the cLock problem? I have disabled it and the battery issues seem to be gone. And what happened with the CM account settings, zeelog?
I'm on 11.01 build no problem with cLock. Syncing calendar, no battery drain, just perfect. Messed thumbnail after camcorder recording (no focus??) but I hope it will magicly appear like before. :D So far so good! Thank You!! Edited by szpilasty
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm not sure what's causing it, but I finally stopped the drain by enabling Privacy Guard for cLock. I'm not using it for Calendar events, just time and weather, so it works well now.

When I get a Class 10 MicroSD card and switch to Int2Ext, I'll do a full wipe and format and start from scratch, so I'm hoping that'll get rid of any buggy behaviour.

 

Except for minor annoyances, I really have to say that this is definitely the first time I actually feel like the Blade is a usable, competent phone, and not just a cheap Android toy for pushing to its limits. I don't really know what it is, but it just... works. No more little stutters, waiting for stuff to load, acting up when updating apps, sluggish multitasking. I loaded up all the crap that usually bogged it down in daily use, and it's chugging along without problems.

 

SO FAR.

 

I'm hoping it'll just get better and better, but this is just... wow.

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Is it smoother than 2.3.x and 4.0? I know it's only at beginning, but...you know. How does it feel?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

First: Thanks for the port. Very reasonable defaults.

Thanks!

 

The only I can whine about is including Email by default and Navigation bar enabled by default.

(Also sorry for not being clearer in a previous post, I was very aware that 170 MiB /system would not work, this was before I messed with TPT.)

 

I suggest users without SIM set "persist.ril.enable=false" in build.prop. (Maybe add to first post?)

That seem to slow down this ROM a lot more than other ROMs I have tried.

Especially after startup, it takes minutes before you can do anything. logcat is busy.

Also after startup, it was hard to edit build.prop as Launcher3 or CM FileManager stopped responding, even reboots.

I tried edit in adb (both Android and recovery), but the ROM did not start after that.

 

CM11 runs fine for me, but no major use.

About the same as 10.0 to me (not much use with 10.1/10.2), maybe just slower than SwedishSnow.

 

gen1, 512MB

/system 180 MiB (3MB left)

1 GB /sd-ext

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.