Jump to content


Photo

[STOPPED] CyanogenMod Beta2 Omnia 2 (updated: 04.05.2012)


  • Please log in to reply
5246 replies to this topic

#121
rom_omnia2

rom_omnia2

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia

geez!
And, if I do it, I how do i get my WinMo back?


What do you mean?

I'm talking about MY STORAGE PARTITION not MY DEVICE partition.

Even if you erase your MyStorage WinMo will work fine, but you LOST all your programs and files that was installed in My Storage.

But like i said, i don't want to do that. No time for backup now, will try to install into SD CARD.

  • 0

#122
rom_omnia2

rom_omnia2

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia

There is wrong for numbers of partitionPosted Image

mmcblk0p... is My Storage
mmcblk1p.......is SD card


Read the README:

Note: mmcblk0 is now SD card, mmcblk1 is My Storage.

  • 0

#123
pessoa

pessoa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
My phone is like this:

Dispositivo Boot Início Fim Blocos Id Sistema
/dev/sdd1 1 258973 8028159+ 5 Estendida
A partição 1 não termina no limite do cilindro.
/dev/sdd5 1 207939 6446079 b W95 FAT32
/dev/sdd6 242061 258973 524286+ b W95 FAT32
/dev/sdd7 207968 241868 1050931 83 Linux

When you look on gParted, I got this

+/dev/sdd1

When I open it, it goes like this:

- /dev/sdd1 (extended)
/dev/sdd5 (fat32)
/dev/sdd7 (ext4)
Not allocated (about 5,83MB)
/dev/sdd6 (!) (unknown) (512MB)


How should it be to be working?

But, what is bothering me is that, on Beta1, android was working with the partition table exactly like that...

  • 0

#124
dabiz

dabiz

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Devices:samsung omnia II

There is wrong for numbers of partitionPosted Image

mmcblk0p... is My Storage
mmcblk1p.......is SD card


Correct format is:
Partition on MyStorage: - Primary partition: mmcblk0p1, mmcblk0p2,..........p4
- Logical partition: mmcblk0p5, mmcblk0p6........

Partition on SD card: - Primary partition: mmcblk1p1, mmcblk1p2............p4
- Logical partition : mmcblk1p5, mmcblk1p6.......

If you want to correctly recognize FAT32 SD card in FROYO for camera use, YOU MUST TO FORMAT THIS PARTITION OF SDCARD AS PRIMARY.

Could you explain this better?

  • 0

#125
nikkotsoi

nikkotsoi

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 posts
My method
1. download the ubuntu iso and burn as cd
2. Boot up the computer with the CD using the Try mode (live CD)
3. Use a card reader to read my micro sd card
4. system> administration > GParted Partition Editor
5.Find my sd card driver on the right top corner
6. Delete all partition of the sd card (there is normally two partition in the sd card if you installed froyo beta 1 before with the installer)
7. Create a new partiton by right click > new> fat 32> enter the size of your sd card - 1000MB >"disk0"
8. create another partition by right click > new>ext4> size 1000mb>label "disk"
9. click the "tick" above and wait for the computer to finish
10. Go to desktop , click "examples" > find ur downloaded froyo beta2 zip
11. extract all the files inside on the desktop
12. click applications>accessories>terminal
13. type in cd Desktop
14. type in "sudo tar zxvf ext4.tar.gz -C /media/disk "
15. wait until process finished
16.check from the explorer to see if there are files copied into "disk" that is ur sd card
17. plugin the sd card back to ur phone
18. copy haret.exe +startup.txt+zimage into my storage
19. edit the startup.txt to mmcblk0p2
20. Start haret!!

(for me the first boot is failed, but 2nd boot is success , maybe same to you :D)

  • 0

#126
pessoa

pessoa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

What do you mean?

I'm talking about MY STORAGE PARTITION not MY DEVICE partition.

Even if you erase your MyStorage WinMo will work fine, but you LOST all your programs and files that was installed in My Storage.

But like i said, i don't want to do that. No time for backup now, will try to install into SD CARD.


Uhm...

got it... soo, good bye to My Storage, then, repartition it with My Storage back and ext4...?

  • 0

#127
whashnez

whashnez

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 49 posts

Go to init.rc and add this iocharset=utf8 after your MyStorage mount command line, like this:

mount vfat /dev/block/mmcblk0p5 /storage iocharset=utf8


That did the trick! Thanks a lot!

