Jump to content
PaulOBrien

30/Jun r5 - MoDaCo Custom ROM for GSM Hero now with Online Kitchen - Android 2.1

Recommended Posts

I have baked the RC5 with the Online Kitchen including A2SD+... but it seems, that it doesn't work...

I only have 64 MB internal memory available after Installing my Apps. If i install new Apps the internal memory is reducing very quick.

Can i ever check, if the A2SD+ is working?

How's your SD partitioned? I had to repartition mine, because I had an ext4 partition. Repartitioned to ext3 using Amon-RA recovery, and it works great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I flashed a newer radio (63.18.55.06PU_6.35.15.14 iso .11) and for now everything is working again on Dutch Hi/KPN network. Let's see if it holds.

@vatvedt: Download a radio update.zip and put it in your SD-card root. Boot into recovery (home+power on) and choose 'flash from zip'. Choose the radio zip there. DON'T wipe, or you will wipe your whole ROM, just flash. It will only update the radio part.

Edited by Hendrik van Antwerpen

Share this post


Link to post
Share on other sites
@vatvedt: Download a radio update.zip and put it in your SD-card root. Boot into recovery (home+power on) and choose 'flash from zip'. Choose the radio zip there. DON'T wipe, or you will wipe your whole ROM, just flash. It will only update the radio part.

Thanks, but I've already flashed the .14 radio and it seems to be working great :) The only issue I've got with 2.1 R5 now, is that my phone reboots randomly (not every time) when I use the camera. It's kinda annoying.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
How's your SD partitioned? I had to repartition mine, because I had an ext4 partition. Repartitioned to ext3 using Amon-RA recovery, and it works great.

It's always a ext3 partition...

I have checked the A2SD functionality as it is described here (Check A2SD).

The shell script give this output:

/data/app is a symlink ... ok

/data/app-private is a symlink ... ok

/data/dalvik-cache is a symlink ... ok

App2SD is working with dalvik cache.

Seems to be it work... mmh... how big is your free internal memory?

Edited by Swerner

Share this post


Link to post
Share on other sites

i get an FC when trying to access "connect to PC" via the settings

anyone else

I cant seem to mount my SD from Windows XP...

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
Seems to be it work... mmh... how big is your free internal memory?

I have 91MB free of internal memory after installing 86 apps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
i get an FC when trying to access "connect to PC" via the settings

anyone else

I cant seem to mount my SD from Windows XP...

this happens in 2.1 if you choose not to install htc sync in modaco kitchen. in other words: you can't connect your phone to comp without htc sync.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upgraded ny 2.1 r5 image to one including a2sd. Upgrade worked fine per se but all apk's are still in system folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is anyone experiencing a FC when trying to access the accounts & sync from the setting menu?

Edited by cadguy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Upgraded ny 2.1 r5 image to one including a2sd. Upgrade worked fine per se but all apk's are still in system folder.

Same issue here...

Any solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everybody!

Regarding the app2s (not app2sd+) confusion:

  • The system partition is left alone.
  • Only APKs are moved to SD.
  • Application data (databases preferences, etc.) remains on internal storage.
  • Dalvik-cache remains on internal storage.

That's why free space is dropping with every install, only about 50% of everything that make's up an app is put on SD.

HTH

Niki

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello everybody!

Regarding the app2s (not app2sd+) confusion:

  • The system partition is left alone.
  • Only APKs are moved to SD.
  • Application data (databases preferences, etc.) remains on internal storage.
  • Dalvik-cache remains on internal storage.

That's why free space is dropping with every install, only about 50% of everything that make's up an app is put on SD.

HTH

Niki

But I have App2SD+ included in my baked ROM...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been running the R5 prebacked now for about a week, and the only problem I have noticed is the terrible receiption of both GSM and data signal. I used to have full range at home, but with the new version most of the time I have none.

This also goes for the data package: i have full HSDPA but I hardly get any byte through.

