Jump to content


Photo

Xiaocai X9 - Updated. Root info. Benchmarks etc.

* * * * * 3 votes

  • Please log in to reply
274 replies to this topic

#101
Arnie-75

Arnie-75

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

As far as I know there are only two ROMs, that's the THL 100 linked in the first post and the stock ROM.


  • 0

#102
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,536 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200
Glad that is working ok for you. I only did a little work on the w100 port Ludoo did the major work on the initial port so i can't take the credit. I just tweaked it.

I won't update it really unless there is a major bug to fix. I think maybe GPS in maps might not be working too well!

  • 0

#103
Arnie-75

Arnie-75

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

I won't update it really unless there is a major bug to fix. I think maybe GPS in maps might not be working too well!

 

Why do you think so? Is there anything I can do to fix this? So far I think it works quite good.

EDIT: Just tested again and indeed it's searching it's position for some minutes now....


Edited by Arnie-75, 22 September 2013 - 07:47 PM.

  • 0

#104
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,536 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200
Using a file explorer with root capabilities (i use es file explorer) try deleting gps.conf from /system/etc/. I think this is the issue. Then try redownloading EPO data etc then try maps. See if it gets a fix?

  • 0

#105
Arnie-75

Arnie-75

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Deleted it. Is it OK that this file does not reappear even after downloading EPO data agin? It's gone, even after restarteing. I got a fix after restarting, but that's what I got some time before deleting gps.conf.


  • 0

#106
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,536 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200
It doesn't really need the gps.conf and it's working for me now i've deleted it too. Got a fix really quickly. The only reason i added it was to try and get an even quicker fix but it only seems to work for a bit then dies.

I'll remove the gps.conf from my rom and re-upload as soon as i can.

  • 0

#107
Arnie-75

Arnie-75

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

OK, thanks.


  • 0

#108
Arnie-75

Arnie-75

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Could you please write a message here when you have deleted the files and updated your image? I would like re-download it and save it as a backup then.


Edited by Arnie-75, 22 September 2013 - 09:05 PM.

  • 0

#109
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,536 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200
Here you go this is without the gps.conf. V1.1.

http://www.multiupload.nl/FAPSPIDHT0

  • 0

#110
Arnie-75

Arnie-75

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Thank you.


  • 0

#111
peter0010

peter0010

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:XiaoCai X9

My progress on an AOSP'ish rom .....

 

Any news about ur rom?  

 

cant wait to try it out  ^_^


  • 0

#112
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,536 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200

Any news about ur rom?

cant wait to try it out ^_^


I was wondering this too but I think he either got stuck with the dialer issue he had or he is just plain busy with the real world!

  • 0

#113
peter0010

peter0010

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:XiaoCai X9

Flashing stock CaiOS rom.

Link to latest official update 1.05 rar. http://pan.baidu.com...-pf-to=pcqq.c2c

Link to the version supplied when buying the phone. http://pan.baidu.com...5&uk=3811752623
...

 

Hi

both of them are english / chinese only, right ?


Edited by peter0010, 24 September 2013 - 12:45 PM.

  • 0

#114
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,536 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200

Hi
both of them are english / chinese only, right ?


I couldn't be sure what languages are included as i only ever use English i can check for you though?

Lot's of languages included in the shipped 1.03 rom.

The 1.05 is English and Chinese only.

Attached Files


Edited by Frankish, 26 September 2013 - 05:28 AM.

  • 0

#115
peter0010

peter0010

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:XiaoCai X9

yea thanks but i meant your linked version of 1.03 ( not the pre installed )

 

 

i've just tested it - this 1.03  version has only chinese and english inside


Edited by peter0010, 26 September 2013 - 12:45 PM.

  • 0

#116
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,536 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200
I wonder why? That's strange I guess it's some changes they made when they add play store etc. I still have a backup of my stock rom.

  • 0

#117
peter0010

peter0010

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:XiaoCai X9

I just remapped the middle button in between the volume keys to camera shutter.

 

If you want you could include those files in your rom (probably better than a useless button ;))

 

You could also Change Key 164 in both of the files with a different action

 

cwm zip:

https://mega.co.nz/#...91QhVLp4dwEsRz0

 

manual:

https://mega.co.nz/#...aYawj06oFYCa8Ak

 

the files are located in /system/usr/keylayout permission as always 644 and owner root:root

 

Long press opens the camera, press in camera app takes a picture
 


Edited by peter0010, 26 September 2013 - 04:06 PM.

  • 0

#118
Arnie-75

Arnie-75

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

How did you do this? Can I install this on a running THL 100 ROM?


  • 0

#119
peter0010

peter0010

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:XiaoCai X9

Yes, it was tested with the W100 Port from Frankish. (Just to be sure make a backup ;))

 

I just installed a KeyTest.apk looked for the scancode of that button and edited the 2 files ;)

 

 

@Frankish you dont happen to know how to activate the haptic feedback for the softkeys (home, menu, back)?


Edited by peter0010, 26 September 2013 - 04:26 PM.

  • 0

#120
Arnie-75

Arnie-75

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
Thanks, works great!

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users