Jump to content


Photo

[ROM][Crescent] SlimBean 3.1 - Android 4.2.2 (07/04/2013)

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
115 replies to this topic

#1
gbosh

gbosh

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 432 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:ZTE Atlas W (Vivacity)
SlimBean ROM - Android 4.2.2
Posted Image

Tired of oversized ROMs bloated with countless number of features and settings?
If yes then this one is for you. It was built from SlimRoms sources and
contains carefully selected set of the most important and useful features.
At the same time, The ROMs size is just over 150 mb in my build, so in order for it to fit you will have to flash one of the LatinIME keyboards
Visit official site for more info: http://slimroms.net

This ROM comes with HoloLauncher HD by default.

Screenshots
Posted Image Posted Image Posted Image
Posted Image Posted Image Posted Image
Posted Image Posted Image Posted Image

This is a rom suitable for advanced users only not whining about all the well known problems
or missing features.


Known issues
- no Camera flash
- no front Camera
- bluetooth temperamental
- no Voice input (because of armv6), works in apps that use legacy gingerbread voice input, like Hackers's keyboard
- no thumbnails for recorded videos

Prerequisites
- ROM fits on 150MB system partition including C3C0's stripped gapps package if you flash one of the LAtinIME keyboards below

Download
- ROM (p736e) Vivacity: https://docs.google....3BpeTN2dTA/edit
- ROM (p736v) Crescent: https://docs.google....GRwNllDelE/edit
- Gapps: http://tinyw.in/qpn6 (updated 29/03/2013)
- Gapps Multi-DPI: http://tinyw.in/nSGc (updated 29/03/2013 - use in case of using other than stock DPI. Play store won't complain about apps incompatibilities)
- LatinIME keyboard versions: Czech, German, Spanish, French, Croatian, Hungarian, Portugal, Russian, Dutch, Bulgarian
- OPTIONAL: Compatible INT2EXT+ script: http://tinyw.in/Zjvl (flash after flashing rom and gapps)

Installation instructions
- Download ROM, Gapps ZIPs and desired LatinIME package to your SD card
- Boot into clockworkmod
- Backup your current ROM (optional but highly recommended)
- Wipe Data / factory reset
- Wipe cache
- Advanced / Wipe dalvik cache
- Mounts & Storage / format system (just to be sure)
- install zip from SD card - choose ROM zip
- install zip from SD card - choose Gapps zip
- install zip from SD card - choose LatinIME package
- reboot
- let it settle for couple of minutes until media scanner finishes its media scanning job. Otherwise UI might be a bit laggy.

Upgrade instructions - without wiping data
- Download ROM, Gapps ZIPs to your SD card
- Boot into ClockworkMod
- Backup your current version (optional but recommended)
- Wipe cache
- Advanced / wipe dalvik cache
- Mounts&storage / format system
- install zip from SD card - choose ROM zip
- install zip from SD card - choose Gapps zip
- optionally flash desired LatinIME (keyboard)
- reboot
- if you experience stability problems or other undesired behaviour, go for fresh install!!!

Reporting Bugs
When reporting, please:
1) provide as much detailed info as you can: e.g. what performance settings you use, method of increasing internal memory, ...
2) provide steps to reproduce the issue (if reproduceable)
3) attach a logcat containing info related to the particular incident (use aLogcat from play store)
Since I am not an Oracle I will ignore all bug reports that lack this information :)
Additionally, I will not provide any support for 3rd party user-apps that don't come with the ROM.
Thank you for understanding.

Respect and credits go mainly to Tilal and KonstaT for doing all the dirty
work to bring JellyBean to ZTE devices, Dazzozo for doing his work on the blade2, the SlimRoms team, C3C0, he made this ROM for the skate and provided sources, the whole androidarmv6 project team, CyanogenMod and all the others involved. Special thanks to daemond for great patches solving the remaining issues (sound routing, HW VSYNC, video playback, ...)

Edited by gbosh, 07 April 2013 - 09:26 PM.

  • 1

#2
cerberus03

cerberus03

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 14 posts
  • Devices:ZTE blade/san francisco
  • Twitter:@none
Thanks for this. Installing now and will post back after i've played around with it a little.