I have the 'web&walk plus' package of the dutch t-mobile and often used to watch the tv channels which t-mob services. With R5, I haven't seen anything yet, other than the message that the server could not be reached.

I have installed the latest radio (63.18.55.06PU_6.35.15.14) but no change. I am thinking about flashing the 63.18.55.06JU_6.35.09.26 radio to see if this makes any difference.

Any ideas on this matter?

Share this post


Link to post
Share on other sites
But I have App2SD+ included in my baked ROM...

I had problem getting both A2SD and A2SD+ working.

What seemed to fix it was to wipe the SD, repartition using AMON-RA and convert Ext2 to Ext3. I didn't go as far as Ext4 (as I had previously with MCR 3.2. I now routinely have around 140MB free.

BTW: I'm using MCR4 r5 with A2SD+

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi,

is there a known bug with the backlight-sensor?

the backlight of my display is always 100% and doesn't reduce itself automatically.

Its not a bug with the actual sensor, but it seems that the auto-adjust setting gets forgotten once in a while.

Go to "Settings->Sound & Display->Brightness" and check the "Automatic Brightness box there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I seem to having loads of trouble with reception on this r5 build too, I tried the "newest" Radio on Orange UK and it SIM blocked me so reverted. I've also had a real slugishness with Music App (play/pause seems to take forever in app or via widgets/lock screen). I've even had a few FCs on jbed :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quick question are the people that are having trouble with app2sd baking there own roms or downloading the r5 additions rom from the first post?

Should a2sd be in the system/bin folder?

I ask because its not in the first post r5 rom, just wondering if thats why its not working for people.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quick question are the people that are having trouble with app2sd baking there own roms or downloading the r5 additions rom from the first post?

Should a2sd be in the system/bin folder?

I ask because its not in the first post r5 rom, just wondering if thats why its not working for people.

It seems, that the A2SD work (Baked R5 ROM) for me... I have check the folders on the phone. The /data/app and dalvik-cache directory is link to the SD Card and the most Apps are on the SD Card too. But if you bake a ROM, the optionally apps (eg. the Voice Dialer, Voice Search, QuickOffice or FaceBook) are stored in the /system/app folder. Thats shrink the memory (e.g. the size of Voice Search is 6 MB).

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried to upgrade but got a constant bootloop at the white screen. Already wiped everything before flashing, used a default MCR, used one from the kitchen with AND withour radio image.

tried to repartition and format everything, then wiped, then flashed,...

none of them works. Any suggestions here to help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Paul I am trying to set up my wifes hero on r4 but i cannot seem to get a 3g signal, is 3g available on this rom? or do i need r5? I'm not fully up to speed with android as i'm coming from wimo, but i cant find where to enable/disable it. i'm looking in network mode but only gsm or wcdma is displayed? i'm confused, ive also reset the apns as suggested but still no joy, sorry to ask such a basic question!!

Cheers

I have searched BTW :angry:

Edited by osrix25

Share this post


Link to post
Share on other sites
tried to upgrade but got a constant bootloop at the white screen. Already wiped everything before flashing, used a default MCR, used one from the kitchen with AND withour radio image.

tried to repartition and format everything, then wiped, then flashed,...

none of them works. Any suggestions here to help me?

Tried deleting the ext3 partition and recreating it?

Edited by anderneo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Paul I am trying to set up my wifes hero on r4 but i cannot seem to get a 3g signal, is 3g available on this rom? or do i need r5? I'm not fully up to speed with android as i'm coming from wimo, but i cant find where to enable/disable it. i'm looking in network mode but only gsm or wcdma is displayed? i'm confused, ive also reset the apns as suggested but still no joy, sorry to ask such a basic question!!

Cheers

I have searched BTW :D

There is no 2G/3G switch, well kinda.

There is, however, an option that goes by the name 'Data connection'. This is in the menu 'Wireless and networks' (Settings).

If you enable that, it should be working :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.