  • 0

#128
rom_omnia2

rom_omnia2

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia

Uhm...

got it... soo, good bye to My Storage, then, repartition it with My Storage back and ext4...?


You have to know what you are doing, just wait a little bit more.

  • 0

#129
Ngage

Ngage

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia
  • Interests:IT, Music, Constructable, Graphic, Good wine....
  • Devices:Samsung I8000

Read the README:

Note: mmcblk0 is now SD card, mmcblk1 is My Storage.



Dev. Team can wrong too.
I write true teory.
I installed now in my SECOND PRIMARY PARTITION on My Storage and is mmcblk0p2, My FIRST PRIMARY PARTITION in WINMO is still mmcblk0p1. is TRUE


  • 0

#130
longsin

longsin

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 posts
  • Devices:i8000
  • Twitter:@yyyy
i found a interesting thing, install in SD.when ext4 is more than 1.5gb, it startup so slow, and not startup.

Edited by longsin, 17 September 2011 - 07:24 PM.

  • 0

#131
voyteckst

voyteckst

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 889 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cracow, Poland
  • Devices:Xperia Neo V/Nexus 7
Ok guys. I tested it one more time. WiFi works like charm. Tell me how You installed it.

  • 0

#132
rom_omnia2

rom_omnia2

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia

Ok guys. I tested it one more time. WiFi works like charm. Tell me how You installed it.


Read the comment #172

I guess he may be right.

  • 0

#133
nikkotsoi

nikkotsoi

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 posts

Dev. Team can wrong too.
I write true teory.
I installed now in my SECOND PRIMARY PARTITION on My Storage and is mmcblk0p2, My FIRST PRIMARY PARTITION in WINMO is still mmcblk0p1. is TRUE



however, i install it in my sd card and is mmcblk0p2 working too :)

  • 0

#134
vakaloka

vakaloka

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Devices:Omnia II i8000
  • Twitter:@vakaloka
Everything works fine in my omnia( including wifi) but the camera( for some reason when I load the camera application the mobile locks lol)

  • 0

#135
voyteckst

voyteckst

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 889 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cracow, Poland
  • Devices:Xperia Neo V/Nexus 7

Dev. Team can wrong too.
I write true teory.
I installed now in my SECOND PRIMARY PARTITION on My Storage and is mmcblk0p2, My FIRST PRIMARY PARTITION in WINMO is still mmcblk0p1. is TRUE



Read carefully. mmcblk1 means only whole disk. You have to add p(number)
mmcblk0 means whole sdcard and mmcblk0p1 means its first partition.

Edited by voyteckst, 17 September 2011 - 07:34 PM.

  • 0

#136
bartcom

bartcom

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:omnia2
it's amazing , gps fix is faster , android is very faster too , many thanks for dev B)

  • 0

#137
rom_omnia2

rom_omnia2

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia

Read carefully. mmcblk1 means only whole disk. You have to add p(number)
mmcblk0 means whole sdcard and mmcblk0p1 means its first partition.


Since the partition is set right. I`m going to rebuild all my Storage partition table, cuse just can`t get out of Android logo, just load and load....

fsck also says that the partition got a problem, but can`t fix it.

Edited by rom_omnia2, 17 September 2011 - 07:39 PM.

  • 0

#138
alabama20

alabama20

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia
  • Interests:IT, PDA, WEB
  • Devices:Samsung GT-I8000 Omnia 2

Ok guys. I tested it one more time. WiFi works like charm. Tell me how You installed it.


So mine WIFI doesn't work and heres how i installed it:

1, Extracted the package
2, created an ext4 partition via gparted in ubuntu
3, copyied the tar.gz file to the ext4 partition
4, extracted the file and deleted it
5, put haret zimage and startup file to my storage
6, Started haret
7, everythin works fine except the wifi

What should i do reinstall?

  • 0

#139
whashnez

whashnez

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
Angry birds is not working well...Fonts and certain graphics appear white.

  • 0

#140
voyteckst

voyteckst

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 889 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cracow, Poland
  • Devices:Xperia Neo V/Nexus 7
For those with wifi problem. Please try to increase screen timout to 2 minutes. Additionally enable adb and send me logcat output from enabling wifi.

Please remember about wifi sleep bug.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users