EDIT: I've installed the ROM and it's working nicely. However when i try to install the INT2EXT+ script the phone stops at the slim been fading image and just keeps repeatedly flashes the logo.

P.S. Sorry for the double post. Mod please delete the other comment.

Edited by cerberus03, 07 April 2013 - 09:36 PM.

  • 0

#3
cerberus03

cerberus03

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 14 posts
  • Devices:ZTE blade/san francisco
  • Twitter:@none
I've installed the ROM and it's working nicely. can i overclock it with apps like no frills?

  • 0

#4
gbosh

gbosh

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 432 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:ZTE Atlas W (Vivacity)
You can use no frills to overclock but there also is a performance menu in the settings app where you can oc, without the need for qn additional app

  • 0

#5
omegavesko

omegavesko

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,275 posts
  • Gender:Male
  • Location:Subotica, Serbia
  • Devices:ZTE Skate
  • Twitter:@omegavesko
Nice work, gbosh. :)

  • 0
Posted Image
ZTE Skate // CM7.2 // 2.3.7
ZTE Crescent (P736E) // CM9 // 4.0.4
Alcatel OT-990 // MIUI // 2.3.7 Sold!

#6
trotil

trotil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:telenor touch plus
is fm radio fixed?
Thank you gbosh for your time and work!

Edited by trotil, 08 April 2013 - 01:46 PM.

  • 0

#7
PsYcHoKiLLa

PsYcHoKiLLa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Nexus 4, Tesco Hudl
  • Twitter:@djsubterrain
Loving this rom so far, it's got all the things I like, Centre clock, The battery level as a line along the top, Jelly Bean, Full control over the CPU and it's low in size to boot.

Great work, Thanks!

Edited by PsYcHoKiLLa, 08 April 2013 - 04:24 PM.

  • 0

#8
trotil

trotil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:telenor touch plus
I have problem when I call sommeone, dispay goes black an wont tourn on.

  • 0

#9
PsYcHoKiLLa

PsYcHoKiLLa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Nexus 4, Tesco Hudl
  • Twitter:@djsubterrain
Did you go into the ZTE settings and calibrate the screen?

  • 0

#10
trotil

trotil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:telenor touch plus
Yes, the screen is calibrated.after few calls problem is solved by it self :)i dont know how. and another problem is appeared, when i call sommeone, sommetimes I dont hear thone while waithing person to answer.
And again sory for my bad english, I hope you understand me.

  • 0

#11
DE MOLINER

DE MOLINER

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nnacy, France
  • Devices:BLADE S and DEFY GREEN LENS
  • Twitter:@@phdemoliner
Bravo...... nice works. :)

  • 0

#12
tititj

tititj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:Telenor Touch Plus ZTE Atlas
Gbosh thank you for all your work and please can you port this rom to our crescent ?

Edited by tititj, 09 April 2013 - 12:31 PM.

  • 0

#13
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus
I followed the both installation instructions and my phone won't boot, it stays on slim bean logo. Pls help :-)

  • 0

#14
gbosh

gbosh

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 432 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:ZTE Atlas W (Vivacity)
Don't follow both instructions, follow only the first one

  • 0

#15
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus

Don't follow both instructions, follow only the first one

I managed to install it (using 2nd instructions :P), but without int2ext script cause when i flash that it wont boot.
Is there any specific reason why dhis script isnt working here?

  • 0

#16
gbosh

gbosh

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 432 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:ZTE Atlas W (Vivacity)
Try using the Int2ext script in the OP it works for me

  • 0

#17
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus

Try using the Int2ext script in the OP it works for me

ok, ty :)

  • 0

#18
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus
one more question (sorry for bodering you) : can we flash apollo and trebuchet from yout earlier post about aokp 4.2.2?

  • 0

#19
gbosh

gbosh

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 432 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:ZTE Atlas W (Vivacity)
yes, but trebuchet.zip won't delete the default launcher

  • 0

#20
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus
Awesome rom, my dayli now. Ty for porting

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users