Guest totiadrenalin Posted November 21, 2010 Report Posted November 21, 2010 ЏИЗАЗ!!!! Нов проблем! Маркетот се рестартира при инсталација на апликации! Видов дека ова им го прави и на други, и дека има решение за ова али не сваќам како да го изведам! инаку останатото е совршенство! знам дека ве гњавам бат ХЕЛП! Батка Проблемот е во гооглеаппс користи постари гаппс и решен проблем.
Guest Jankov Posted November 27, 2010 Report Posted November 27, 2010 (edited) Deleted! Edited December 1, 2010 by Jankov
Guest flip360 Posted December 1, 2010 Report Posted December 1, 2010 (edited) mislam deka tacskrinot e plastika, marketot i se ostanato raboti mnogu dobro, kako sto armadillo toti ova nesto e najdobro sto mu se ima sluceno na telefonov. noviot CM 6.1 v0.4 e odlicen :P Edited December 1, 2010 by flip360
Guest totiadrenalin Posted December 3, 2010 Report Posted December 3, 2010 (edited) алал да му е на кој му текна рифреш да напрај на темата да видам дека постои ;) сите сте задоволни од CM6? тој проблемот со МАС адресата се чувствува? автоматски се поврзува и сл? Јас сум на J-MOD и е горе долу ок... само и јас сум идиот и 500 апликации ќе инсталирам па после споро ми :P Батка. Моментално јас го користам интегрираното фројо а2сд. И линкувана dalvik-cache папката во sd-ext. Сега случајно ми текна да ја ги пребројам апликациите што ги имам инсталирано на телефонов. 147 апликации. Само виџетите ми се на внатрешната меморија, а се друго на мемориската. Немам ама баш никаков проблем. Ова Том што го пушти пред некој ден е ненормално јака работа. Јаде двојно помалку ресурси од телефонот. и, барем кај мене, телефонот работи најмалку ТРИ пати побргу од било кога. Добро сеуште има некоги багови што треба да се дотерат, ама ова е навистина ненормална работа според мене. Со здравје да си ги користите новите телефони, Овај новиот РОМ де! :P Edited December 3, 2010 by totiadrenalin
Guest ambrozija Posted December 3, 2010 Report Posted December 3, 2010 Батка. Моментално јас го користам интегрираното фројо а2сд. И линкувана dalvik-cache папката во sd-ext. Сега случајно ми текна да ја ги пребројам апликациите што ги имам инсталирано на телефонов. 147 апликации. Само виџетите ми се на внатрешната меморија, а се друго на мемориската. Немам ама баш никаков проблем. Ова Том што го пушти пред некој ден е ненормално јака работа. Јаде двојно помалку ресурси од телефонот. и, барем кај мене, телефонот работи најмалку ТРИ пати побргу од било кога. Добро сеуште има некоги багови што треба да се дотерат, ама ова е навистина ненормална работа според мене. Со здравје да си ги користите новите телефони, Овај новиот РОМ де! ;) Што пушти Том пред некој ден? И јас се думам за CM6?! Знам дека кажавте, ама уште еднаш: побрз е телефонот, стабилен е?
Guest totiadrenalin Posted December 4, 2010 Report Posted December 4, 2010 Што пушти Том пред некој ден? И јас се думам за CM6?! Знам дека кажавте, ама уште еднаш: побрз е телефонот, стабилен е? No Pain, no Gain!
Guest ambrozija Posted December 4, 2010 Report Posted December 4, 2010 (edited) No Pain, no Gain! Ova e nekoj nov feature? ;) Inaku da, vo pravo si! Sepak mislev nekoj kje saka da podeli iskustva.... Edited December 4, 2010 by ambrozija
Guest ferwar Posted December 4, 2010 Report Posted December 4, 2010 (edited) Pulsov mi stanuva kako hobi! sekoja nedela instaliras nesto novo i podobro. iako vo momentov koristam Legend, pulsov ne go davam za ziva dlava! cm6 v.04 treba da bide kao bolje od 03kata? se nadevam deka barem go sredile problemot so WIFIto , da si se logira avtomatski, znae da zakoci ponekad! Vo momentov toa najmnogu me nervira! Edited December 4, 2010 by ferwar
Guest kristijan_mk Posted December 4, 2010 Report Posted December 4, 2010 фала на информациите, веќе една недела сум на Froyo (со оверклокуван процесор на 691 MHz) дефинитивно најдобро до сега (на 0.3, како што секогаш ми се случува, тамам ќе инсталирам и нова верзија ;) ама немам намера сега засега да преинсталирам и да се префрлам на 0,4) Flash сте пробале? Мене на маркет не ми го дава (се уклучвам како да сум од Verizon). Ако го имате ќе може некој да ми го прати apk-то?
