Jump to content


Photo

[How To]Save your dead vivacity!!

* * * * * 2 votes

46 replies to this topic

#1
iharrybao

iharrybao

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE vivacity
  • Twitter:@iharrybao
firstly I want to say that I'm Chinese, and I have no idea if I could make you understand.

So let's begin!

1. you should download the stock ROM P736E, and extract it on your desk. Here's the B13 for you.
http://www.mediafire...b9d38933nmxwrp1

2.download the force flash tool (we call this, and I just translate it like that ) and extract it.
Attached File   兴强刷工具.rar   522.37KB   1254 downloads

3.open the tool named USDL....
Attached File  QQ截图20120520124732.jpg   4.01KB   394 downloads

4.press the ! to change it to "管理员" mode.and input the code like this
Attached File  QQ截图20120520124810.jpg   13.56KB   401 downloadsAttached File  QQ截图20120520124825.jpg   15.92KB   359 downloads
you can press the english verson if you are not chinese ;)

5.(on your phone)take out the battery. press the volume + and - at the same time.
you can press the volume keys with one of your thumb, and use another hand to conect your phone to your computer with USB. then the computer will find a hardware. check your device management, you'll find like this. just remember the COM you have!(mine is COM11)
Attached File  QQ截图20120520125230.jpg   18.74KB   264 downloads

6.back to the tool, press option-port config
Attached File  0000000000.png   12.39KB   179 downloads

7.choose the COM you have. better use line2.
Attached File  QQ截图20120520125456.jpg   32.77KB   132 downloads

8.press the SW directory button to choose the B13 ROM(the on you have extract on your desk)
Attached File  QQ截图20120520132701.jpg   22.28KB   183 downloads

9. press the button here
Attached File  QQ截图20120520130028.jpg   15.59KB   199 downloads

10.waiting!
after the download, your phone is alive~! :D


after that you can flash recovery and ROMs

Edited by iharrybao, 20 May 2012 - 05:37 AM.

  • 4
Sorry, I'm Chinese....

#2
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,309 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shropshire, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
This is awesome and I don't even have a Vivacity. Nice work!

  • 0
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#3
iharrybao

iharrybao

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE vivacity
  • Twitter:@iharrybao

This is awesome and I don't even have a Vivacity. Nice work!



and this should also work with SOF2 or other ZTE devices.(with right ROM)

  • 0
Sorry, I'm Chinese....

#4
Metooism

Metooism

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
哇哦!!!

  • 0

#5
Mladenko89

Mladenko89

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
why stop on 25%? :(

  • 0

#6
Russ_uk

Russ_uk

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK & US
  • Devices:Huawei G300 & ZTE Crescent

2.download the force flash tool (we call this, and I just translate it like that ) and extract it.
� 兴强刷工具.rar


Nice work iharrybao!

But the 'force flash tool' didn't download correctly for me (due to the Chinese characters), so I've changed it to English and re attached it here:

Attached File  USDL_P726CV1.00.00.rar   522.36KB   505 downloads

Hope that helps.

Edited by Russ_uk, 09 August 2012 - 03:27 AM.

  • 1
"Water which is too pure has no fish" - Ts'ai Ken T'an

#7
Gligorije

Gligorije

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:ZTE Skate
hej ihar can u help me plz :) i have zte skate he was dead and i saw this tutorial done all steps but i did wrong and i used that blade2 stock rom instead of zte skate i finished all job but now phone gone crazy flash light on back blinking all time all buttons same... i cant get back to volume up and down and usb cable to see phone on Port ... how to i wipe again all and start from begining... nothing on phone not work just blinking like crazy.... help please ! :(

Sry for bad english :)

  • 0

#8
mhaylett

mhaylett

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:zte crescent
you saved my phone ! thank you, i thought i had killed it after only owning it for half a day :-) thanks again

  • 0

#9
smicet

smicet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:zte skate
is this will work on zte skate because I kill my boot?

Edited by smicet, 07 September 2012 - 05:22 PM.

  • 0

#10
AmbushReality

AmbushReality

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds- UK
  • Interests:Enter Shikari, Other Screamo bands?
  • Devices:Orange San Francisco 2

is thil will work on zte skate because I kill my boot?

