Jump to content


Photo

CyanogenMod 10.1 Build R20 [13/01/14]


1372 replies to this topic

#81
ShadeStorm98

ShadeStorm98

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
Kra, are you still going to release a build with ril working? just flashed this and it's really awesome. So smooth and fast XD

Also, there's a problem where there's no notification when i plug the phone into my computer. It's not a bug as such but it does mean i can't put any files on the phone. That may not be a problem with windows/linux users.

Edited by ShadeStorm98, 22 August 2013 - 05:02 PM.

  • 0

#82
PetKos94

PetKos94

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend Y300-100

How is the battery usage ?

sorry I can't tell you that because I didn't use this ROM that long, I just wanted to check how it works and feels...was using it for couple of hours and I wasn't paying attention on battery much...I will try it again today or tomorrow and then I will be able to tell you more

Edited by PetKos94, 22 August 2013 - 11:43 PM.

  • 0

#83
TangerineTractor

TangerineTractor

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,473 posts
Wrong thread

Edited by TangerineTractor, 23 August 2013 - 06:29 AM.

  • 0
I'm saving up for a sofa so I can sit in the other room and tweak my phone without my wife nagging... thanks!

#84
Kra1o5

Kra1o5

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 501 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Lumia 520 | Ascend Y300/G300
Beta 1 is now available!

Happy flashing

  • 4

#85
lowsum

lowsum

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Quebec, Canada
  • Devices:Huawei y300
Thx Kra1o5, installing right now, I'll report back!

  • 0

#86
YnGWiE27

YnGWiE27

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Huawei Ascend G330 [U8825-1]

Beta 1 is now available!

Happy flashing


Hi, I've the g330 u8825-1 from Huawei, can i flash your rom for test it?
Thanks a lot for your job! :lol:

Edited by YnGWiE27, 23 August 2013 - 08:09 AM.

  • 0

#87
massimo63

massimo63

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Y300
HI, I'm new to CM, I've my Y300 rooted and with unlocked bootloader, TRWP recovery, I've had full backup of the B174 stock ROM, is ok to do this:

1) install CWM no touch
2) wipe all
3) flash CM 10.1
4) flash GAPPS for 4.2

question: do I need to install a kernel after flashing CM?
Many thanks,
Max

  • 0

#88
TayoOnabule

TayoOnabule

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 348 posts
Edit: stupid question

Edited by TayoOnabule, 23 August 2013 - 08:31 AM.

  • 0

ROM: CM11 By Dazzozo

Launcher: Nova


#89
peterck

peterck

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 231 posts
  • Gender:Female
  • Devices:Huawei Ascend G510-100
I can't watch youtube videos :(, Is there anyway to get passed this or is this issue only happening to moi.

  • 0

#90
ShadeStorm98

ShadeStorm98

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
That's because video isnt working yet. You can install mxplayer from the play store, then make it a system app by using this and then use youtube from the browser, that should work :)

  • 0

#91
peterck

peterck

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 231 posts
  • Gender:Female
  • Devices:Huawei Ascend G510-100
thanks :).

  • 0

#92
kebino

kebino

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Devices:Huawei Ascend G510-200
  • Twitter:@kebino3
can i use VLC player instead of MXplayer?

  • 0

#93
Kra1o5

Kra1o5

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 501 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Lumia 520 | Ascend Y300/G300

can i use VLC player instead of MXplayer?


Yes, you can.

Guys my next goal is Videos & after BT.

I added my sources link in the first post.

  • 1

#94
Massy97

Massy97

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
  • Devices:Nexus 4 Stock

Spanish guys : The troll is on again with the photoshopped screen as I read it on htcmania. :D You can check my previous jobs here on modaco or on xda (gt540, zte smarttab, g300).
You can download my build http://goo.im/devs/j...FICIAL-G510.zip it has a lot of non working parts , but ril and nfc are working.

