Guest dac_kufer Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 Sto mislite za noviot android Gingerbread (2.3) Ima nekoj go instalirano na t-mobile pulse kako funkcionira? podobar li e od android 2.2? I pokraj site nedostatoci na android 2.3 deka sepak e podobro da se instalira? POzzz епа јас тоа сакам ама незнам како да го флешувам преку fastboot
Guest ogiogi Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 Sto mislite za noviot android Gingerbread (2.3) Ima nekoj go instalirano na t-mobile pulse kako funkcionira? podobar li e od android 2.2? I pokraj site nedostatoci na android 2.3 deka sepak e podobro da se instalira? POzzz Нема звук. Нема SD. Нема Камера. 3D не работи. Лаг има голем..... Се на се не е употреблив за сега ;)
Guest flip360 Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 Нема звук. Нема SD. Нема Камера. 3D не работи. Лаг има голем..... Се на се не е употреблив за сега ;) +1
Guest flip360 Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 I pokraj site nedostatoci na android 2.3 deka sepak e podobro da se instalira? LOL ;)
Guest totiadrenalin Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 (edited) Нема звук. Нема SD. Нема Камера. 3D не работи. Лаг има голем..... Се на се не е употреблив за сега ;) Jas bi go probal navistina. Ne mi e strav da go flesiram. Samo mislam deka podobro bi bilo da pocekame da go pustat sorsot od Gingerbread prvo. Taka bi bilo podobro da se portira vo pulsot. Na toj nacin ke moze i da se ispravaat bagovite. Na prvo mesto glaven pricinitel za site problemi se drajverite vo kernelot. Na vtoro mesto Lib bibliotekata. I kako treto no ne pomalku vazno binarnite fajlovi. Taka da. Prvo Mislam deka najdobro bibilo da se raspakuva (split boot) boot.img i da se zameni kernelot so nasiov i da se napravat nekoi ispravki vo init.rc Potoa vtora rabota e da se raspakuva system.img i tamu da se vidi ako moze nekoi lib fajlovi da se zamenat so lib fajlovi od cm6 za pulse. I togas mozebi ke prorabotat mnogu raboti. Isto taka treba da se napravat nekoi ispravki vo build.prop Deivce name ID i t.n. i fingerprint isto taka ama se na se ima golema moznost da proraboti na nasiov puls. bidejki go testirav SDK-to na 100MB RAM i raboti. A zgora na se uste e so 2.6.29 kernel verzijata. Sto znaci nema potreba od port na kernelot da se pravi. Edited December 7, 2010 by totiadrenalin
Guest flip360 Posted December 8, 2010 Report Posted December 8, 2010 (edited) Tom spomna deka go zamenil vold od froyo vo 2.3 i uste ne mu raboti sd kartickata, a na ogiogi pri instalacija gi ima APN i sd kartickata nekako slucajno mu se mount-irala ;) Pak ke se povtoram: ZTE ШТО!!! :P Edited December 8, 2010 by flip360
Guest killer1 Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Луѓе кај може да ми го сменат звучникот на телефонот. најверојатно прегорел. Пробав на слушалки и се беше ок. Дали во Т-мобиле ќе ми го примат телефонот да ми го оправат ?
Guest dac_kufer Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Луѓе кај може да ми го сменат звучникот на телефонот. најверојатно прегорел. Пробав на слушалки и се беше ок. Дали во Т-мобиле ќе ми го примат телефонот да ми го оправат ? па овие телефони имаа 24 месеци гаранција,ама мислам дека треба да го вратиш на првобитниот 1.5 софтвер и да го однесеш и не би требало да ти прават проблем.
Guest Doto Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Муабетот што беше за VISA картички од тутунска банка... картичките ги добиле и сега може да си извадите :) ми стигна порака дека мојата е готова да одам да си ја подигнам и спремен сум за paypal :)
Guest ogiogi Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Tom spomna deka go zamenil vold od froyo vo 2.3 i uste ne mu raboti sd kartickata, a na ogiogi pri instalacija gi ima APN i sd kartickata nekako slucajno mu se mount-irala :) Pak ke se povtoram: ZTE ШТО!!! :( Да, чудна работа. И тоа додека снимав видеото приметив дека работи картичката :) Може дека не направив wipe на /system.
Guest ogiogi Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Луѓе кај може да ми го сменат звучникот на телефонот. најверојатно прегорел. Пробав на слушалки и се беше ок. Дали во Т-мобиле ќе ми го примат телефонот да ми го оправат ? па овие телефони имаа 24 месеци гаранција,ама мислам дека треба да го вратиш на првобитниот 1.5 софтвер и да го однесеш и не би требало да ти прават проблем. Ако имаш уште гаранција врати го на 1.5 и носи го во t-mobile.
Guest killer1 Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Според вас кој е најдобриот мод. Јас го имам Cyanogenmod 6.1 . Има ли некоја понова верзија на Cyanogenmod за нашиов телефон ?
Guest kristijan_mk Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Луѓе кај може да ми го сменат звучникот на телефонот. најверојатно прегорел. Пробав на слушалки и се беше ок. Дали во Т-мобиле ќе ми го примат телефонот да ми го оправат ? ако си од Скопје однеси го во Промо (или како и да се викаше сервисот, да не ја барам гаранцијата). Побрзо ќе ти завршат работа. Лани го имав иститот проблем, а имав и 1.5 custom ROM па не направија проблем (ама сега со 2.2 не знам дали ќе имаат разбирање) сепак ако можиш врати на 1.5 посигурно е :) во т-мобајл однеси го ако не можиш поинаку оти ептен ќе те заглават...
