Jump to content

Macedonian Lounge

Recommended Posts

Posted

Знаеме за тоа, но некако од НЛБ моментално немаат VISA картички.

Уште не сум тркнал да проверам, ќе проверам во средата (утре полагам нешо, па као демек учам, а сето внимание ми е посветено на swap и слични опции за пулсот :lol: ).

Guest Latifovich
Posted
Знаеме за тоа, но некако од НЛБ моментално немаат VISA картички.

Уште не сум тркнал да проверам, ќе проверам во средата (утре полагам нешо, па као демек учам, а сето внимание ми е посветено на swap и слични опции за пулсот :) ).

Значи, во сабота бев во експозитура на НЛБ банка во Драчево и немаат Виза електрон картички уште :lol:

Posted (edited)

apn carrier="TM MK Internet" mcc="294" mnc="01" apn="internet" user="internet" password="t-mobile" mmsproxy="62.162.155.227" mmsport="8080" mmsc="http://mms.t-mobile.com.mk" authtype="1" type="default"/>

<apn carrier="TM MK MMS" mcc="294" mnc="01" apn="mms" user="mms" password="mms" mmsproxy="62.162.155.227" mmsport="8080" mmsc="http://mms.t-mobile.com.mk" authtype="1" type="mms"

Edited by D-D-
  • 1 month later...
Guest dino_mk
Posted (edited)

Колку да се врати топиков на прва страна.

Огиоги или Игор-анта дај скоцкајте една патриотска (Македонска) тема. :rolleyes:

Edited by dino_mk
Guest Makedonec
Posted

Дечки ме интересира според вас искрено колку време да причекам до дека излезе квалитетна CM 6 верзија,или да не чекам за џабе и да ја инсталирам сегашнава!??

позз до "македонското лоби"(ух како ебено добро звучи :rolleyes:)

Posted

Еееј, барем малку цензура.

Искрено, доволно добар е ЦМ6 и сега, немаш којзнае какви багови (а и за повеќето имаш и начини на поправање).

Јас ти го препорачувам.

Поздрав. :rolleyes:

Posted

Zdravo luge!

imam edno prasanje do vas!

dali sporo vi se otvara imenikot i call logot?

jas sum momentalno na britanskata 2.1 verzija, daj kazete nesto kako da go sredam ova me pizdi epten!

Pozdav

Damjan

Posted

Шо знам. На flb модот одма ми се отвараше.

Исто и сега на cm6.

Мислам дека го имав истиот проблем со официјалниот апдејт. Пробај со некој од тие 2. Секако ќе ти биде побрз телефонот (и пофункционален).

Posted (edited)
Поздрав земјаци!

Да не знај некој колку кошта и дали кај нас има да се набави предна маска за Пулсот.

Ми падна од џеб и го поебав стаклото (да стакло е). :rolleyes:

Хаха, со среќа нека ти е. Мојот се скрши и го однесов на сервис 2200 ми земаа. Да знаеш дека нема да ти стаат стакло со новата маска,

ќе ти стаат тенка пластика и одозгора не убаата налепница туку парче од кесине од еден денар :huh:

Едит: Зашто неможам да инсталирам Адоуб Еир и Флеш? Ги симнувам апликациите од веб, пробувам да ги инсталирам и вика Апликејшн нот инсталд.

Уствари неможе и многу други што се за 2.2+ пр. Хроум Ту Фоун

Edited by Jankov
Guest coki cvetkovski
Posted

abe kakvo kupuvanje aplikacii sve so vi treba ke idete u opera broser i ke kucnete (4shared.com)

tuka sve ima za download imate i full verzii od aplikacii samo koga ke idete na search go pisuvate imeto na aplikacijata i oavezno na kraj da stoi .apk

Guest propellerhead
Posted
Едит: Зашто неможам да инсталирам Адоуб Еир и Флеш? Ги симнувам апликациите од веб, пробувам да ги инсталирам и вика Апликејшн нот инсталд.

Adobe Air можеш да инсталираш, ама треба да ја најдеш development верзијата за 2.1 јас ја имав негде низ дома ми се врткаше. Еве ти ги прикачени за Eclair и за Froyo, па пробај ги и сподели искуство со другарчињата :rolleyes: Јас не успеав да инсталирам пошто немав баш простор во моментот и заборавив (се до сега)...

Бујрум

http://www.sendspace.com/file/6bmgv1

Guest totiadrenalin
Posted (edited)
Хаха, со среќа нека ти е. Мојот се скрши и го однесов на сервис 2200 ми земаа. Да знаеш дека нема да ти стаат стакло со новата маска,

ќе ти стаат тенка пластика и одозгора не убаата налепница туку парче од кесине од еден денар :rolleyes:

Стакло?

Мислите на тачскринот?

Кај мене е пластика ако мислите на тоа?

А јас заштитната фолија ја извадив ден-два откако го купив пулсот.

Инаку, благодарение на Том.

Ние сега имаме многу стабилна верзија на фројо.

CM6 е еден он најдобрите работи што му се имат случено на овој телефон.

Само да ви кажам.

Немојте да се плашите дека може да го расипете телефонот од многу флеширанја.

Ако мене ме прашувате вообшто и не постои.

Јас со моиве експерименти што му ги вршам на мојот телефон, ако тоа беше вообшто возможно, до сега требаше не еден туку 1 000 000 000 000 000 ............ Пулса да расипам.

