Jump to content


Photo

[ROM] FusionX Huawei Y300 v1.0 [B199] [Full HWA]


2568 replies to this topic

#81
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,859 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Moto X
when you receive the OTA patch you will need to flash this one manually, it will be fixed after installed for future updates.(no need to do this again)

once it finishes downloading, rather than pressing install just press cancel
go to > Settings / FusionX / System Updates
press the menu button and select view downloaded ROMs
select fusionx_b01.zip, press install, untick wipe cache, press install, then press it again.

this patch fixes this problem, so no need to do this again.

  • 1

#82
AssaSsiNMiLeS

AssaSsiNMiLeS

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:Y300-0100
After this OTA-Update GPU acceleration is still activated for me. I got not problem with the GPU acceleration but I think the update should turn it off, doesn't it?

  • 0

#83
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,859 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Moto X

After this OTA-Update GPU acceleration is still activated for me. I got not problem with the GPU acceleration but I think the update should turn it off, doesn't it?


did you follow the instructions above? its sounds like you have not been updated because of the bug

when you go into System Update it should say Jul 27th (if its Jul 23 you are not updated)

  • 0

#84
jackosterman

jackosterman

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 214 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 5
Thanks for the font help, fellas.

OTA update installed fine for me.

Now a question.. If I flash the zip to restore the old recent apps menu, should I expect a degradation in performance issues? (In other words, I'm just wondering if this particular change was motivated by bloat removal, or if it's just how AOSP is supposed to look/behave.) Thanks.

Edited by jackosterman, 27 July 2013 - 11:30 PM.

  • 0

#85
AssaSsiNMiLeS

AssaSsiNMiLeS

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:Y300-0100
It says Jul 27th and tells me that there are no updates at this time.

  • 0

#86
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,859 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Moto X

In the huawei g510 toggles do not appear, only the space it should occupy using the zip of the second post. You know how you could fix it? Thanks in advance and sorry for my English (Google translator)


i think they are part of the cust partition, unfortunately i have no idea how to get them back, i would recommend power toggles from the market





Tillaz, I know that this is not high on the list, but how difficult would it be to get the call recording working on this device?


i will try





Please, I need some help. I flashed the StockSystemUI zip for getting original toogles, when i power on the mobile and expand the notification panel, there is a space for the toogle icons, but it don't appear. I don't know what can I do, i've tried to get original toogles during 3 hours but nothing works.. Can someone help me please? :(


i think they are part of the cust partition, unfortunately i have no idea how to get them back, i would recommend power toggles from the market




Tillaz:

About the Removed section: Just simply have to move in the zip file what I want and flash? Its simply great! Thank you! =) Have to put the apk-s, or the folders?

The roboto font pack is also in the removed.rar?

I started to download of course, but it comes slowly, thats why I am asking... =)


yes, add the apk in the app folder then flash


Two small issues which I did not experience in b190

With the headphones connected the first call can not be heard at both ends, however subsequent calls are fine until you try an hour or so later.
The font in Tango is illegible.



not sure i fully understand, you mean voice calls or tango calls?



Great rom, very smooth with respect to stock rom and also various inbuilt performance tweaks,but
it still cant play 720p videos smoothly.
hope that you will try to solve this.


i doubt i can improve this as the hardware in the Y300 / G510 is crappy



Anybody knows if it's possible to get an working crt off effect? (maybe with xposed framework)


i think some libs need patched, its always broken in huawei ROMs for some reason, same with HWA



Download this and apply it with ROM Toolbox or FontInstaller

tillaz: I am still having problems with the statusbar, even after reflashing the rom. Sometimes if I have notifications after pulling it down I just can't pull it up with the touchscreen, just with the back button. I can solve it by rebooting the phone, but it will happen again few hours/minutes later. Tomorrow I'll try to make a video of it. I was only getting notifications from Gmail and Play Store. I have a Y300-0100, so I don't know what to do. :wacko:


i have no idea as i'm not having this issue, try formatting the cust partition

  • 0

#87
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,859 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Moto X

After this OTA-Update GPU acceleration is still activated for me. I got not problem with the GPU acceleration but I think the update should turn it off, doesn't it?


if you mean in System Tweak settings that's differant, as long as its turned off in the developer settings its ok

  • 0

#88
AssaSsiNMiLeS

AssaSsiNMiLeS

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:Y300-0100

if you mean in System Tweak settings that's differant, as long as its turned off in the developer settings its ok


Also in there it is still turned in. I changed the settings a few times before the OTA update. Maybe this could effect the patch?

