Jump to content


Photo

[JB] [4.2.2] CyanogenMod 10.1 [ROM]


  • Please log in to reply
3411 replies to this topic

#2281
AussieExpat

AussieExpat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
  • Devices:Huaweii U8815

It may be productive to open two topics, one for reporting signal problem and the other for reboots.
With reports on:
Present rom, baseband
Dload base
Network provider
Sim card type
Officialy unlocked bootloader


Pardon my ignorance, although I admire logical and practical thinking, and try to practice the same, but what do some of these terms mean, so that as many as us can contribute these details as possible:
  • What's a Dload base?
  • Apart from SIM,and Micro-SIM cards, what types of SIM cards are there? (although I realise that some older cards have four pins, and newer ones have three pins)
  • ? RIL -- I'm also not sure if the RIL has been incorporated into a separate zip, or if it's a standard part of the different ROMs
I don't use my phone for calls that much, but random reboots seem the bigger problem for me (R4, baseband 2030, New Zealand carrier Telecom 3G, bootloader NOT officially unlocked before upgrading from GB -- what signal strength is normal on this phone -- mine 101 dBm

Edited by AussieExpat, 03 May 2013 - 01:34 PM.

  • 0

#2282
dakok

dakok

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,873 posts
  • Gender:Male
  • Location:Split, Croatia
  • Devices:Coolpad F1 8297w
Dload base - Latest official ICS B9xx version you obtained thru dload method or OTA from your network provider
Sim type - some types have an extra area for data storing

  • 0

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

logo-telekineza.png 

       Coolpad F1 software and stuff 
___________________________________________________________________________________________________________________________________________


#2283
j4r0l

j4r0l

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:huawei ascend g300

Pardon my ignorance, although I admire logical and practical thinking, and try to practice the same, but what do some of these terms mean, so that as many as us can contribute these details as possible:

  • What's a Dload base?
  • Apart from SIM,and Micro-SIM cards, what types of SIM cards are there? (although I realise that some older cards have four pins, and newer ones have three pins)
  • I'm also not sure if the RIL has been incorporated into a separate zip, or if it's a standard part of the different ROMs
I don't use my phone for calls that much, but random but signal indication always low; on R4, for me, seem the bigger problem (R4, baseband 2030, New Zealand carrier Telecom 3G, bootloader NOT officially unlocked before upgrading from GB)


excuse me, but what about trying to search or google all of these questions??or reading whole thread, or better all cm threads??that its 6000+ posts??oups...when you try to read it, you find that at least half of them is useless, usually twenty times answered questions..

"dload base" is the last official update you have done (b926,b937 etc...)
sb, i think tillaz, has extracted rils from several official updates and made flashable zips with them, there was a thread with them...
and about sim cards, i have no idea, i remember one user reporting, that changing his cca 2years old simcard for new solved some problems, but its long time ago, so i dont remember if it was random reboots or signal lost...

  • 0

#2284
AussieExpat

AussieExpat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
  • Devices:Huaweii U8815

excuse me, but what about trying to search or google all of these questions??or reading whole thread, or better all cm threads??that its 6000+ posts??oups...when you try to read it, you find that at least half of them is useless, usually twenty times answered questions..

"dload base" is the last official update you have done (b926,b937 etc...)
sb, i think tillaz, has extracted rils from several official updates and made flashable zips with them, there was a thread with them...
and about sim cards, i have no idea, i remember one user reporting, that changing his cca 2years old simcard for new solved some problems, but its long time ago, so i dont remember if it was random reboots or signal lost...


yes, as you say, trying to search MoDaCo for these terms is a waste of time -- Google is much better

pardon my last post -- sent in error -- as you can tell from the poor grammatical construction -- now to contribute to the data pool:

BOTH call quality is poor, and random reboots are a problem -- the first reflected in the signal strength, now that I've checked it:

Present rom, baseband R4, 2030
Dload base b952
Network provider Telecom New Zealand 3G HSDPA
Sim card type "new" SIM card -- 2 months old (can't read the fine print)
Officialy unlocked bootloader Bootloader NOT officially unlocked
Signal Strength -98 -- -105 dBm (and that's using Network Signal Refresher!!)
RIL "nothing special" -- no modification flashed

Edited by AussieExpat, 03 May 2013 - 03:03 PM.