Edited by totiadrenalin
Guest kristijan_mk
Posted

алал да му е на кој му текна рифреш да напрај на темата да видам дека постои :rolleyes:

сите сте задоволни од CM6? тој проблемот со МАС адресата се чувствува? автоматски се поврзува и сл? Јас сум на J-MOD и е горе долу ок... само и јас сум идиот и 500 апликации ќе инсталирам па после споро ми :huh:

Posted

Абе јас би сакал да си ја сменам MAC адресата, ама не знам како. :rolleyes:

Инаку многу сум задоволен од CM6. Сите викаат батеријата не им траела, а овој мојот и до 3-4 дена издржува со него (да, со малтретирање и се друго).

Единствено нешто за кое жалам е flash lite шо имав на 2.1, а неам на 2.2.

Најдов некои верзии, ама не работат на пулсов.

Posted (edited)
Стакло?

Мислите на тачскринот?

Да, тачскринот е од стакло, барем оној што го даваат со телефонот.

CM6 кај мене иде добро засега, го користам 2 недели веќе. Само на живци иде ова со не се конектира сам со вифи, мора да го стаам слип-от на вифи Невер. Цица батерија али не нервира.

@propellerhead не сум ги пробал уште. Кога ќе ги инсталирам ќе пишам како идат.

Само што пробав да ги симнам и линкот не работи. Риаплоад Плис

Edited by Jankov
Guest kristijan_mk
Posted

фала

искрено уште некако не сум убеден дека треба 2.2 да инсталирам. Веројатно ќе треба да преинсталирам, ама некако накај 2.1 ми оди паметот...

@Jankov

ко те видов првиот пат од ум се извадив :huh: (делиме исто презиме, па ме замисли да не ми си некој од роднините :rolleyes: и пред да прашаш, не сме роднини :huh:)

Guest propellerhead
Posted
@propellerhead не сум ги пробал уште. Кога ќе ги инсталирам ќе пишам како идат.

Само што пробав да ги симнам и линкот не работи. Риаплоад Плис

Јас само што го пробав, ОК си е. Ако ти прави проблеми пак прати ми приватна порака и ќе го качам на друго место.

Поздрав.

Posted

jas go instalirav sega cm6 v 0.3 (so teski maki)

Se sto e napisano deka ne funkcionira e tocno!

-mak adresata e gresna

-paga defoltnata aplokacija za slikanje posle vtorata fotografija

- i rotacijata vo gallery ponekogas krasuva!

i se ova ne e tolku strasno, NO! nitueden browser ne raboti, a marketot e zaeban, odnosno neke da zapocne nitueden download(site aplikacii sto se staveni za download stojat na "paused download" pritoa nema start!)

dali nekoj od vas znae resenie za ovie dva problema?

jas sea ke testiram nekoj drug market dali funkcionira!

poz

Guest igor_anta
Posted
jas go instalirav sega cm6 v 0.3 (so teski maki)

Se sto e napisano deka ne funkcionira e tocno!

-mak adresata e gresna

-paga defoltnata aplokacija za slikanje posle vtorata fotografija

- i rotacijata vo gallery ponekogas krasuva!

i se ova ne e tolku strasno, NO! nitueden browser ne raboti, a marketot e zaeban, odnosno neke da zapocne nitueden download(site aplikacii sto se staveni za download stojat na "paused download" pritoa nema start!)

dali nekoj od vas znae resenie za ovie dva problema?

jas sea ke testiram nekoj drug market dali funkcionira!

poz

Nieden browser ne ti raboti?!? Do sea nikoj ne se pozalil za takvo nesto, mene apsolutno site browseri mi rabotat, samo Fennec ne sum go probal (ama bukvalno do pred nekoj den imav 5 snimeno:)).

Marketot pravi problemi i na drugi telefoni i na drugi romovi, nesto ne im cinat serverite ili nekakov maintenance praat, pocekaj nekoe vreme, probaj pak i ke si proraboti.

I apsolutno bi preporacal ako nekoj nema CM6 da go snimi, daleku najdobriot rom do sea so sum go imal. Samo preporacano e da si zemete nova SD karticka, taa so telefonot sto doagja e neso pospora i moze poblemi da prai. A toa so 500 aplikacii i mene mi se slucuva :rolleyes: Pozz.

Posted

@ferwar стави резолуцијата на сликата да биде за 1 ниво помала и ќе немаш маки со камерата.

Posted

Дечки, кажете некој линк за офлајн навигација?? Никако не можам да ги најдам Navigon или Copilot.

Posted

HA!

sea se e ok, go preinstalirav ustednas i se si se sredi!

mnogu aplikacii koi gi imam sega, gi nemav so predhodnata instalacija, kako i del od setinzite sega funkcioniraat, na pr. galaxy s rotacijata! (nice touch) B)

mora nesto da se zaebalo pri instaliranjeto!

inaku

FENOMENALNEN E ROMOV!

preporacuvam site da go stavat!

pozdrav i fala za podrzkata!

laughx.png

Posted

ЏИЗАЗ!!!!

angryyt.png

Нов проблем!

Маркетот се рестартира при инсталација на апликации!

Видов дека ова им го прави и на други, и дека има решение за ова али не сваќам како да го изведам!

инаку останатото е совршенство!

знам дека ве гњавам бат ХЕЛП!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.