Jump to content


Photo

[ROM] [CUSTOM] PirateDroidV2 (P736E and P736V) **INT2EXTV2+ RUNNING -> 1GB INTERNAL MEMORY**

- - - - -

130 replies to this topic

#1
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

* PIRATEDROIDV2 *

IS NOW AVAILABE FOR BOTH P736E AND P736V MODELS!!

 

aua6.png

 

Based on ZTE's stock ROM for Optimus

(Optimus is a Portuguese operator)

(Stock ROM -> OPTIMUS_P736EV1.0.0B05)

 

 

 
* Credits *
 

Spoiler


 
* Features *
 
Spoiler

 
* Prerequisites *
 
Spoiler

 
* How-to install *
 
Spoiler

 
* Changelog *
 
Version 1.1
 
Version 1.2
 
Version 1.3 <- Check this post for more info and recent screenshots
 
Version 2.0 <- Check this post for more info and recent screenshots
 
Version 2.1 <- Check this post for more info and recent screenshots
 
Version 2.2
 
Version 2.3
 
Version 2.4 <- Check this post for more info and recent screenshots
 
 
Click HERE to learn how to control your songs, when the phone's locked and with the screen turned off, using the volume buttons.
 
Do you love games? Click HERE.
 
 

* Original PirateDroid Screenshots *

(Sorry...they are all in Portuguese...)

* Old "Home screen" *
 

Spoiler

 

* Old "App Drawer" *
 
Spoiler


 

* "Lockscreen" *
 
Spoiler


 
* Old "Settings" / "Statusbar" *
 
Spoiler

 
* Old "Phone" / "DialerTab" *
 
Spoiler

 
* "DeskClock" *
 
Spoiler

 
* Old "Framework" *
 
Spoiler

 
* "GenieWidget" *
 
Spoiler

 
* "AdAway" / "CPU Control" *
 
Spoiler

 
* "Mega Bass Audio Booster" *
 
Spoiler

 
 
As usual, I can not be responsible if your phone gets damaged during this ROM flashing, or if any other "X-file" kind of stuff happens to your device. Although I sincerely doubt anything like that should happen (specially if you've followed my instructions), remember that you're doing this because you want to and not because I'm telling you to.


Edited by Typhus_, 20 May 2014 - 07:39 PM.

  • 4

#2
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire
Oooh looks just like CM 10. Great work!

  • 0

#3
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

Yeah, Dalmi already make it look that way (on AndroIum).

 

I simply added other stuff and made it absolutely compatible with the P736E models (no upside down front camera and no WiFi Hot Spot issues).

 

I just hope people enjoy it.

 

Thanks for the reply.


  • 0

#4
gbosh

gbosh

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 432 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:ZTE Atlas W (Vivacity)
Seems like a nice, stock based ROM, if I ever have to switch to gb, I'll ckeck this out.
But bravia engine is useless, as it doesn't work on armv6 at all.

  • 0

#5
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

Some say it doesn't, other say it does.

 

Since it doesn't bring any harm, I've decided to include it.

 

Anyway, using ICS or JB you'll never get all things to work as they should on this model...and that's quite unfortunate. That's why I've focused on coming up with a GB ROM.

 

Anyway, thanks for the reply.


  • 0

#6
trotil

trotil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:telenor touch plus

Why this rom is not rooted???

checked with rootchecker, also cpu control report not rooted device.


  • 0

#7
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

What!?

 

Of course it's rooted.

 

SuperSU is there.

 

Did you update the su binary after first boot?


  • 0

#8
trotil

trotil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:telenor touch plus

Yes, super su is there but root privileges are not. I have to root it thru CWM.

And another problem is related with WiFi, it always stuck in "obtaining IP address". No help with static IP settings, tested with two AP. 

 

Edit:

And yes I tried to update binary with CWM and normal mode, with no luck.


Edited by trotil, 25 October 2013 - 06:58 AM.

  • 0

#9
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

Well, something's gonne terrible wrong.

 

If you check the images on the OP, you can see AdAway getting root permissions. So it does have root.

 

Anyway, what I can suggest is, please flash the stock ROM built for this model by using THIS ZTE Update Tool. This is the stock ROM from which I've based this custom ROM.

 

After doing so, you'll return to stock (no recovery, no custom ROM, no root).

 

So, you'll need to flash the recovery again. But first, boot up your phone, while on stock, just to check if the WiFi issue has disappeared.

 

Afterwards, flash the recovery, and finally flash the ROM.

 

This should put everything right.


  • 0

#10
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

PirateDroid version 1.1 is now available via OTA update.