Guest totiadrenalin Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 (edited) ако си од Скопје однеси го во Промо (или како и да се викаше сервисот, да не ја барам гаранцијата). Побрзо ќе ти завршат работа. Лани го имав иститот проблем, а имав и 1.5 custom ROM па не направија проблем (ама сега со 2.2 не знам дали ќе имаат разбирање) сепак ако можиш врати на 1.5 посигурно е :) во т-мобајл однеси го ако не можиш поинаку оти ептен ќе те заглават... Еден мој пријател имаше искуство со Т-Мобиле и проблем со гаранцијата поради Кастум ромовите. И тоа пред 2 недели. Порати тоа што беше на цм6 ромот од Том. Му ја порекинаа гаранцијата. А имаше дефект со усб приклучокот на телефонот. И беше приморан да си ја плати во целост поправката. Затоа внимавај да не заборавиш да си го вратиш на оригиналниот лиценциран андроид 1.5 ром. Тој прашал а што ако бев на 2.1 ромот. И тоа важело се додека бил лиценциран од Т-Мобиле ОС-от што е внатре во телефончето. Edited December 12, 2010 by totiadrenalin
Guest TomicaC Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 Zdravo..ne davno sum korisnik na Pulse..ma da tek sea go updateirav na 2.1 i sea pocnav so koristenje na Marketot..ma da ima nekoi raboti koi ne mi svigjaat..primer tastaturata i menite..moze tie edinecno da se promenat bez celi temi i gluposti? a da i ako moze nekoi dobri aplikacii da preporacate..makedonski ili kakvi bilo korisni..fala mnogu
Guest flip360 Posted December 13, 2010 Report Posted December 13, 2010 menijata mozes da gi smenis preku tema ili pak da si napravis tema sam dodeka za tastaturata, ima eden mal milion aplikacii tastaturi koisto mozes da gi najdes na market. Jas koristam SmartKeyboard. Pozz
Guest kristijan_mk Posted December 14, 2010 Report Posted December 14, 2010 имаш и македонски тастатури (2 мислам - напиши во search на market macedonian и ќе излезат) доколку ти треба пишување на кирилица (имаат и латиница, па можеш да ги користиш за се) менијата јас ги немам сменето, но доколку инсталираш некој од нормалните ROM-ови (не тие што се од T-Mobile) ќе добиеш сосем поинаков изглед
Guest totiadrenalin Posted December 15, 2010 Report Posted December 15, 2010 (edited) имаш и македонски тастатури (2 мислам - напиши во search на market macedonian и ќе излезат) доколку ти треба пишување на кирилица (имаат и латиница, па можеш да ги користиш за се) менијата јас ги немам сменето, но доколку инсталираш некој од нормалните ROM-ови (не тие што се од T-Mobile) ќе добиеш сосем поинаков изглед А зошто да не ја пробате новата Тастатуричка од Гингербредот? Веке е портирана на фројото. Имаш Српски јазик. (Комплетно кирилично писмо) и English. Комплетно ланиско писмо. Инаку многу е добра. Јас ја користам и сум премногу задоволен. Дајте и шанса. Ке ви се допадне. Edited December 15, 2010 by totiadrenalin
Guest D-D- Posted December 15, 2010 Report Posted December 15, 2010 Или пак ја имаш оваа тастатура: http://it.com.mk/makedonska-tastatura-za-a...nysoftkeyboard/ која е многу подобра според мене. :)
Guest dac_kufer Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 ај до екипата тука повеќе шо се разбира,вака имам приметено една работа шо ми фале а тоа е кога реазговарам и кога ќе го тргнам телефонот од увото треба да се уклучи екранот за да можеш да чепкаш по тел одма а не да треба да го отклучиш па после другото,така е на повеќето телефони па ако може тоа да се направи супер,може и да го поставите како барање до сите јас не сум баш најдобар со англискиот па за тоа тука пишувам.поздрав!
Guest ogiogi Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 ај до екипата тука повеќе шо се разбира,вака имам приметено една работа шо ми фале а тоа е кога реазговарам и кога ќе го тргнам телефонот од увото треба да се уклучи екранот за да можеш да чепкаш по тел одма а не да треба да го отклучиш па после другото,така е на повеќето телефони па ако може тоа да се направи супер,може и да го поставите како барање до сите јас не сум баш најдобар со англискиот па за тоа тука пишувам.поздрав! Нема таков сензор на пулсот :)
Guest dac_kufer Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 Нема таков сензор на пулсот :) аман бе тоа нели е на акцелераторот и да реагира кога го тргаш од уво?
Guest D-D- Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 Не, со сензорот за светлина си играат за таа опција.
Guest Garfield01 Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 Zdravo, Na mojot Pulse mu se zezna baterijata (0.0 Volti pokazuva koga ja meram so voltmetar). Dali nekoj znae kade moze da se nabavi vo Skopje? Fala i Pozdrav
Guest dac_kufer Posted December 20, 2010 Report Posted December 20, 2010 Zdravo, Na mojot Pulse mu se zezna baterijata (0.0 Volti pokazuva koga ja meram so voltmetar). Dali nekoj znae kade moze da se nabavi vo Skopje? Fala i Pozdrav ако мжеш од ebay најефтино ти е.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now