Jump to content


Photo

[JB] [4.1.2] CyanogenMod 10.0 [ROM]


  • Please log in to reply
2264 replies to this topic

#1321
ptoner

ptoner

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
Does anyone know of a means to stop the g300 device slowing down.
I find that adding apps slows down the touch interaction processes and opening of apps etc.

Have been using Apps2SD to move all the apps that I can to the memory card, also clearing the cache frequently.
Last night, due to many apps not opening for the first time, I repaired all permissions using ROM Manager.
I have had CM 10 R2 running for two weeks and this is the first time apps would not open.

After repairing permissions, is this ok to do???? SwiftKeyBeta now has to be turned on every time I want to use it as a keyboard. The default setting is SKB but it does not glide between the keys until I enable Android keyboard then back to SKB.

Overall, it does not bother me much but I would like to thank Daz for working so hard on this and giving us all JB.

Has anyone any tips on how to stop the OS slowing down other than what I have tried already. I also am running the Processor at 1190Mhz Max, Min 320Mhz, I/O = NOOP, zRam =10%, Purging of assets, Kernel merging both enabled. So I have 755.92mb in total and 210.43mb available. I find that if this drops below 210mb or close to 200mb then my OS slows down.

Any help would be much appreciated.

EDIT
Seems like Swift Key Flow Beta version that i was using expired today.
New beta update available. Sorted the Swiftkey Flow issue :)
http://www.swiftkey....tkey-flow-beta/

Edited by ptoner, 08 January 2013 - 11:28 AM.

  • 0

#1322
intensedarkness

intensedarkness

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, Y300, Desire, Nexus 4
Added a couple more issues:

http://www.modaco.co...20#entry2063603

  • 0

#1323
intensedarkness

intensedarkness

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, Y300, Desire, Nexus 4

Does anyone know of a means to stop the g300 device slowing down.
I find that adding apps slows down the touch interaction processes and opening of apps etc.

Have been using Apps2SD to move all the apps that I can to the memory card, also clearing the cache frequently.
Last night, due to many apps not opening for the first time, I repaired all permissions using ROM Manager.
I have had CM 10 R2 running for two weeks and this is the first time apps would not open.

After repairing permissions, is this ok to do???? SwiftKeyBeta now has to be turned on every time I want to use it as a keyboard. The default setting is SKB but it does not glide between the keys until I enable Android keyboard then back to SKB.

Overall, it does not bother me much but I would like to thank Daz for working so hard on this and giving us all JB.

Has anyone any tips on how to stop the OS slowing down other than what I have tried already. I also am running the Processor at 1190Mhz Max, Min 320Mhz, I/O = NOOP, zRam =10%, Purging of assets, Kernel merging both enabled. So I have 755.92mb in total and 210.43mb available. I find that if this drops below 210mb or close to 200mb then my OS slows down.

Any help would be much appreciated.


Did you do a full wipe/factory reset + format system and cust before installing this rom?
Have you considered doing this? (+ battery pulling before CWM boot and after formats)
App issues like the ones you have described should not be happening.
I would strongly recommend not restoring app data, just backup SMS,Contacts,MMS,Whatapp messages, and all your APKs with something like SMSBackupand Restore and AppBackup and restore (same author on Play Store), non-root functions.

  • 0

#1324
ptoner

ptoner

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
Thank you for responding intensedarkness.

Yes, I did do a full wipe/factory reset + format when installing the ROM, then installed the apps etc as new.

The app issues stopped after a reboot and repair of permissions.
The SwiftKeyFlow issue seems to stem from the beta running out and I have updated to the new version released today and I am back in business. :)

It only happened the once the apps not opening etc. Hasn't since thankfully.
Normally it runs very fast and well.

I do have issue with the OS slowing down tho if I edge towards 200Mb free using my settings above.
Is this right, am I doing something wrong in my settings?

Has anyone any tips on how to stop the OS slowing down other than what I have tried already. I also am running the Processor at 1190Mhz Max, Min 320Mhz, I/O = NOOP, zRam =10%, Purging of assets, Kernel merging both enabled. So I have 755.92mb in total and 210.43mb available. I find that if this drops below 210mb or close to 200mb then my OS slows down.


Edited by ptoner, 08 January 2013 - 11:50 AM.

  • 0

#1325
rehan814

rehan814

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:huawei ascend g 300

Not at all..
If you done everything right, is not dangerous. :D


Well I tried this thing but it didn't work for me.. instead my earpiece sound got shifted to speakers during the calls.. so :(

  • 0

#1326
michalos

michalos

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:Huawei G300
"This ROM only works on a device running baseband version 2030 that has been upgraded through the official Ice Cream Sandwich process."