No

  • 0
If you stand for nothing, You will fall for Anything- Rou Reynolds, Enter Shikari
Current Devices- OSFII Running Dazzozo's port of CM9

#11
mobilexpert

mobilexpert

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
thanx a lot,

i used this to reset pattern lock ...

now trying to restore it to original rom ...

b.r.
Alex

  • 0

#12
usmankhurshid

usmankhurshid

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
really nice work thanks for alive \

good work tested by me

  • 0

#13
Buterrip

Buterrip

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:T-Mobile Vivacity
Thank you Bro!

  • 0

#14
t4z3r

t4z3r

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Devices:huawei g300, T-mobile Vivacity
just tried this, no luck still stuck in dfu mode :(

  • 0

#15
ruyzalim

ruyzalim

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:portugal
  • Devices:zte optimus barcelona

firstly I want to say that I'm Chinese, and I have no idea if I could make you understand.

So let's begin!

1. you should download the stock ROM P736E, and extract it on your desk. Here's the B13 for you.
http://www.mediafire...b9d38933nmxwrp1

2.download the force flash tool (we call this, and I just translate it like that ) and extract it.
Attached File   兴强刷工具.rar   522.37KB   1254 downloads

3.open the tool named USDL....
Attached File  QQ截图20120520124732.jpg   4.01KB   394 downloads

4.press the ! to change it to "管理员" mode.and input the code like this
Attached File  QQ截图20120520124810.jpg   13.56KB   401 downloadsAttached File  QQ截图20120520124825.jpg   15.92KB   359 downloads
you can press the english verson if you are not chinese ;)

5.(on your phone)take out the battery. press the volume + and - at the same time.
you can press the volume keys with one of your thumb, and use another hand to conect your phone to your computer with USB. then the computer will find a hardware. check your device management, you'll find like this. just remember the COM you have!(mine is COM11)
Attached File  QQ截图20120520125230.jpg   18.74KB   264 downloads

6.back to the tool, press option-port config
Attached File  0000000000.png   12.39KB   179 downloads

7.choose the COM you have. better use line2.
Attached File  QQ截图20120520125456.jpg   32.77KB   132 downloads

8.press the SW directory button to choose the B13 ROM(the on you have extract on your desk)
Attached File  QQ截图20120520132701.jpg   22.28KB   183 downloads

9. press the button here
Attached File  QQ截图20120520130028.jpg   15.59KB   199 downloads

10.waiting!
after the download, your phone is alive~! :D


after that you can flash recovery and ROMs

you saved my day i broked my phone and now its alive again many thanks ;)

  • 0

#16
ryan2801

ryan2801

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
I keep gettign the error message "Partition.mbn is not exist"
Still have a bricked Crescent. Any advice?

  • 0

#17
ruyzalim

ruyzalim

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:portugal
  • Devices:zte optimus barcelona

I keep gettign the error message "Partition.mbn is not exist"
Still have a bricked Crescent. Any advice?

did you extracted the rom to the desktop? and in the step 8 you choosed the folder of the extracted rom? if not , do so!

Edited by ruyzalim, 20 December 2012 - 12:09 AM.

  • 0

#18
s4sajii

s4sajii

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
Hello everyone:
I have tmoble vivacity. Restart on t-mobile logo.
Cant go into ftm or recovery mode with any combination key.

When i take battery out and press both vol up and vol down and insert usb cable. it vibrate and shows android logo and restart.
Anyone has any idea to put the the phone in to dfu mode to proceed with the above mention process.?

Thanks

  • 0

#19
s4sajii

s4sajii

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male

Hello everyone:
I have tmoble vivacity. Restart on t-mobile logo.
Cant go into ftm or recovery mode with any combination key.

When i take battery out and press both vol up and vol down and insert usb cable. it vibrate and shows android logo and restart.
Anyone has any idea to put the the phone in to dfu mode to proceed with the above mention process.?

Thanks


Hi,
I have open it. and observe that volume strip was broken. just join the missing link with the this wire and voila... phone was in FTM/DFU mode without problem. And is up and running in next 2 min. :) after flashing.

Best regards

Edited by s4sajii, 27 January 2013 - 05:31 AM.

  • 0

#20
jamoiholland

jamoiholland

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Moto G, RAZR i, Xperia Ray
  • Twitter:@jamoiholland
Awesome!! Presumed my Vivacity was dead after too much "mucking around" with ROMs and recoveries, but now it's back in the game :-D

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users