 

Changelog:

 

- New camera.apk (it’s the one from AndroIum…so, thanks Dalmi)

 

There’s no need to wipe data nor cache

 

If you run into any issues with the “auto-install”, please "flash" the zip manually through the recovery.

 

Manual installation:

 

- Access the recovery

   (Long press "Power" and "Volume -" buttons to turn on your phone, or use the “Power menu” shortcut)

   (Volume buttons to navigate and "home" button to choose)

- Choose "install zip from sdcard"

- "Choose zip from sdcard"

- Open the OTA Update folder

- Open the Download folder

- Select the zip file you'll find in this folder

- "Yes - Install ..." and wait for the installation to complete

- Reboot your phone by selecting "reboot system now"

 

 

Done!

 

Enjoy!


  • 0

#11
OuahOuah

OuahOuah

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Custom ROM on Android devices :)
  • Devices:ZTE Crescent
  • Twitter:@parigotmanchot
Will use it on a Blade S to try :) with a kernel boot.img from AndroIum...

  • 1

#12
TheColdOne

TheColdOne

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
  • Devices:Telenor Touch Plus/ZTE Atlas W

How's battery here? Any way to improve it? 


  • 0

#13
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

Hello,

 

This ROM has some tweaks on build.prop and inti.d that should improve battery drain, although I personally feel that it drains as it does on stock.


  • 0

#14
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

PirateDroid version 1.2 is now available via OTA update.

 

Changelog:

 

- New DocsToGo.apk (it’s the one available on the stock ROM...it works as it should)

 

There’s no need to wipe data nor cache

 

If you run into any issues with the “auto-install”, please "flash" the zip manually through the recovery.

 

Manual installation:

 

- Access the recovery

   (Long press "Power" and "Volume -" buttons to turn on your phone, or use the “Power menu” shortcut)

   (Volume buttons to navigate and "home" button to choose)

- Choose "install zip from sdcard"

- "Choose zip from sdcard"

- Open the OTA Update folder

- Open the Download folder

- Select the zip file you'll find in this folder

- "Yes - Install ..." and wait for the installation to complete

- Reboot your phone by selecting "reboot system now"

 

 

Done!

 

Enjoy!

 

NOTE: The changes made on version 1.1 are present on version 1.2. The objective is to deploy the latest version to anyone who just flashed the ROM without the need to go through all updates.


Edited by Typhus_, 12 November 2013 - 04:38 PM.

  • 0

#15
OuahOuah

OuahOuah

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Custom ROM on Android devices :)
  • Devices:ZTE Crescent
  • Twitter:@parigotmanchot

So the ZIP file on the first post (2 differents download links) is for 1.1 or 1.2 ?


  • 0

#16
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

The ZIP is for version 1.0.

 

The update will arrive through OTA update.  :)


  • 0

#17
OuahOuah

OuahOuah

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Custom ROM on Android devices :)
  • Devices:ZTE Crescent
  • Twitter:@parigotmanchot

Ok.

 

Have installed it on a Blade S (Free) so I took a "boot.img" file from AndroIum 2.0.2 and replaced the one in your 1.0 ZIP ;)

 

Had some small troubles at startup because no wifi and no 3G signal so I ignored Google account connexion.

Also... it is portuguese language @ startup lol so had to change language, reboot then quickly configured the Google Account and now it is ok !

 

Very nice graphic tweaks :)

 

I also use Holo launcher/locker above all and it works :)

And Link2SD with ext3 is also ok.

Fast ROM, no more battery drain than a normal GB ROM :)

 

Also removed "flashlight" because it doesn't use the flash on my ZTE :/


  • 0

#18
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E
So you've liked it.

Nice. ;-)

The setup wizard is Portuguese by default but you're able to change the language on the setup.

  • 0

#19
OuahOuah

OuahOuah

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Custom ROM on Android devices :)
  • Devices:ZTE Crescent
  • Twitter:@parigotmanchot

Just back to report that... it works ok with a Free Blade S, after putting a boot.img from AndroIum 2.0.x in the PirateDroid Zip :)

Very nice animations, also need some reboot after first sync with Google account and now all is ok.

Same battery life as AndroIum.

 

Very nice work and the coolest thing : the shutdown menu with all options like on a true CM :)


  • 1

#20
Typhus_

Typhus_

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:bq Aquaris 3.5; ZTE P736E

Yeah, that Power menu is really cool.

 

Took me quite some time to get it done but I did.

 

I'm quite happy about it.

 

Glad you liked it as well.


  • 1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users