I didn't upgraded to ICS. ICS was already in my phone when i bought t. Is it ok t install the rom? thanks

  • 0

#1327
snsnselaoyeye

snsnselaoyeye

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

"This ROM only works on a device running baseband version 2030 that has been upgraded through the official Ice Cream Sandwich process."

I didn't upgraded to ICS. ICS was already in my phone when i bought t. Is it ok t install the rom? thanks


yes you can

Edited by snsnselaoyeye, 08 January 2013 - 01:28 PM.

  • 0

#1328
Noak_One

Noak_One

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:huawei ascend g300

no you don't... you don't need cm cwm to flash this.. u need cm cwm if your going to use the inbuilt ota updater..

I have installed It many times on old Recovery's and it works.. just ota wont


so i just need to download the rom and google apps, put the two files on my sd-card, go to CWM, press wipe data/factory reset, press install zip from sdcard, install the rom and after the installation install google apps ?


sorry for bad englisch, greetings from germany ;)

  • 0

#1329
vice17

vice17

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:Ascend g300, Nexus 4

so i just need to download the rom and google apps, put the two files on my sd-card, go to CWM, press wipe data/factory reset, press install zip from sdcard, install the rom and after the installation install google apps ?


sorry for bad englisch, greetings from germany ;)

yes. but be sure you have dazzozo cwm version.

  • 0

#1330
flor90

flor90

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara, Romania
  • Devices:Huawei Ascend G300
Silly question: When you pull down the notification bar, why the screen doesn't get darker as I seen on my friend's SGS2 running CM10?

  • 0

#1331
intensedarkness

intensedarkness

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, Y300, Desire, Nexus 4

Silly question: When you pull down the notification bar, why the screen doesn't get darker as I seen on my friend's SGS2 running CM10?


Because its not supposed to. :)

Edited by intensedarkness, 08 January 2013 - 05:30 PM.

  • 0

#1332
Noak_One

Noak_One

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:huawei ascend g300

yes. but be sure you have dazzozo cwm version.


okay and where i get his version ? and how i install it when i have another version of CWM ?

  • 0

#1333
vice17

vice17

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:Ascend g300, Nexus 4

okay and where i get his version ? and how i install it when i have another version of CWM ?


here: http://www.modaco.co...t-updated-0912/
download standard or hybrid zip file (read topic description for more info). put the file on your sdcard and install via "install zip from sd card" on CWM.

  • 0

#1334
BillBong

BillBong

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 144 posts
Does this have the vibrate-on-answer setting that used be on the old CM7 ROMS? I can't seem to see it in any of the settings.

  • 0

#1335
ptoner

ptoner

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts

Silly question: When you pull down the notification bar, why the screen doesn't get darker as I seen on my friend's SGS2 running CM10?


Actually you are correct, you can change the brightness using the notification bar on the CM 10 Rom.
Go into Settings/System/Status Bar/ Brightness Control ( Adjust brightness by sliding across status bar).

I use it myself and it works a treat on Daz's Rom for G300.

Edited by ptoner, 08 January 2013 - 10:05 PM.

  • 0

#1336
kosac

kosac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
i /we have problem.. in our company we have 4x G300, 2x with rom 4.0.4 (2030) and 2x with 4.1.2 (2030) ... all devices have same problem.. reboot if they are connected to 3G data! ... it restart after 30s-1min.. and makes restart all time... :( when i check use 2G only everything is ok...

its avaible some fix for 3G radio? or radio as it self?

thx for help..

  • 0

#1337
krishang3

krishang3

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 581 posts
  • Gender:Male
  • Location:Auckland
  • Interests:lots
  • Devices:Huawei Ascend G300
Daz one question has the browser bug been fixed yet?... I don't mind the other bugs but the browser is killing me .. I'm not a fan of opera...

  • 0
Thanks, If I helped in anyway don't forget to rep me :)

#1338
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,191 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

i /we have problem.. in our company we have 4x G300, 2x with rom 4.0.4 (2030) and 2x with 4.1.2 (2030) ... all devices have same problem.. reboot if they are connected to 3G data! ... it restart after 30s-1min.. and makes restart all time... :( when i check use 2G only everything is ok...

its avaible some fix for 3G radio? or radio as it self?

thx for help..

