Jump to content

[APP]Huawei Y300 unlock bootloader,flash twrp and root with tutorial


Guest ProHunter
 Share

Recommended Posts

Guest ProHunter

Hi everybody,i have made a small app for unlocking bootloader,flashing recovery,and rooting,i hope you will like it,and i hope it will help you.If there is some "bug",please report it to me,it's the first version,and I'm sleepy,so maybe i missed something...To install,just run .exe file :)

https://mega.co.nz/#!zI5XgA4S!YwI3ixgn-v4-yPNfQek6XCDW4NZkexD2fNdoVw77S68

Ignore tutorial inside app,use video i created :D

Video tutorial by me:

http://www.youtube.com/watch?v=1VzAz0Vlax4&feature=youtu.be

IMPORTANT: Anyone who is using Windows 64bit have to install app first,and then cut the folder C:\\Program Files(x86)\Huawei Y300 AIO to C:\\Program Files\ :P

Edited by ProHunter
Link to comment
Share on other sites

Guest theoldsmithy

Is there a similar app for the G510? I just want to root my phone - and I can't find a simple reliable set of instructions anywhere - probably not looking hard enough, I know....

Link to comment
Share on other sites

Guest ProHunter

I don't think there is an app like this for G510,i made this only for Y300,because i have that phone,so i can't make app for G510,because i can't test it... :)

Edited by ProHunter
Link to comment
Share on other sites

Guest ProHunter

it works ok on windows 8.1? i had some troubles when i rooted etc my y300 manually.

thanks for the app btw

Hmm,i'm unable to try on windows 8,because i use Win 7,but it should work,but you will need .net framework 4.0 or 4.5, i forgot which one i set(i think it was 4.5),i was sleepy... :blush:

Link to comment
Share on other sites

Guest theoldsmithy

I don't think there is an app like this for G510,i made this only for Y300,because i have that phone,so i can't make app for G510,because i can't test it... :)

No problem, I finally managed it following the instructions here: http://androidforums.com/ascend-all-things-root/774004-huawei-ascend-g510-development-thread.html#post6165643

Link to comment
Share on other sites

Guest roy2014

get errors whem clieck install driver, on win 8.1

 

See the end of this message for details on invoking 
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.
 
************** Exception Text **************
System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): The system cannot find the file specified
   at System.Diagnostics.Process.StartWithShellExecuteEx(ProcessStartInfo startInfo)
   at System.Diagnostics.Process.Start()
   at System.Diagnostics.Process.Start(ProcessStartInfo startInfo)
   at HuaweiY300.Form1.button6_Click(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
   at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
   at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
 
 
************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.34003 built by: FX45W81RTMGDR
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
HuaweiY300
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/HuaweiY300%20AIO/Tools/UnlockTools/HuaweiY300.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.33440 built by: FX45W81RTMREL
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.33440 built by: FX45W81RTMREL
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.34003 built by: FX45W81RTMGDR
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Xml
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.33440 built by: FX45W81RTMREL
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
 
************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.
 
For example:
 
<configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>
 
When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
Link to comment
Share on other sites

Guest roy2014

Try to download and install .net framework 4.5...I guess thats a problem...

try to do this, but seemed it was there already:

 

Details
 
The .NET Framework 4.5 and this update are already installed on your computer.
checked 

378675

.NET Framework 4.5.1 installed with Windows 8.1

Edited by roy2014
Link to comment
Share on other sites

Guest ProHunter

Did you installed drivers first?

@roy 2014 Did you downloaded HuaweiY300v1.1.exe from first post,or it's some older version?

Edited by ProHunter
Link to comment
Share on other sites

Guest lazytomato

Hi,

 

First of all, thanks for releasing this app! It's a great idea!

 

Secondly, I'm having trouble getting the app running. I have tried the app on Windows 7, 8 and 8.1. All three computers had .Net Framwork 3.5 and 4.5 installed. Doesn't matter which button I press, I keep on getting the same error message:

 

post-1033314-0-15778500-1388704990_thumb

 

See the end of this message for details on invoking 
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.
 
************** Exception Text **************
System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): The system cannot find the file specified
   at System.Diagnostics.Process.StartWithShellExecuteEx(ProcessStartInfo startInfo)
   at System.Diagnostics.Process.Start()
   at System.Diagnostics.Process.Start(ProcessStartInfo startInfo)
   at HuaweiY300.Form1.button10_Click(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
   at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
   at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
 
 
************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.17929 built by: FX45RTMREL
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
HuaweiY300
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/HuaweiY300%20AIO/Tools/UnlockTools/HuaweiY300.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.17929 built by: FX45RTMREL
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.17929 built by: FX45RTMREL
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.17929 built by: FX45RTMREL
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
 
************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.
 
For example:
 
<configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>
 
When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

 

 

 
Could you help me please?
 
Thanks you!
Link to comment
Share on other sites

Did you installed drivers first?

 

yes sir i installed the drivers found in your gui then restarted my pc, but still got the same error "phone not found"  :(

Link to comment
Share on other sites

Guest ProHunter

 

Hi,

 

First of all, thanks for releasing this app! It's a great idea!

 

Secondly, I'm having trouble getting the app running. I have tried the app on Windows 7, 8 and 8.1. All three computers had .Net Framwork 3.5 and 4.5 installed. Doesn't matter which button I press, I keep on getting the same error message:

 

attachicon.giferror.png

 

 

 
Could you help me please?
 
Thanks you!

 

Hi,I'm sorry for trouble with my software,but i have compiled this software on my laptop,and after that,i downloaded it from the link i gave, on my desktop,and it's working perfectly fine....(P.S It have to be installed on C partition,if you don't have it,it's not going to work)...I will make a new version for about 10days...

Edited by ProHunter
Link to comment
Share on other sites

Guest ProHunter

yes sir i installed the drivers found in your gui then restarted my pc, but still got the same error "phone not found"  :(

go to Settings  -> Developer Options and make sure USB debugging is ticked.

after that turn off phone,pull out battery and put it back after 5sec

hold Volume Down + Power ON button,phone should freeze on Huawei logo

Connect phone with usb,and then try,it should find your device... :)

Link to comment
Share on other sites

go to Settings  -> Developer Options and make sure USB debugging is ticked.

after that turn off phone,pull out battery and put it back after 5sec

hold Volume Down + Power ON button,phone should freeze on Huawei logo

Connect phone with usb,and then try,it should find your device... :)

i've followed your advice sir but still got the same message, but anyway thanks for your help, maybe i'll just wait for the reply from huawei website.. by the way i'm using huawei y300-151

Link to comment
Share on other sites

Guest novocane

hi I get the same errors as roy2014 and I´m trying to do it manually with your software.

in your readme file the line 16.Run "Install Recovery" and follow instructions, is the flash_recovery.bat ?

in line 18.Run "SuperSU(root)" and copy file to your memory card, is just copying SuperSU-v1.86.zip to a SD card?

After the process I´m able to install the cyanogen rom for android 4.4?

Thx

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.