  • 0

#2285
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,319 posts
  • Gender:Male
  • Location:York, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
I don't particularly care for the reboots and signal loss and blah blah blah. I'm not having them. No one can provide me any useful information about them. I'm sure there's someone who is competent enough to debug it themselves. I'll gladly accept a fix.

As far as I'm aware I'm yet to release anything I've declared as "stable" myself. ;)

  • 1
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#2286
tcpaulh

tcpaulh

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,004 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Coolpad F1, Moto G, G300
  • Twitter:@tcpaulh
@Daz - You owe us nothing

For those with reboots which log buffer would you recommend recording first? Same question for signal loss/poor call quality.

Has anything changed regarding /proc/last.kmsg? I forget if it's being recorded?

I guess you're frustrated at disparate reports with little to tie symptoms together. It's a shame (from a selfish point of view) that you don't use the G300 as a phone as otherwise I'd suggest sending you a bunch of sims to play with and maybe a couple of guinea pig 'problem' G300s. I cant volunteer at the moment to properly troubleshoot and provide logs. You may have noticed I've been quiet for a while. RL stuff and all that.

Perhaps we could get a couple of volunteers to provide logs? Any takers?

  • 0

How To Provide Error Logs

 

There's a problem on KitKat with text wrap / reflow not working. Issue raised here. Please Star and Reply if you think it's a stupid regression


#2287
AussieExpat

AussieExpat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
  • Devices:Huaweii U8815

@Daz - You owe us nothing

For those with reboots which log buffer would you recommend recording first? Same question for signal loss/poor call quality.

Has anything changed regarding /proc/last.kmsg? I forget if it's being recorded?

I guess you're frustrated at disparate reports with little to tie symptoms together. It's a shame (from a selfish point of view) that you don't use the G300 as a phone as otherwise I'd suggest sending you a bunch of sims to play with and maybe a couple of guinea pig 'problem' G300s. I cant volunteer at the moment to properly troubleshoot and provide logs. You may have noticed I've been quiet for a while. RL stuff and all that.

Perhaps we could get a couple of volunteers to provide logs? Any takers?


That's right, Dazz, you owe us nothing, we're grateful for R3, even if R4 doesn't "cut the mustard", as some would say.
No one can say they didn't know it was an unofficial, and an Experimental, ROM they were trying, just to see.
We can always go back to 4.0.3 if we insist on using our phones as phones.

  • 0

#2288
daicheng

daicheng

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
my camera and gallery apps get "No Storage/No external storage available" error and crashed.

I understand I don't have ext sd card installed and the phone itself has 2GB internal SD card.

Does it mean I have to buy a sd card for my phone or any other workaround to use internal SD card?

except that, a great rom. Thank you.

Edited by daicheng, 03 May 2013 - 03:21 PM.

  • 0

#2289
flor90

flor90

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara, Romania
  • Devices:Huawei Ascend G300

@Daz - You owe us nothing

For those with reboots which log buffer would you recommend recording first? Same question for signal loss/poor call quality.

Has anything changed regarding /proc/last.kmsg? I forget if it's being recorded?

I guess you're frustrated at disparate reports with little to tie symptoms together. It's a shame (from a selfish point of view) that you don't use the G300 as a phone as otherwise I'd suggest sending you a bunch of sims to play with and maybe a couple of guinea pig 'problem' G300s. I cant volunteer at the moment to properly troubleshoot and provide logs. You may have noticed I've been quiet for a while. RL stuff and all that.

Perhaps we could get a couple of volunteers to provide logs? Any takers?

I would really love to help. Just tell me what to do. I just did a clean install of cm10.1 and i would really love to make this ROM my daily. Just downloaded adb.exe from your signature and I'm waiting for instructions.

