Jump to content

Cannot access storage card


Guest Fred01
 Share

Recommended Posts

I bought a miniSD card (SanDisk Ultra II, 2GB) for my Treo 750v last week, and it's been giving me some trouble.

I inserted the card and installed some programs on it. All was well. I could open files on the card and could run the programs from the card also.

Some short while later, I tried to run one of the programs again, but nothing happened when I clicked on the program icon. Turns out that the device could no longer access the card. In the memory manager, it said:"Totaltorage card memory: Not installed".

The temporary solution is to either remove and reinsert the card or to perform a soft reset, but the problem keeps re-occuring. This happens a few times every day.

Has anyone else experienced this? Is it a compatibility issue between the card and the device? Is it a general Windows Mobile issue? Does anyone know how to fix this?

Link to comment
Share on other sites

I bought a miniSD card (SanDisk Ultra II, 2GB) for my Treo 750v last week, and it's been giving me some trouble.

I inserted the card and installed some programs on it. All was well. I could open files on the card and could run the programs from the card also.

Some short while later, I tried to run one of the programs again, but nothing happened when I clicked on the program icon. Turns out that the device could no longer access the card. In the memory manager, it said:"Totaltorage card memory: Not installed".

The temporary solution is to either remove and reinsert the card or to perform a soft reset, but the problem keeps re-occuring. This happens a few times every day.

Has anyone else experienced this? Is it a compatibility issue between the card and the device? Is it a general Windows Mobile issue? Does anyone know how to fix this?

I have a 1gb Kingston and never had a problem like that. Well once the card got screwed up and became unreadable but that was because of my faulty laptop card reader and was fixed by formatting the card in windows. Nothing like you describe really. Maybe faulty card? Did you try the card in a card reader on a PC?

Link to comment
Share on other sites

I have a 1gb Kingston and never had a problem like that. Well once the card got screwed up and became unreadable but that was because of my faulty laptop card reader and was fixed by formatting the card in windows. Nothing like you describe really. Maybe faulty card? Did you try the card in a card reader on a PC?

I don't think it's a problem with the card itself. Whenever the problem occurs, as soon as I take the card out of the Treo and then put it back in, it's working again as if nothing had happened. No problem with corrupt data or anything like that.

It's just that every once in a while (about 3 or 4 times a day, I guess) the Treo just stops "seeing" the card.

Link to comment
Share on other sites

I have the same problem - ableit only occasionally. Sometimes I just need to remove and re-insert the card - sounds like a power management problem on the Treo side

Link to comment
Share on other sites

This has been reported on a few devices in the past, one example is the Tmobile Vario (wizard) this used to do it all the time but after they released a rom update the problem was fixed.

Hopefully an update will be available soon if this is a proven bug.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
According to a post over on xda developers Vodaphone admit the fault and relpace the unit....

Xda Developer

We'll see. I just phone Vodafone - on the back of this post - and the chap I spoke with said that they have no record of this problem in their "known issues" list for the Treo. He was kind enough to agree to an exchange anyway so I'll be able to report back in a few days if this issue has gone away.

FWIW, Palm have just today responded to my query from few days ago and advised the following:

[quoute]

This may occur only with cards that are not Palm branded. If possible please try to use a Palm card to test it.

Edited by Fred01
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Palm have just today responded to my query from few days ago and advised the following:

[quoute]

This may occur only with cards that are not Palm branded. If possible please try to use a Palm card to test it.

They are right. The issue that the Treo does not recognize the 2GB card anymore occurs only with "unbranded" cards. I had the same problems with a 2GB SanDisk card which worked fine in other devices. I' m using an original Palm 2GB card now and everything is working fine.

Link to comment
Share on other sites

I bought a miniSD card (SanDisk Ultra II, 2GB) for my Treo 750v last week, and it's been giving me some trouble.

I inserted the card and installed some programs on it. All was well. I could open files on the card and could run the programs from the card also.

Some short while later, I tried to run one of the programs again, but nothing happened when I clicked on the program icon. Turns out that the device could no longer access the card. In the memory manager, it said:"Totaltorage card memory: Not installed".

The temporary solution is to either remove and reinsert the card or to perform a soft reset, but the problem keeps re-occuring. This happens a few times every day.

Has anyone else experienced this? Is it a compatibility issue between the card and the device? Is it a general Windows Mobile issue? Does anyone know how to fix this?

I have the same problem with my MDA Vario, generally i only notice when trying to run Copilot and it says it can't find some files, jus pressing the card in and out again normally solves it though

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.