Developers : This is my huaweiril2 whic was used to fix the ril. It logs a lot and not needed in production build.http://goo.im/devs/j...HuaweiRIL2.java
How to fix ril .
First be sure you have ro.telephony.ril.v3=qcomdsds in your system prop . This is needed as our ril libs are made for multisim and have to send sub1 as main ril socket.
Qualcomsharedril is not suitable for our device as it has mQANElements=5 by default and we need 4. The main RIL has 4 as default.It is used by responseOperatorInfos(Parcel p) The second thing why it is not suitable it uses too many elements in responseIccCardStatus(Parcel p) by default (no sim pin request , invalid apptype in radiolog) . It can be switched off by using skippinpukcount oldril feature , but main RIL is fine with this too by default. Datacall routines are also fine in main ril.
The only reason why we should need a custom ril is to fix the shown baseband version. Of course if no other bug is found .

The non working state drops first this in radiolog :
W/RILC ( 144): RIL_onUnsolicitedSendResponse called before RIL_register

E/RILD ( 144): isMultiSimEnabled: prop_val = 0 enabled = 0

D/RILC ( 144): QCRIL_RPC

D/RILC ( 144): QCRIL_RPC

E/RILC ( 144): RIL_register: RIL version 7

While with the working version contains :

E/RILD ( 186): **RIL Daemon Started**

E/RILD ( 186): **RILd param count=1**

E/RILD ( 186): RIL_Init argc = 5 client = 0

E/RILD ( 186): isMultiSimEnabled: prop_val = 0 enabled = 0

E/RILC ( 186): RIL_register: RIL version 7

E/RILC ( 186): s_registerCalled = 1, s_started = 1, RIL_getMaxNumClients = 1



No custom ril needed in framework , we can use the main ril.java.
Copy the ril libfiles from stock rom. I used these files from stock VF rom : Copy libqcci_legacy.so also as it used by atserver.
check your init files to have the following services:
in on boot section

pcm-bridge is not needed as pcm-bridge does not exist in stock rom (at least in my stock rom)


service atserver /system/bin/atserver
class core
oneshot


service netmgrd /system/bin/netmgrd
class main


service bridgemgrd /system/bin/bridgemgrd
class main
user radio
group radio
disabled

service port-bridge /system/bin/port-bridge /dev/smd0 /dev/ttyGS0
class main
user system
group system inet
disabled

service qmiproxy /system/bin/qmiproxy
class main
user radio
group radio
disabled

service qmuxd /system/bin/qmuxd
class main
user radio
group radio

In post-fs section
service ril-qmi /system/bin/sh /init.qcom.ril.path.sh
class main
user root
oneshot

in on emmc-fs section (you need BOARD_WANTS_EMMC_BOOT := true in boardconfig)

write /sys/module/block2mtd/parameters/block2mtd /dev/block/mmcblk0p14

on property:sys.radio.shutdown=true
exec /system/bin/sh /system/etc/init.qcom.efs.sync.sh

sorry for the long post.

Sorry for being Italian I work in Italy? Mainly works on Y300-0100

  • 0

#95
ZolaIII

ZolaIII

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 676 posts
  • Devices:Huawei Y300-100
Tray with this player!
https://play.google....dershare.player
It's good & free!
There's PowerCam is the best quality photo camera app on market & again totally free!
Player supports loot of goodies like integrated browser, DLNA, downstreaming for watching later & so on... It's not as fast as MX bat it's good in of for online videos at 720p.

  • 0

#96
ShadeStorm98

ShadeStorm98

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
Is anyone else getting random reboots? should i just re-flash?

  • 0

#97
Corn Flake

Corn Flake

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:Huawei Y300
Great job with this ROM!
But I got one problem. Everything wokrked ok but I got soft reboot (when I opened camera from lockscreen) and since then I got many FCs and soft reboots. So I wiped everything again and reinstalled ROM with gapps and everything work good again. I hope it is very rare bug. Good luck with future work on this ROM.

  • 0

#98
kekkogb

kekkogb

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
i trying this cyano and it seem responds well.. but sometimes sim is refused and system must be restart..and when plug to pc the phone unmount sd but dont remount..

  • 0

#99
kebino

kebino

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Devices:Huawei Ascend G510-200
  • Twitter:@kebino3
just to clarify things, this is 4.2.2 right?

  • 0

#100
ako0

ako0

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran, sanandaj
  • Devices:huawei ascend y300-0100
  • Twitter:@akoo0o

just to clarify things, this is 4.2.2 right?

yep, go to settings, about phone, there is writen "android version 4.2.2"

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users