Jump to content


Photo

GPS fix for i8000 new

* * * * * 3 votes

  • Please log in to reply
205 replies to this topic

#1
Darius P.

Darius P.

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Location:lithuania
  • Devices:i8000
This replaces the default aGPS server to the
one GOOGLE aGPS server. This has been
found to dramaticaly increase GPS lock
speed! After applying this cab i get cold
Locks in about 20 seconds and warm gps
lock in under 15!


My stock JJ1 rom do not have aGPS settings. After that tweak my GPS lock works like a charm.

you can try to use on any rom, after uninstall everything goes back.

tweaks, tested for 1 year on JJ1/JF1 roms - working fine. (need data plan!!!)
maded some v/h acuratcy + reg. tweaks + new google server.(new IP, (74.125.113.192)

install aGPS_final.cab or aGPS_tweakwithdll.cab (for older roms beffore <<JF1) >>>> SOFT RESSET.

(do not forget to use JF1 or JJ1 phone part - look in ROM section for answers how)


rgds,
Darius

Attached Files


Edited by Darius P., 16 November 2011 - 07:08 AM.

  • 1

#2
Odysseas07

Odysseas07

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • Location:Athens
  • Devices:Omnia2
thanks man but where is the attachment ????


how it work ???

Only we have to do is to open the Gps Program and is ready ???

Edited by Odysseas07, 05 October 2010 - 08:10 AM.

  • 0

#3
mutimuti

mutimuti

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:i8000
where is this reg entries in omnia II?

  • 0

#4
ccris

ccris

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:i8000
Here's the link of the xda-developers thread:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=4267775

I attached the files posted by fone_fanatic on XDA

Attached Files


  • 0

#5
urphonesux

urphonesux

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Devices:AMDZERO'D out i920!!!!!!!!
im gonna try it since the thread says it works for cdma too

  • 0

#6
urphonesux

urphonesux

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Devices:AMDZERO'D out i920!!!!!!!!
took me a second to get the first lock so now im gonna soft reset and see what happens

instant lock in bing!
soft reset
instant lock in garmin!
soft reset
google maps mobile locked as soon as i hit my location
im happy now

Edited by urphonesux, 05 October 2010 - 06:26 PM.

  • 0

#7
Lancez

Lancez

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles, California, U.S.A
  • Interests:My Devices:
    Galaxy Nexus
    Samsung I9100
    Samsung S8600 Bada
    Samsung I8000
    Samsung I900
    Sony Ericsson X10a

took me a second to get the first lock so now im gonna soft reset and see what happens

instant lock in bing!
soft reset
instant lock in garmin!
soft reset
google maps mobile locked as soon as i hit my location
im happy now


which cab did u install, the one in the 1st post or from the 4th?

  • 0

#8
urphonesux

urphonesux

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Devices:AMDZERO'D out i920!!!!!!!!
I used the first one in the fourth post

  • 0

#9
yshaikh01

yshaikh01

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Devices:Omnia II, MDA Touch
This seems specific to HTC devices? Does it work on our i8000 as we have a different reg location for the XTRA GPS settings?

Thanks

  • 0

#10
Darius P.

Darius P.

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Location:lithuania
  • Devices:i8000

This seems specific to HTC devices? Does it work on our i8000 as we have a different reg location for the XTRA GPS settings?

Thanks


this is aGPS settings. Not the xtra.

Just try, after uninstall all settings are back.

  • 0

#11
IlTorvo

IlTorvo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro B7610
Seems that this cab create an "HTC" folder on the registry. On my Louvre, the keys for the agps is under HLKM/Software/Samsung/RIL/GPS, where i can see that the server is not changed. Also in Settings/General/GPS/AGPS the server is the old one.
No speed up on lock, whit this cab, at me. I'll try to change manually the server.

  • 0
Samsung Omnia Pro B7610 Louvre WM6.1 Pro - H3G
I-Mate JasJar WM5 Bistecchiera© - H3G
Posted Image
Founder of the movement: "Give us back decent sized stylus"

Posted Image

#12
Darius P.

Darius P.

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Location:lithuania
  • Devices:i8000

Seems that this cab create an "HTC" folder on the registry. On my Louvre, the keys for the agps is under HLKM/Software/Samsung/RIL/GPS, where i can see that the server is not changed. Also in Settings/General/GPS/AGPS the server is the old one.
No speed up on lock, whit this cab, at me. I'll try to change manually the server.


I do not know how but for me it helps.
Just for sure I copied all reg fields fromHTC reg folder and paste in samsung reg folder.
now: cold fix max 30s. hot fix less 5s.
tested with igo primo and igo8.3.

  • 0

#13
urphonesux

urphonesux

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Devices:AMDZERO'D out i920!!!!!!!!
does your cab move the keys to the right entry?

  • 0

#14
Darius P.

Darius P.

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Location:lithuania
  • Devices:i8000

does your cab move the keys to the right entry?


no, but you can easy copy with resco explorer (+reg.plugin) to rigth place.

  • 0

#15
drorcun

drorcun

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkiye
  • Devices:samsung i8000 omnia 2

no, but you can easy copy with resco explorer (+reg.plugin) to rigth place.

where is the right entry..

  • 0

#16
Odysseas07

Odysseas07

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • Location:Athens
  • Devices:Omnia2
with this registry the internet is always open or only for some seconds ???

  • 0

#17
surenz

surenz

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:Samsung i8000

...
now: cold fix max 30s. hot fix less 5s.
tested with igo primo and igo8.3.


I double these results. Very fast fix with JF1 phone and JH2 stock PDA.
I even removed the GPSMod 3.20.

  • 0

#18
urphonesux

urphonesux

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Devices:AMDZERO'D out i920!!!!!!!!
im gonna try just adding these values now


It sets the following in the [HKLM\Software\HTC\SUPL aGPS\] Registry

DynamicURL to supl.google.com (searched on the internet and many people claim much faster locks than the default h-slp.mnc410.mcc310.pub.3gppnetwork.org)
EnableAGPS 1 (so aGPS is enabled in settings)
EnableLocInfo 0 Unchecks "Enable AGPS loation information to network services. Operator can get your location information." From the Privacy tab of the AGPS Settings
ServerIP to 74.125.113.192
ServerURL and TLSHostName to supl.google.com
Decided to just make a Generic one that sets the nokia aGPS server, enables aGPS, disables Location info and no network configuration.

i dont have anywhere to put these keys in my samsung folder???
at OP do you get quicker locks with the google server or the nokia server?

also i think just the cab file is working for me because after a soft reset, my first time opening gpsspot on THIS flash and it found me within 3 secs

Edited by urphonesux, 07 October 2010 - 04:45 PM.

  • 0

#19
Odysseas07

Odysseas07

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • Location:Athens
  • Devices:Omnia2

I do not know how but for me it helps.
Just for sure I copied all reg fields fromHTC reg folder and paste in samsung reg folder.
now: cold fix max 30s. hot fix less 5s.
tested with igo primo and igo8.3.




Where is this samsung reg folder ????

  • 0

#20
urphonesux

urphonesux

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Devices:AMDZERO'D out i920!!!!!!!!
HLKM/Software/Samsung/RIL/GPS

mine only has one entry though so i just left it alone

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users