Jump to content


Photo

Random Factory Reset-Vodafone Apps Disappeared?

- - - - -

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_
Hello,

I was installing a skin for a flip clock weather widget and during the installation everything froze, so I had to removed the battery. After putting everything back together and restarting, the phone factory reset on startup and I noticed that all of the Vodafone apps were gone. I then unmounted the 16gb class 6 sd card, I had installed, and factory reset my self but still the apps were missing.

I don't know if the icons have just been removed or the apps have actually been deleted, leaving me with more storage space, however everything seems to be working just fine although I would like to know if I should be worried? Could this be a hardware issue? The only problem I had was when I reinstalled the SD card, after formatting it on my laptop, I noticed that there were only about 3 folders created, but I'm pretty sure there were more the very first time I inserted the SD card. Also when I tried to take a picture the default camera app said that the SD card was not mounted or not present when it was mounted and it was present as I had already installed a few apps to the SD card and they were working fine. This issue was solved by viewing the picture in the app itself and then I notied the DCIM folder was created on the SD card.

I have not rooted my phone or tampered with anything like that and I'm not missing the Voda apps but I would like to know if there is anyway to get my phone back to where it was before it crashed and if this could be something more serious that will only get worse.

Thanks for any input :-) .

There is another thread that has more info on this issue here: http://www.modaco.co...factory-resets/

Edited by Rico_89, 23 June 2012 - 08:02 AM.

  • 0

#2
pelago

pelago

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 126 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300, Nokia N900
Someone else had a similar thing happen to them. See Good NEWS .. i think? thread.

  • 0

#3
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Return to vodafone, its a motherboard issue.

  • 0

#4
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_
Really? Damn I was hoping it wouldn't get any worse as my phone is working fine right now. But I would hate to just leave things knowing that the phone could just die at anytime. Oh well I guess I'll look into sending it in.

Anyone know how long this will take? I'm not a Vodafone customer, I'm on giffgaff, so I hope it won't cost me anything, I mean my G300 isn't even two months old.

Thanks for the info.

  • 0

#5
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
It will only get worse. One Guy had 3 wipes in a day. It wont cost you and it doesn't matter that your on giffgaff as the phone is under warranty.

  • 0

#6
Pia23

Pia23

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Female
  • Location:England
  • Devices:ZTE Skate
Sorry, just posted this in another thread as i didn't see this more recent one.

Just wanted to post that this exact thing just happened to me. I'm so annoyed :angry: Received my phone 2 days ago from Vodafone online.

  • 0

#7
Maximus9

Maximus9

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle
  • Devices:Moto G Dual Sim XT1033 16GB

It will only get worse. One Guy had 3 wipes in a day. It wont cost you and it doesn't matter that your on giffgaff as the phone is under warranty.

Someone posted Vodafone said warranty is void because he did not unlocked the phone through Voda. Don't know if it applies here, but it might.

  • 0

#8
Gnaver

Gnaver

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
  • Twitter:@Gnaveron
I send it to service (they only reinstall software) and after ten days its back :D...so tomorrow i go to VF store and want new piece or money back. So total count of restarts = 5 on 3 different softwares. So this should refute the doubts of people that dont believe its HW issue

Edited by Gnaver, 24 June 2012 - 04:54 PM.

  • 0

#9
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_
That's what I'm afraid of if I send my phone back. I have a feeling that they will just reinstall the operating system and send it right back to me. I think I'm going to wait and see if the problem reoccurs, so far it has an only happened once and now my phone is working fine. If it happens again then I'll act but untill then I'm going to hold off contacting Vodafone.

  • 0

#10
Gnaver

Gnaver

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
  • Twitter:@Gnaveron
I was talking to people that have this problem too in my country (CZ) and one of them found an article where Huawei said that the first batch of G300 in the markets have problem with internal memory, that can cause this type of problem...but as huawei is chinesse and not very communicative, i cant find anything related to this statement.

And for the warranty: After the last reset i went to VF store and speak with the about this. They wanted to repair it again. After telling them about the problem and that SW reinstall didnt and wont work we agreed to send it to service to check it as a faulty piece and ill have new piece or money back. If money i go for Sony Xperia U (i know little memory, but i only listen music - about 1gb nothing more :D)

  • 0

#11
Pia23

Pia23

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Female
  • Location:England
  • Devices:ZTE Skate
Oh no. My phone has frozen again, i daren't take the battery out cos i think it's going to do it again when i switch it on.


Edit: Omg! False alarm, so relieved. I don't think i'm happy about the fact i have to worry about it though, so i think i'll send it back still.

Edited by Pia23, 26 June 2012 - 05:32 PM.

  • 0

#12
Gnaver

Gnaver

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
  • Twitter:@Gnaveron
After SW reinstall it surrender one freeze but the second did the deal :D

  • 0

#13
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Do you have the huawei lock screen pia?

  • 0

#14
Pia23

Pia23

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Female
  • Location:England
  • Devices:ZTE Skate

Do you have the huawei lock screen pia?

Yeah - i quite like it. Is it known to cause problems?

What does SW mean?

  • 0

#15
Mtman1

Mtman1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 686 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid MT

What does SW mean?

Software

  • 0

#16
Pia23

Pia23

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Female
  • Location:England
  • Devices:ZTE Skate
Lol, of all the things i tried to guess - that wasn't one. sometimes it's too obvious to even realise

  • 0

#17
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Yes it can cause the phone to lock up. Its called potter unlock. Very difficult to get past the lock screen if it freezes. Battery pull won't fix it either. Best to do a back up and either freeze or uninstall the app.

  • 0

#18
MrPuddington

MrPuddington

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 278 posts
  • Devices:Android
I just had this - it froze on the camera screen. I took the battery out, and after putting it back in it went into some kind of restore routine with text mode output. Now all the vodafone apps are gone (good!), and so is my data (wth!). But I am worried because people said it will happen again - that seems like a serious flaw to me. Can I return it back to a vodafone store, even though I ordered online?

  • 0

#19
Maximus9

Maximus9

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle
  • Devices:Moto G Dual Sim XT1033 16GB
Some report they were able to return to store even if ordered online, but in my case, they did NOT accept that. They told me if I ordered online, I have to call them (be ready to waste one hour of your life) and arrange for a return. Then wait for a return anvelope (take a looong time) then go to the post office and send it to them after taking the receipt as your only shipping proof, and then wait. I am still waiting. And waiting...

  • 0

#20
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

Some report they were able to return to store even if ordered online, but in my case, they did NOT accept that. They told me if I ordered online, I have to call them (be ready to waste one hour of your life) and arrange for a return. Then wait for a return anvelope (take a looong time) then go to the post office and send it to them after taking the receipt as your only shipping proof, and then wait. I am still waiting. And waiting...


Please keep us informed as to how long all this takes to sort out.

Unfortunately my phone crashed again but this time, after reinstalling the battery, it booted up normally, no system recovery so I was good to go in just a few seconds after it crashed. I'm still not sure if I'll send it to service or not, I'll have to take into consideration how many times my phone crashes (so far twice in 2 months) and how long it will take for Vodafone to get my phone back to me.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users