  • 0

#2290
tcpaulh

tcpaulh

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,004 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Coolpad F1, Moto G, G300
  • Twitter:@tcpaulh

I would really love to help. Just tell me what to do. I just did a clean install of cm10.1 and i would really love to make this ROM my daily. Just downloaded adb.exe from your signature and I'm waiting for instructions.

I'd try and get a log using the link in my sig. Start logging, recreate problem, stop logging. Try with default logging and then radio as well.

  • 0

How To Provide Error Logs

 

There's a problem on KitKat with text wrap / reflow not working. Issue raised here. Please Star and Reply if you think it's a stupid regression


#2291
Dovahpig

Dovahpig

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts
  • Devices:Telenor Touch Plus

I don't particularly care for the reboots and signal loss and blah blah blah. I'm not having them. No one can provide me any useful information about them. I'm sure there's someone who is competent enough to debug it themselves. I'll gladly accept a fix.

As far as I'm aware I'm yet to release anything I've declared as "stable" myself. ;)

I never had any reboot or signal loss on my g300 using your rom.

But you must know yourself about poor voice call on your rom. Its too loud and distorted. I dont know what is the problem with g300 cause ima using your rom on Zte Crescent and there voice is fine

  • 0

#2292
flor90

flor90

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara, Romania
  • Devices:Huawei Ascend G300
Since this is a random issue, i guess i should leave the phone connected to the computer longer, like the whole night, right? And another question, i just tried the commands in windows commander, and it keeps saying waiting for device. I have checked USB Debugging in developer options. What am i doing wrong?

  • 0

#2293
m_kosmos

m_kosmos

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belarus
  • Devices:g300 - u8815 (4.4.3 KitKat)
Now R4. On R3 and earlier - reboots was not ... Now, if the phone is awake out of sleep, it may restart.
Connection is stable
You may have done something that at some Limit load it goes to reboot?

  • 0
Administrator of the First Belorussian site about space: www.kosmos.of.by

#2294
emenems

emenems

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Hi!
I've installed R4 on my G300. This ROM is great, but I've got a problem. I'm in range for about half an hour and there is no signal. Sometimes I can't call being in range. I have to restart my phone. First I've trouble with this on R3 and installed R2 and next R4 but nothing change :(. What should I do? Sorry for English.

Edited by emenems, 03 May 2013 - 07:10 PM.

  • 0

#2295
Zawel

Zawel

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France (FR)
  • Devices:Huawei Ascend g300
Sorry but, is it possible to run games like Subway Surf or Temple Run 2 ?
On the R3 it wasn't possible, so I came back on CM 10 R7.

  • 0
Hold your head, hold it up high !

#2296
gusilin

gusilin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Huawei G300

Now R4. On R3 and earlier - reboots was not ... Now, if the phone is awake out of sleep, it may restart.
Connection is stable
You may have done something that at some Limit load it goes to reboot?


Exactly the same here. OTA updated from R3 to R4 and phone reboots when pressing power to take it out of sleep. I'd say it reboots every 1 out of 10 times

Edited by gusilin, 04 May 2013 - 01:12 AM.

  • 0

#2297
predragiPredrag

predragiPredrag

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
  • Devices:Huawei G300
Guys, can someone with more knowledge tell me can we use rom from Y300 to solve several problems... I know it is .APP file, but maybe someone
has Y300 or friend with that phone :)

http://www.huaweidev...softid=NDcxNDI=

  • 0

#2298
supdup

supdup

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Exactly the same here. OTA updated from R3 to R4 and phone reboots when pressing power to take it out of sleep. I'd say it reboots every 1 out of 10 times


same here. sometimes it reboots 3 times in a row, sometimes it's good for about half a day.

  • 0

#2299
AussieExpat

AussieExpat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
  • Devices:Huaweii U8815

same here. sometimes it reboots 3 times in a row, sometimes it's good for about half a day.


as common as this problem seems with OTA updates, I don't believe it''s due to OTA, but I downloaded the zip file and flashed it "manually", not OTA, and yet I too have this problem

  • 0

#2300
Tommy.35

Tommy.35

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
I have this problems too, and i was done full wipe.. :)

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users