Guest D-D- Posted December 4, 2010 Report Posted December 4, 2010 Adobe Flash 10 и нагоре нема шанси да функционира на нашите мобилни. Може FlashLite но досега за 2.2 немам најдено функционална верзија.
Guest totiadrenalin Posted December 5, 2010 Report Posted December 5, 2010 (edited) Adobe Flash 10 и нагоре нема шанси да функционира на нашите мобилни. Може FlashLite но досега за 2.2 немам најдено функционална верзија. Прво Проблемот е што адобе немат пуштено флеш за процесорот на пулс. ARMv6 и таму лежи зајакот. проблемот со вифи-то и реконектот после слип јас го пронајдов каде бил. во build.prop веке го има решението на цм6 топикот. Сега Том треба да го среди во наредниот ром. а може и од овој топик да си го симнете зип фајлот, со неколку други исправки во либегл дриверот. харверско забрзување. Толку од мене за сеа. Многу е касно Момци. И мене Пулсот ми е како хоби. Јас не можам да издржам ако нешто не му рчнам во андроидот барем еднаш во денот. А во најчест случај ке ја зезнам работата и пак ке го флеширам. Ама така се учи нели. ЦМ6 ромот има еден многу голем благодет. Не мораш да ја форматираш дата партицијата. Така да не ми пречи и да го флеширам секој ден. Еден флеш со се инсталирано на него ми трае помалку од 5 минути. Edited December 5, 2010 by totiadrenalin
Guest killer1 Posted December 5, 2010 Report Posted December 5, 2010 Здраво значи сите сакам да ве прашам како да инсталирам андроид 2.2 на t-mobile pulse Сега користам android 1.5 Дали ќе можете се постепено да ми објасните како да дојдам до андроид.2.2 И која е најдобар мод позз
Guest Jankov Posted December 6, 2010 Report Posted December 6, 2010 Дали ќе можете се постепено да ми објасните како да дојдам до андроид.2.2 И која е најдобар мод Има објаснето тука како да инсталираш 2.1 Откако ќе инсталирај 2.1 од тука симни го 2.2, ако не те мрзи преку адб да инсталираш или од тука за зип фајл за инсталација преку рекавери (незнам дали ова со зипов е ок). Него што сакав да пишам е тоа дека го нема скајпот на маркет и успеав да најдам кракната верзија во која може да се остваруваат скајп-скајп разговори па си викам ај да споделам ако незнае некој. Се укочува од време на време али се трпи.
Guest kristijan_mk Posted December 6, 2010 Report Posted December 6, 2010 можи да те казнат за оставање на знаеш какви верзии ;) инаку скајп јас го гледам на маркетот, ама со market enabler сум како преку verizon. Е сега не знам дали баш е таа верзија која ја имаш тука. (не го користам баш за разговори)
Guest igor_anta Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 (edited) можи да те казнат за оставање на знаеш какви верзии ;) инаку скајп јас го гледам на маркетот, ама со market enabler сум како преку verizon. Е сега не знам дали баш е таа верзија која ја имаш тука. (не го користам баш за разговори) Ako e besplatna aplikacija nema gajle, plus mislam deka vekje nieden moderator nema na stranata za Puls- ov taka da se moze da postiras :P Edited December 7, 2010 by igor_anta
Guest zharko Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 Ako e besplatna aplikacija nema gajle, plus mislam deka vekje nieden moderator nema na stranata za Puls- ov taka da se moze da postiras ;) dechki, mi treba pomosh! Go instalirav 0.4 rom-ot, i sve e ok. osven toa shto ne mozham da instaliram overclock-uvan performance pack. telefonot mi se resetira do beskonechnost. e sea, vidov deka za prethodnata verzija (0.30) imalo nekolku performance pack-a, od koi edniot go overclock-uval procesorot na 691MHz. i poshto so 710 imam postojani resetiranja, prashanjeto do vas mi e, dali ima nekoj od vas verzija na toj performance zip shto overclockuva na 691 a ne na 710, se nadevam so 691MHz nema da imam restarti. fala puno. poz. a.
