Jump to content


Photo

Updates for everyone

- - - - -

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)
I've updated my radio version!
Now it's:
Attached File  Snap008.bmp   22.61KB   245 downloads

yes, it's the 49026!!
You can find it @
Don't ask how to get it!
I lost two hours for finding it and i'm still angry.
You have tho register to this CHINESE forum, reply to the CHINESE email confermation, find and download the CHINESE RF upgrade howto.

Isn't so difficult ;)
Post is called: 首發mio8390升級RF全教學。
you can't search into the website if you're not registered ;)

I'm serious, don't ask me how to get it, I've just said it!

Plus, I've chatted with a mio technician. Here's the transcript:

It is technically impossible to have such a difference in behaviour of the battery depending the network frequency band used.

The was a problem using Gapi application which has been solved more than 1 year ago, the problem you are experiencing with those applications is probably that they are not MS certified or that your phone is still locked (visit www.mio-tech.be to unlock it). Your R44 is already Gapi Fixed.

Windows media 9 and newer OS are not supported by the device for Microsoft restrictions reasons.

If the phone hang-up during a call it might be due an operator coverage problem or by a cell handover wrongly managed by the operator in use.

To hard reset the device, power of the device, press both 2 volume buttons on the left, keep them depressed and press the red hang-up key. Keep all 3 keys depressed until the device start up and that 2 short vibrations can be felt, release the keys.

Here is an extract of the major point modified from the version you are using:

- T9 - Word-completion problem in field when editing an SMS

-.T9 - Auto-capitalization in the first word of each sentence

-.T9 - Long-press mode

- Disable CB when no channel specified 

- Fix Ringtone delay

- Fix User agent profile

- Fix Phone Camera in French show not current

- SimCleaner APPS


plus he gave me a link that will upgrade internet explorer :D
http://www.mio-tech....Mio8390r101.xml
how to use? Dunno. I can't understand how works xml on smartphone 2003.

But my R44 isn't gapi fixed :D
How they can say that's gapi fixed?
is gapi "fixed"

So, there's a R45 over the net?
Cool, I want it.... but paying over £30 for having it, is too much :D

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#2
schriss

schriss

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 548 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin
  • Devices:HTC One X Tegra 3
Does this R44 include English too or just cheneese?

  • 0

#3
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)

Does this R44 include English too or just cheneese?

<{POST_SNAPBACK}>


yes, it have english but without T9 :)

But, now you can use mp3 ringtones and they won't play SLOW!!!!
They play normal!!
Finally they've got the solution!

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#4
pwest13

pwest13

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 413 posts
  • Location:UK
I tried to run the rom installer program but it said "cannot open USB device" I have no infra red port so can I not install the update?

any help is appreciated !

  • 0

#5
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)

I tried to run the rom installer program but it said "cannot open USB device" I have no infra red port so can I not install the update?

any help is appreciated !

<{POST_SNAPBACK}>


you have to kill wcescomm.exe
personally, i do the updates on my notebook using a CHARGE&SYNC usb cable, and haven't installed activesync.

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#6
pwest13

pwest13

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 413 posts
  • Location:UK
I installed the Rom but after i rebooted the phone would swtich on?

Edited by pwest13, 29 June 2005 - 07:36 PM.

  • 0

#7
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)

I installed the Rom but after i rebooted the phone would swtich on?

<{POST_SNAPBACK}>

Can't understand...
what do you mean with "would switch on?"
You fried the phone?
#-o
you can't turn of no more?

this was a reason because i haven't posted the upgrade on this forum.
you had to saw the chinese forum, do a summary automatic translation for find out how to do...
have you clicked to:
RF radio update and then by usb???
or directly to rom update???

if the second, you overwrited the \windows\ folder!!!
i've explained by pm!!!

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#8
pwest13

pwest13

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 413 posts
  • Location:UK
Sorry was unclear,

I mean the phone "won't" switch on anymore ts like there is no power, i hold red phone and nothing.

I upgraded the flash by usb, and it updated fine.

i think i have seriously damaged the phone...oops.

I havent got a pm yet!

  • 0

#9
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)
when i've sent the rom by email, i've warned you to don't follow the usual procedure,

For flshing it, you have to go to the RF Update and select by usb.

and i've attached a jpg with the correct offset to set...
and said that the flashing is irreversible and not backuppable
and said to go to the chinese forum and try to automatc translate it from traditional chinese for be more sure about the procedure
and said that the rf rom occupies only 800kb and do not flash as usual


i'm sorry for your phone
maybe it's my fault. if I wrote the email in capital letters... #-o

don't know how to revive it :)

try to send it to:
Intec Cellular Services Ltd
Intec House
Moxon Street
Barnet
England
EN5 5BR

http://www.intec-cellular.com/

i've explained by pm

oops this is not true. I mean that i've explained by email when i've sent the 800k zipped file.

Edited by Magnetic_dud, 30 June 2005 - 05:23 PM.

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#10
pwest13

pwest13

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 413 posts
  • Location:UK
Mate im not blaming you !

I knew the risks of what might happen and tbh am not that bothered i have broken it as i want a new phone anyway.

