Jump to content


Photo

General ringtone and notification volume/sound


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
khasscorpio

khasscorpio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:pakistan
  • Devices:y300
Generaly the volume is pretty low on ringtone. I had CM10 installed before and the volume was amazingly high. There must be a some tweaks/patches that could be applied in stock based roms too to modify the volume intensity. I need opinions and guidance from senior members in this regard.

  • 0

#2
Voxpop2011

Voxpop2011

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 404 posts
  • Gender:Not Telling
  • Devices:Vodafone Smart 4 mini

I have the G510 and the volume on stock is plenty loud.  I am assuming that you have been into 'settings' and the sound menus.  If not, under the 'sound' tab, tap 'volumes' and increase the 'ringtones & notifications' bar.


  • 0

Due to a terrible miscalculation of scale the entire battle fleet was accidentally swallowed by a small dog. [Hitchhiker's guide to the gallery: Douglas Adams]

 

Badinternet.jpg


 


#3
Picvajzmen

Picvajzmen

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Devices:huawei ascend g510

ill say it again. viper4android. solved my low volume intensity problem. im on fusionx rom.


  • 0

#4
SH3H1

SH3H1

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,264 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Xiaomi Redmi 1S
Y300 is known for low volume. CM is our only choice for now. You can try viper4android.

The thing i feel bad from this phone is low volume

Y300-0100

  • 0

#5
khasscorpio

khasscorpio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:pakistan
  • Devices:y300

I have the G510 and the volume on stock is plenty loud. I am assuming that you have been into 'settings' and the sound menus. If not, under the 'sound' tab, tap 'volumes' and increase the 'ringtones & notifications' bar.



Thats very basic. I am not a that newest newbie :-)

  • 0

#6
khasscorpio

khasscorpio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:pakistan
  • Devices:y300
Viper4android helped my music listening sound. But my concern is about ringtone loudness. Does viper4android help on ths as well?

  • 0

#7
Picvajzmen

Picvajzmen

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Devices:huawei ascend g510

yes, i posted the picture in your other thread about my settings.

 

when you instal go into the aplication ViPER4Android FX and to the PHONE SPEAKER options - in the "master power" section tap on enabled.

 

-then go to the "extra loud" section and enable it.

- "select effect strenght" - extreme

- "Max Gain" - Inf

- "Max Output" - 0dB

 

Then in the Master gate limiter section

- "Output Gain" 6.0 dB

- " Limit trashold" 0 dB

 

this settings work for me and i found out about them on the xda forum i think, so you can try them...hope it will work

i didnt mess around with other settings for the phone speaker but i am shure that they work too.


  • 0

#8
ZolaIII

ZolaIII

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 892 posts
  • Devices:Huawei Y300-100
Don't forget to set Viper4android FX as default DSP in settings - audio - audio effects!

  • 0

#9
khasscorpio

khasscorpio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:pakistan
  • Devices:y300

thanks to @  Picvajzmen  : I just tried but i feel didnt affect the loudness. May be the tweaks on xda associated with viper4android help to improve. :(


  • 0

#10
Picvajzmen

Picvajzmen

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Devices:huawei ascend g510

did you folow the instal instructions from the xda forum?

i folowed those instructions and changed two lines in build.prop - lpa.decode=true to false

both of them that are in the build prop.

i dont know was that what mattered but for me, it definetely worked.

 

Zola, what do you think?


Edited by Picvajzmen, 15 October 2013 - 03:14 PM.

  • 0

#11
khasscorpio

khasscorpio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:pakistan
  • Devices:y300
Let my try this, but u say 2 lines. One is the same i found in mine build.prop, other line there isnt present in mine.

  • 0

#12
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,878 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X

for low ringtones and notification try adding this to the build.prop on the stock rom

 

ro.config.ringtone_vol_adjust=false

 

it fixed the problem on the G300 so might be worth a try  


  • 0

#13
khasscorpio

khasscorpio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:pakistan
  • Devices:y300
It worked :-) I changed 1 build.prop true to false and added 2 others as mentioned on xda. It surely did the trick. Ohh God i feel the difference now. Thanks senior member for V4A advice. Special Thanks to :)Picvajzmen:) And @Tillaz: il surely add ur said line too and if makes any more change :-)

Edited by khasscorpio, 15 October 2013 - 05:38 PM.

  • 0

#14
Picvajzmen

Picvajzmen

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Devices:huawei ascend g510

glad it worked for you! :D

im rely satisfied with it on my phone!


  • 0

#15
rstdev

rstdev

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

I tried to add ro.config.ringtone_vol_adjust=false and lpa.decode=true to my Y300, but didn't work. Is there other change I can try? Thanks.


  • 0

#16
bogdanwp

bogdanwp

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 246 posts
  • Gender:Male
  • Location:Constanta , Romania
  • Devices:Huawei Ascend Y300

Hmmm what about the in-call volume ? CM seems to be doing a tad bit better than stock but still if there are some small ambiental sounds you cannot hear the other person (talking about Y300) . Maybe it`s my imagination but the DSP Equalizer in CM seems to regulate the in-call volume also but still .... are there solutions other than this ?


  • 0

"Be the change you want to see in the world"


#17
nunogueira

nunogueira

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Huawei Ascend G510

It worked :-) I changed 1 build.prop true to false and added 2 others as mentioned on xda. It surely did the trick. Ohh God i feel the difference now. Thanks senior member for V4A advice. Special Thanks to :)Picvajzmen:) And @Tillaz: il surely add ur said line too and if makes any more change :-)

Can you please put the link of the xda thread or pm me......I can solve the volume problem please.... :unsure:


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users