Jump to content

Activ Sync 4.1 big probs


Guest alex_sphone
 Share

Recommended Posts

Guest alex_sphone

Hi there, I just got my MDA pro and I loose my nerves over AS4.1.

Installed it to avoid conflicts with a corp firewall on the laptop. Never had probs with syncing my MPX200 and now...

The green arrows circle and circle and... nothing happens. It just goes on forever w/o any sign of initiating a sync.

I am really out of ideas. Can anybody help me on this?

Link to comment
Share on other sites

Guest Pondrew

Sounds like a firewall may be preventing the Activesync establishing the connection with your MDA Pro. There are ways to resolve this but it depends on what firewall you're using and I'm pretty sure you'll need admin rights on the machine in order to resolve it...

Link to comment
Share on other sites

Guest alex_sphone
Sounds like a firewall may be preventing the Activesync establishing the connection with your MDA Pro. There are ways to resolve this but it depends on what firewall you're using and I'm pretty sure you'll need admin rights on the machine in order to resolve it...

<{POST_SNAPBACK}>

That's what I fear as well... ;) Are there really that many differences between 4.1 and the old 3.8..?

Link to comment
Share on other sites

Guest xerxes
Apparently so. Certainly version 3.x didn't have anywhere near the problems with firewalls that version 4.x seems to...

<{POST_SNAPBACK}>

Activesync 3.8 basically used a serial connection to speak to the pda/smartphone. Activesync 4.x uses a TCP/IP connection, presumably to make over the air syncing better.

Unfortunately just about every PC in the world now has to have a firewall and anti-virus software, and many also have VPN clients, all of which can impact how the PCs TCP/IP connection works and what it can talk to. Its really staggering how Microsoft can rearchitect a product so that it potentially clashes with just about any third party security product on the market.

Take heart though. when it does eventually work it will be nearly as fast and only a bit less reliable than the old version. ;)

Given that we are talking about Microsoft and that AS4 is really a brand new product we will probably have to wait for AS4.3 to get a reliable sync again.

All that said, the Universal is such an arse-kickingly wonderful machine that it kind of makes up for everything. Now if only there was some way to back it up...

Link to comment
Share on other sites

Guest abhayseth
Hi there, I just got my MDA pro and I loose my nerves over AS4.1.

Installed it to avoid conflicts with a corp firewall on the laptop. Never had probs with syncing my MPX200 and now...

The green arrows circle and circle and... nothing happens. It just goes on forever w/o any sign of initiating a sync.

I am really out of ideas. Can anybody help me on this?

<{POST_SNAPBACK}>

Have you tried disabling the windows firewall from the system menu - i had the same problem with 4.0 but after 4.1 the AS connects without any issues.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest alex_sphone
Have you tried disabling the windows firewall from the system menu - i had the same problem with 4.0 but after 4.1 the AS connects without any issues.

<{POST_SNAPBACK}>

Hi, got it working but only by disabling the firewall... now syncing via IR :-( But at least it works!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.