Guest totiadrenalin Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 dechki, mi treba pomosh! Go instalirav 0.4 rom-ot, i sve e ok. osven toa shto ne mozham da instaliram overclock-uvan performance pack. telefonot mi se resetira do beskonechnost. e sea, vidov deka za prethodnata verzija (0.30) imalo nekolku performance pack-a, od koi edniot go overclock-uval procesorot na 691MHz. i poshto so 710 imam postojani resetiranja, prashanjeto do vas mi e, dali ima nekoj od vas verzija na toj performance zip shto overclockuva na 691 a ne na 710, se nadevam so 691MHz nema da imam restarti. fala puno. poz. a. 691MHZ kernel image Ова ли ти треба батка?
Guest zharko Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 691MHZ kernel image Ова ли ти треба батка? ne drugar, ova e: CM6_0.3.oc691_signed, a mene praktichno mi treba CM6_0.4.oc691_signed. znachi, za 0.4 verzija. ova go probav, i ne raboti uopshte... fala!
Guest totiadrenalin Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 ne drugar, ova e: CM6_0.3.oc691_signed, a mene praktichno mi treba CM6_0.4.oc691_signed. znachi, za 0.4 verzija. ova go probav, i ne raboti uopshte... fala! Епа батка чек. сек. Ке ти најдам што ти треба.
Guest totiadrenalin Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 691MHZ kernel image Ова ли ти треба батка? Батка Јас користам ЦМ6 0,40 и сега само што го флечирав телефонов со овој кернел. Се си работи како што треба. Пробај и ти. Не знам?
Guest flip360 Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 ne drugar, ova e: CM6_0.3.oc691_signed, a mene praktichno mi treba CM6_0.4.oc691_signed. znachi, za 0.4 verzija. ova go probav, i ne raboti uopshte... fala! ne postoi takva verszija na OC kernel za 0.4, toti ti go dade praviot zip...
Guest zharko Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 ne postoi takva verszija na OC kernel za 0.4, toti ti go dade praviot zip... sega e ok. i prethodno go pravev ova, ama posle sekoe fleshuvanje, procesorot raboteshe na 528MHz, sega raboti na 691. fala vi puno. iako, da bidam iskren, osetna razlika vo brzina nema bash. ;) poz. i fala ushte ednash.
Guest totiadrenalin Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 (edited) sega e ok. i prethodno go pravev ova, ama posle sekoe fleshuvanje, procesorot raboteshe na 528MHz, sega raboti na 691. fala vi puno. iako, da bidam iskren, osetna razlika vo brzina nema bash. ;) poz. i fala ushte ednash. Има кога ке пробаш да играш некоја игричка. Како на пример Angry Birds. Или пак Asphalt 3 Инаку исто така ке забележиш разлика кога ке го оптеретиш андроидот малку. Мултитаскинг Пробај стартувај неколку апликации и ги затвори со црвеното копче. Ке видиш тогаш разлика помеѓу 528MHZ i 691MHZ. Исто така експериментирајки си со мојот телефон дојдов до еден заклучок. Малку чуден, но сепак Заклучок. Кога ке го апдејтуваш со Т-мобиле УК 2,1 Апдејтот, тогаш 710MHZ OC кернелот прави проблеми. додека со Унгарскиот 2,1 апдејт си работи нормално. Поздрави ТОТИ Edited December 7, 2010 by totiadrenalin
Guest dac_kufer Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 како бееа командите за флешување преку fastboot?
Guest killer1 Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 Sto mislite za noviot android Gingerbread (2.3) Ima nekoj go instalirano na t-mobile pulse kako funkcionira? podobar li e od android 2.2? I pokraj site nedostatoci na android 2.3 deka sepak e podobro da se instalira? POzzz
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now