Sorry if it sounded like i was blaming you!

Thanks for your help Madnetic Dude, but the Mio has given me quiet a bit or hassle! :)

  • 0

#11
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)
no, no you wasn't blaming me.
but i'm sad if someone lost forever his phone (until he sends to service) because i have explained too fast :)

in effect, reading the topic:

Updates for everyone

it seems to be a childs' play, like installing a *.cab.

I confess that everytime i flash a rom, I have the terror of having a crash of system or that a blackout comes or that my phone run out of battery. :D

(have you seen the latest war of the worlds? i'll die if a thunderstorm fry all my electronic gadgets)

Why mitac didn't put the bootloader in a write-protected area???? Why??

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#12
Fredde87

Fredde87

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 96 posts
  • Devices:tytn strtrk mio 8390 mpx200
Tried this but it doesnt work for me, *#83908390# still reports my old version... Do I need to do a hard reset? Also the upgrade wizard program will set the file offset to 9xxxx but on the chinese site their offset is 72192... Which one did you use?

  • 0

#13
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)
Today I received a mail from mio europe. Says:

the RF that you've indicated doesn't met with european electromagnetic fields limit. Send the phone to us and get the european 47246

Dunno.

Your answer:
[these are my hypothesis!!!]
first file is 9xxxx bytes long (don't remember correctly)
this is the real rf rom imo, 'cos if u hex edit the rom you'll see all the world's operator names, all error messages, etc...
at 73000byte you have to flash another file.
if you hex open this file, you'll see an ordinate structure.
imo is a font file.
in fact, since i've updated, when someone calls me, his name appear in a different way before.

so, the 2nd file OVERWRITES a zone of the 1st file.

and then, even seeing the chinese site, for a lot of people this update haven't worked. Maybe is a OS version problem?
I haven't hard resetted after the update.

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#14
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)

yes, it's the 49026!!
You can find it @

<{POST_SNAPBACK}>


WHAT?????
WHO REMOVED THE LINK?????

LINK IS:REMOVED ( ONLY LINKS TO THE OFFICAL MITAC SITE ARE ALLOWED )

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#15
schriss

schriss

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 548 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin
  • Devices:HTC One X Tegra 3
I flashed R45 then 49026 RF and ran into problems, people couldn't hear me.
So I flashed R45 alone and I think it's fine, but I'm not 100% sure, because I do not use this crappy phone for talking lately :)

  • 0

#16
Fredde87

Fredde87

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 96 posts
  • Devices:tytn strtrk mio 8390 mpx200
yes I am also about to give up on this phone, I have tried everything to get ride of two bugs,

1. The one where others cant here you
2. The one where after you loose signal then you cant get it back unless you restart the phone (very annoying since you mostly dont notice when you drop the signal until a couple of hours later)...


Might buy a c500 instead, have now tried the xda, mpx200 and the 8390, all of them are just crap to be honest.

  • 0

#17
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)
if you write in english in the chinese forum, NOBODY will reply :evil:
i have posted some question.... but nothing :evil:

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#18
schriss

schriss

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 548 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin
  • Devices:HTC One X Tegra 3

yes I am also about to give up on this phone, I have tried everything to get ride of two bugs,

1. The one where others cant here you
2. The one where after you loose signal then you cant get it back unless you restart the phone (very annoying since you mostly dont notice when you drop the signal until a couple of hours later)...
Might buy a c500 instead, have now tried the xda, mpx200 and the 8390, all of them are just crap to be honest.

<{POST_SNAPBACK}>


same here. What about Mpx220? I dont like candy bar phones, for example C500 :?:
Did you open your phone before? I did. So I opened it again to check microphone, and guess what: discovered that the wire had no connection. Looked good but my hardware showed no connection. So I resoldiered it (be careful, the wire is actual two wires).
I just didn't care to check if the phone works fine now, mostly because when I used the other phone I have to call same number I noticed it's much louder than when called from 8390 :?:

Edited by schriss, 10 July 2005 - 08:02 AM.

  • 0

#19
Magnetic_dud

Magnetic_dud

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • Location:Italy
  • Devices:Samsung SGH-i600 (WM6)

same here. What about Mpx220? I dont like candy bar phones, for example C500  :?:
Did you open your phone before? I did. So I opened it again to check microphone, and guess what: discovered that the wire had no connection. Looked good but my hardware showed no connection. So I resoldiered it (be careful, the wire is actual two wires).
I just didn't care to check if the phone works fine now, mostly because when I used the other phone I have to call same number I noticed it's much louder than when called from 8390  :?:

<{POST_SNAPBACK}>


Actually all phone firms are saving wire connections :|
i opened my ericsson and i haven't found no connection for:
-mic
-vibracall
-loudspeaker
-headphone


then, imo, i've tried it, the xda (in italy isn't called xda :)) is a pda which, in an emergency case, can make a call.

  • 0
Weird things and Mitac Mio 8390 downloads on DanDanDin
Posted Image

#20
Fredde87

Fredde87

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 96 posts
  • Devices:tytn strtrk mio 8390 mpx200
nah its not a hardware fault like the mic since it will say Unable to answer call and simular....

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users