Jump to content

Active Sync 4 a BT synchronizace


Guest Tomas Kocanda

Recommended Posts

Guest Tomas Kocanda

Včera jsem si docela užil. Nasadil jsem ActiveSync verze 4 a pokoušel se rozchodit synchronizaci po Bluetooth s ET SPII. Pochopitelně jsem postupoval podle osvědčeného postupu ve stylu "návody jsou pro blbce, zkusím až kam se dostanu a pak budu když tak hledat pomoc". Chyba. Výsledek byl že telefon viděl počítač a naopak, mohl jsem pomocí Smartexploreru přenášet soubory ale synchronizace nešla ani náhodou. Takže jsem začal hledat a číst rady v konferencích apod. Nakonec se to povedlo a třeba ušetřím někomu práci když sem hodím pár poznámek:

- synchronizace s využitím software, který je součástí WindowsXP SP2 nejde, bylo potřeba využít software dodávaný k BT adaptéru (koupil jsem BT USB adaptér Belkin) a po instalaci bylo potřeba manuálně přiřadit jiný ovladač k adaptéru. Tím se zaktivoval software Belkin a zmizel ovládací software Microsoftu (zmizel alespoň z lišty). Do té doby Belkin software tvrdošíjně hlásil že hardware není nalezený...

- v telefonu bylo potřeba udělat párování s počítačem. Je to triviální, pokud člověk není debil. Což asi u mě neplatí. :) Nastavil jsem totiž jiný kód, než který opravdu telefon používá a kupodivu ono to párování normálně dokončí, telefon vidí počítač a naopak, začne to jako něco dělat, na počítači to i napíše že zařízení HTC... se pokouší přistupovat k souborům a tím to hasne! Žádná hláška že kód nesouhlasí apod. Prostě chyba byla v tom, že jsem napsal špatný kód (i když mám v telefonu vypnutou volbu používat autorizační kód na BT) a na tom to viselo.

- v Belkin software bylo potřeba přidat sériové porty jako komunikační kanály a vybrat ten, po kterém přistupuje telefon k počítači a ten zadat do nastavení komunikace v ActiveSync (standardně jsem tam mě zapnutou pouze volbu USB).

Synchronizaci vyvolávám z telefonu (start-active sync- menu-connect via BT - synchronise) a funguje to bezvadně.

Každý software dodávaný k BT je asi trošku jiný, každopádně to chce dávat bacha na to číslo kódu na obou stranách, aby to odpovídalo. To byl v mém případě zásadní problém. A změnit ovladač na ten dodávaný k adaptéru, aby se deaktivoval software MS. To byl další problém.

T.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.