Jump to content


Photo

Bricked ZTE Blade 3, please help!

- - - - -

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
BrBean

BrBean

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Hey guys, I have flashed my zte with some MIUI rom and now it's bricked. It won't boot into recovery and fastboot. Screen is not turning on, windows is not recognizing it, and battery light stay turned off when I plug in charger. Anyone have idea what should I do...? :)

  • 0

#2
zecinikolaz

zecinikolaz

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Devices:zte racer
hm, do you try to flash clockworkmod recovery img. trough adb,

  • 0

#3
zecinikolaz

zecinikolaz

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Devices:zte racer
actualy cmd

  • 0

#4
BrBean

BrBean

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
I can't flash anything because pc won't recognize the phone :(

  • 0

#5
komunistvb

komunistvb

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
There is big deferent in zip files here is pics
This miui_v4.0.4_atlas40_3.2.8.zip is not for Blade 3 i think
Is there NVFlash tool for ZTE Blade 3 or if someone can make it for us in thet case there is no way to brick our devices.

Attached Files


  • 0

#6
BrBean

BrBean

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
That's right. it is not for blade 3 it's for N880E (same chipset i think but cdma), i saw in build.prop from zip that I have flashed.

  • 0

#7
komunistvb

komunistvb

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Remove SD Card from phone
then via card reader copy :
1.ZTE-BladeIII-Stock-Recovery-ICS_P772N10V1.0.0B10.zip
2.update.zip Serbia Blade III SD card upgrading instruction & software package(Telenor)--193450B0272P772N10_SRBV1.0.0B02
put back sdcard in phone hold power plus volume up then if it turns on install first 1. then turn off and again power up and hold volime up and install 2.

  • 0

#8
BrBean

BrBean

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
I know for the method you mentioned above, but it is only in case that it can get into recovery, and that's the main problem. I was trying to hold Volume Up+Power button, and Volume Down+Power, and nothing happens...

  • 0

#9
komunistvb

komunistvb

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Try to ask here for solution if it can be done post to us
http://www.modaco.co...ng-a-zte-blade/

  • 0

#10
honigfisch

honigfisch

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • Devices:ZTE Skate
  • Twitter:@-
I dont know if this is working on blade 3 but you can try tpt flash or a t-flash of a rom. for example i have often made a t-flash of the rom skatie 1.1 on zte skate. I hope this helps you
Sry for bad english

  • 0

#11
BrBean

BrBean

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
@honigfisch: Does this method needs fastboot or recovery? My phone doesn't react on any key (keys), it's totally dead :(

Edited by BrBean, 16 March 2013 - 09:02 PM.

  • 0

#12
x6itru

x6itru

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:Game programming, C++ & OpenGL
  • Devices:ZTE Blade 3, ASUS Nexus 7
congratulations, you have bricked your bootloader successfully, you should be able to repair it with JTAG.

  • 0

#13
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,664 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio
Does Windows recognize it in DFU mode if you plug in USB with both volume keys (up and down) pressed?

  • 0

#14
honigfisch

honigfisch

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • Devices:ZTE Skate
  • Twitter:@-
OoNo my friend
With t-flash or tpt flash your system will be deleted and your phone should reboot automatically in cwm so that you can flash a new rom. But be careful with tpt it can totally brick your phone.

Search for tpt in google for your phone and download the tpt. Then unpack it on your pc. Now you should have a image - folder. I would recommend you to check md5 sums. Then make sure there isnt a image folder on your phone and if there is delete it. Then copy the image folder on your sd card.
Now press volume+(louder); menu button(the middle) --> hold this 2 buttons and now press and hold power button too until your phone starts to make a t- flash or tpt flash.
ATTENTION: THIS IS A GUIDE FOR ZTE SKATE/ I DONT KNOW IF THIS WORKS ON YOUR PHONE BUT PROBABLY IT SHOULD WORK

If t-flash starts it should look like this on zte skate:
3:28


Best regards

Edited by honigfisch, 17 March 2013 - 11:52 AM.

  • 0

#15
BrBean

BrBean

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
@ x6itru: Thanks. Everything that can bring me even some hope about reviving my precious phone is more than helpful...
@ KonstaT: I've just tried to put it in DFU, but it's not working. No signs of life at all :(
@ I only have three physical buttons, volume + and - and power button. Anyway, i can't use any kind of "hidden" mode, it's totally bricked

  • 0

#16
dRJoker4o0

dRJoker4o0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:ZTE Blade III
Help me.. The display don't saint but the red light has saint.. When i pusha any key + or - plus power button dont happnd anything...
I need so much help.. please...
Sorry for bad english!

Edited by dRJoker4o0, 12 June 2013 - 06:32 PM.

  • 0

#17
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,664 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Help me.. The display don't saint but the red light has saint.. When i pusha any key + or - plus power button dont happnd anything...
I need so much help.. please...
Sorry for bad english!

No, no one can help you unless you can explain what you did to your device (this time :P).

  • 0

#18
topias231

topias231

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
BrBean:

i had the same issue... it means you have succesfully fried your board. congraz. mine was accepted in varranty service cause they couldn't read the nand and did not see my clockWorkMod :D

Edited by topias231, 14 June 2013 - 10:23 AM.

  • 0

#19
dRJoker4o0

dRJoker4o0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:ZTE Blade III
When i open the clockworkmod3.exe from zteblade3.com for flashing a cwm, my phone has restarts. I waited 5-7 min but it doesn't boot. Stuck at black screen and red saint light.

  • 0

#20
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,664 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

When i open the clockworkmod3.exe from zteblade3.com for flashing a cwm, my phone has restarts. I waited 5-7 min but it doesn't boot. Stuck at black screen and red saint light.

No, that doesn't explain it. You did something else. You should still be able to boot into the ROM you had no matter how terribly flashing recovery fails (if it even could).

Or maybe it is supposed to do that, who knows. It's all packed into a single executable and there's no way of knowing what it does to your phone or your computer for that matter. There's perfectly fine instructions how to flash CWM in this forum. If you have problem with zteblade3.com instructions, why don't you go to zteblade3.com and ask support there?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users