There seem to be other anecdotal reports of this sort of behaviour although the exact details are not totally clear to me. E.g. some people seem to experience that if the phone goes to sleep with 3G rather than 2G enabled then it can crash. I have had a few crashes which may be due to transitions between Wifi/2G/3G but I don't know for sure. I'm using CM10 and I believe that my last stock update (and hence RIL - Radio Interface Layer) was B936 Vodafone Ireland. Some people have claimed that they see improvements if they flash the B926 RIL but again the exact process for doing this safely is not clear to me - I think you may have to do a downgrade to GB, then flash the full B926 update and then go to another ROM while retaining the B926 RIL.

I am probably confusing things more than helping here! :o

  • 0

#1339
bl4st4h

bl4st4h

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300
When I select camcorder in stock camera app, it Force Closes, so I can't record videos. It worked for a while after a clean install, but it FCs now. I don't know how to make a proper logcat, but here's a part of a full log. Here's a link for full log: https://www.dropbox....09-13-55-18.txt
01-09 13:52:38.776 I/ActivityManager(368): START {act=android.intent.action.MAIN cat=[android.intent.category.HOME] flg=0x10200000 cmp=com.teslacoilsw.launcher/com.android.launcher2.Launcher u=0} from pid 368
01-09 13:52:39.856 I/ActivityManager(368): START {act=android.intent.action.MAIN cat=[android.intent.category.LAUNCHER] flg=0x10200000 cmp=com.android.gallery3d/com.android.camera.CameraLauncher bnds=[0,547][120,698] u=0} from pid 569
01-09 13:52:44.216 I/ActivityManager(368): START {act=android.media.action.VIDEO_CAMERA flg=0x6000000 cmp=com.android.gallery3d/com.android.camera.VideoCamera u=0} from pid 2448
01-09 13:52:44.236 W/WindowManager(368): Failure taking screenshot for (246x410) to layer 21020
01-09 13:52:44.696 E/AndroidRuntime(2448): FATAL EXCEPTION: Camera Handler Thread
01-09 13:52:44.696 E/AndroidRuntime(2448): java.lang.RuntimeException: setParameters failed
01-09 13:52:44.696 E/AndroidRuntime(2448): at android.hardware.Camera.native_setParameters(Native Method)
01-09 13:52:44.696 E/AndroidRuntime(2448): at android.hardware.Camera.setParameters(Camera.java:1527)
01-09 13:52:44.696 E/AndroidRuntime(2448): at com.android.camera.CameraManager$CameraHandler.handleMessage(CameraManager.java:184)
01-09 13:52:44.696 E/AndroidRuntime(2448): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
01-09 13:52:44.696 E/AndroidRuntime(2448): at android.os.Looper.loop(Looper.java:137)
01-09 13:52:44.696 E/AndroidRuntime(2448): at android.os.HandlerThread.run(HandlerThread.java:60)
01-09 13:52:44.716 W/ActivityManager(368): Force finishing activity com.android.gallery3d/com.android.camera.VideoCamera
01-09 13:52:45.216 W/ActivityManager(368): Activity pause timeout for ActivityRecord{4131e468 com.android.gallery3d/com.android.camera.VideoCamera}
01-09 13:52:46.516 I/WindowState(368): WIN DEATH: Window{413217d0 SurfaceView paused=false}
01-09 13:52:46.526 I/ActivityManager(368): Process com.android.gallery3d (pid 2448) has died.
01-09 13:52:46.536 I/WindowState(368): WIN DEATH: Window{41b91f68 com.android.gallery3d/com.android.camera.CameraLauncher paused=false}
01-09 13:52:49.876 I/ActivityManager(368): Killing 2669:com.maxmpz.audioplayer/u0a70: remove task
01-09 13:52:49.896 W/ActivityManager(368): Scheduling restart of crashed service com.maxmpz.audioplayer/.player.HeadsetMicroService in 5000ms
01-09 13:52:54.936 I/ActivityManager(368): Start proc com.maxmpz.audioplayer for service com.maxmpz.audioplayer/.player.HeadsetMicroService: pid=2764 uid=10070 gids={1015, 3003, 3002, 1028}
01-09 13:52:55.316 W/ActivityManager(368): Activity destroy timeout for ActivityRecord{4131e468 com.android.gallery3d/com.android.camera.VideoCamera}
01-09 13:52:55.666 W/ActivityManager(368): Activity destroy timeout for ActivityRecord{413fdb78 com.android.gallery3d/com.android.camera.CameraLauncher}

Edited by bl4st4h, 09 January 2013 - 01:07 PM.

  • 0

#1340
EddyC01

EddyC01

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
Well I have to say I'm loving this ROM, so fast and smooth, Thanks so much!

One question and the only bug or Issue I have with the ROM is the loud in call volume, I know it's a listed bug but wondering if anyone has has any luck finding a workaround?

Thanks!

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users