  • 0

#89
Ducsidu

Ducsidu

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 270 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:Huawei Ascend Y300-0100

i have no idea as i'm not having this issue, try formatting the cust partition


I already tried that, but it didn't work. :( I am trying to figure out why is this, and maybe it has something with opening/closing a notification. If it's working normally and I open a notification I can't pull the statusbar up, but when I close it again it's working.

  • 0

#90
Ducsidu

Ducsidu

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 270 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:Huawei Ascend Y300-0100
Here's the video. Sorry about the quality, it was recorded with a phone. :blush:

  • 0

#91
Laximus

Laximus

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary/Budapest
  • Devices:Y300-0100

yes, add the apk in the app folder then flash



thank you, it works =)

  • 0

#92
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,859 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Moto X

Here's the video. Sorry about the quality, it was recorded with a phone. Posted Image


not sure why that is happening, its working fine for me with the same toggles from the market

Video
excuse the low framerate of the screen recorder

  • 0

#93
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,859 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Moto X
Tip:

try to avoid your Y300 overheating as when it reaches a temperature of 42 the thermal throttling kicks in and drops the phone to 600Mhz, :mellow:
http://pastebin.com/m6zWhVUh

  • 0

#94
jackosterman

jackosterman

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 214 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 5
A potential bug-- I'm unable to connect to my computer as a USB mass storage device; I have only the options to transfer media or photos. It's only a potential bug as I've flashed the StockSystemUI zip to restore the old recent apps menu, and regrettably did not try connecting as a USB mass storage device beforehand, so I'm not sure if the issue's related.

I'm quite fond of the stock recent apps (mass clearing all the tiles gives me a strange amount of satisfaction), so if anyone does confirm the mass storage issue is related, any way we can find a workaround?

  • 0

#95
maniv

maniv

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Gender:Male
  • Devices:S4 & Huawei P6
Thanks for trying the call recording option.

Regarding the headphones and Tango, both are unrelated. The headphone issue happens with normal calls. I have yet to implement the update, so I will check again.

  • 0

#96
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,859 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Moto X

A potential bug-- I'm unable to connect to my computer as a USB mass storage device; I have only the options to transfer media or photos. It's only a potential bug as I've flashed the StockSystemUI zip to restore the old recent apps menu, and regrettably did not try connecting as a USB mass storage device beforehand, so I'm not sure if the issue's related.

I'm quite fond of the stock recent apps (mass clearing all the tiles gives me a strange amount of satisfaction), so if anyone does confirm the mass storage issue is related, any way we can find a workaround?


mass storage its working fine the way the rom comes as i have been using it excessively before the release and now.
not sure about the stock huawei systemUI

i want to add the clear all button to the AOSP systemUI in a future update.

  • 0

#97
jackosterman

jackosterman

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 214 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 5
Yeah, I spoke too soon. A quick restore got mass storage working beautifully, thanks.

Edited by jackosterman, 28 July 2013 - 07:55 AM.

  • 0

#98
Tonny73

Tonny73

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria
  • Devices:Cubot GT99
Hi tillaz!
Great work! Big respect and big thanks for your efforts.
Will try to help as much as I can - only with feedback (I'm not a developer).
I've Installed it some hours ago, very impressive - smooth, fast and stable.
Only one issue to the moment - force close when try to open settings on Callendar aplication.
P.S. Can't find the FM Radio and Notes app.

Edited by Tonny73, 28 July 2013 - 10:25 AM.

  • 0

#99
Carlos_EVH

Carlos_EVH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Devices:Huawei G510-0200
Nice rom tillaz but I can't choose my SD as a primary storage. How can I fix that?

  • 0

#100
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,859 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Moto X

Nice rom tillaz but I can't choose my SD as a primary storage. How can I fix that?


The storage is setup to default to SDcard if one is in the phone, your storage should already be set to SDcard
AOSP (Pure android) does not have the option for hot swapping, that is part of huaweis settings.

take a look at my screenshot, for reference

Attached File  Screenshot_2013-07-28-15-26-23.png   51.24KB   122 downloads

  • 1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users